Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην ΕΡΤ3

Κείμενο-ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στην ΕΡΤ3

Ανάληψη για την επίθεση στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 στην οδό Αγγελάκη προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, οι δράστες πέταξαν μπουκάλια και κόκκινη μπογιά στις τζαμαρίες του ραδιοφώνου προκαλώντας φθορές στα γραφεία της διοίκησης του ραδιοφώνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση, σημειώθηκαν φθορές και σε μια από τις ταμπέλες του ραδιοφώνου.

Με ανακοίνωσή τους σήμερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «αναρχικοί/ες ενάντια στη αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους και στην Ευρώπη φρούριο» ανέλαβαν την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Από το 2012 και μετά οι πολεμικές επεμβάσεις, οι διακρατικοί ανταγωνισμοί και η επιβολή συνθηκών ανέχειας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής από τις αστικές τάξεις του λεγόμενου δυτικού κόσμου έχουν οδηγήσει στον ξεριζωμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με σκοπό να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ.

Το ελληνικό κράτος το οποίο αποτελεί την πρώτη χώρα υποδοχής στην ΕΕ απολαμβάνει τεράστια οφέλη από τα ευρωπαϊκά κονδύλια μετατρέποντας συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το πλεονάζων εργατικό δυναμικό για το κεφάλαιο εγκλωβισμένο στην επικράτειά του. Συνεπώς, σε αντίθεση με τη μιντιακή προπαγάνδα σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνεται το ελληνικό κράτος για τα έξοδα επιβίωσης των μεταναστών. Τα αφεντικά απορροφούν όσους και όσες χρειάζονται λαμβάνοντας μεγάλα κέρδη από τη διαρκή εκμετάλλευσή τους, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τους εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, τη Μανωλάδα αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια όπου η έλλειψη δικαιωμάτων συνδυάζεται με τους μισθούς πείνας. Την ίδια στιγμή το μαύρο κεφάλαιο των traffickers κερδοσκοπεί βγάζοντας δισεκατομμύρια αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των μεταναστών-στριών στην ΕΕ.

Φυσικά όμως το ελληνικό κράτος έχει πλάνο και για όσους και όσες δεν είναι έτοιμες να συναινέσουν στην άγρια υποτίμηση της ζωής τους. Εκδικητικά λοιπόν προς αυτούς τους ανθρώπους αυστηροποιείται η διαδικασία χορήγησης ασύλου τακτική που την συναντάμε το τελευταίο διάστημα, αλλά και σε προηγούμενα κύματα μετανάστευσης. Πάγια τακτική του ελληνικού κράτους ήταν και είναι η μη ανανέωση της άδειας παραμονής στη χώρα με την πρόφαση του δημόσιου κινδύνου. Τελευταίο παράδειγμα ο αλβανικής καταγωγής αναρχικός σύντροφός μας Ιρντι Κ. απειλείται με απέλαση τόσο λόγο της πολιτικής του ταυτότητας και δράσης όσο και της καταγωγής του.

Από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ το ελληνικό κράτος συνεχίζει την αντιμεταναστευτική του πολιτική πάντα με στόχο τη διαρκή υποτίμηση και πειθάρχηση των μεταναστριών η οποία έχει όμως την ανάγκη να νομιμοποιηθεί κοινωνικά πόσο μάλλον όταν η πολιτική αυτή είναι υπεύθυνη για εκατοντάδες θανάτους στον Έβρο, στους αυτοκινητόδρομους, στο Αιγαίο και στα κρατητήρια και πόσο μάλλον όταν εκδηλώνεται με την ένταση των τελευταίων ημερών.

Τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι μέσω ιδιωτικών αλλά και κρατικών σταθμών ενημέρωσης. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε όταν πρόκειται να αναφερθούμε στο σκοτείνο ρόλο που έχουν παίξει τα κανάλια από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα για λογαριασμό των αφεντικών τους. Οριακά θα μπορούσαμε απλά να επιτεθούμε και να μη χρειαστεί να αναρωτηθεί κανείς το γιατί απλά γιατί όλοι ξέρουν καλά πόσο πολύ το αξίζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα αναφερθούμε καν στη λάσπη που ρίχνουν σε μας στον αναρχικό χώρο, στις καταλήψεις αλλά και γενικότερα σε όσους και όσες αγωνίζονται αλλά θα αναφερθούμε μόνο στην ευθύνη τους για τον εθνικιστικό και ρατσιστικό παροξυσμό που υπάρχει διάχυτος στην κοινωνία σήμερα. Φρόντισαν πολύ καλά και μεθοδικά για αυτό συνδέοντας την εγκληματικότητα με τη μετανάστευση, τους μουσουλμάνους με τη τρομοκρατία, τη προώθηση της Χρυσής Αυγής και πολλά άλλα. Δεν έχουμε ξεχάσει τον Πορτοσάλτε να λέει πως αν δεν τους πνίξουμε θα έρθουν όλοι εδώ, δεν έχουμε ξεχάσει τη διαπόμπευση των Σύριων που μόλις είχαν χάσει το παιδί τους αλλά τα κανάλια με περίσσιο θράσος κατηγορούσαν άδικα για σεξουαλική βία.

Είδαμε πιο συγκεκριμένα την κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ να λογοκρίνει τους περιφερειακούς συντάκτες των νησιών προκειμένου να προωθήσει την κρατική προπαγάνδα και να καλύψει το όργιο καταστολής που λάμβανε χώρα στα χωριά. Βλέπουμε ακόμα και σήμερα να παρουσιάζει τους μπάτσους και τους καραβανάδες του Έβρου σαν ήρωες που βρίσκονται στο μέτωπο ενώ στην πραγματικότητα είναι βαρύτατα οπλισμένοι εναντίων άοπλων κατατρεγμένων που αποτελούν για άλλη μια φορά διαπραγματευτικό χαρτί από τους ίδιους που ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους. Επιπλέον βλέπουμε την ανάγκη διακαιολόγησης αλλά και νομιμοποίησης της κρατικής βίας εναντίων τους με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως για παράδειγμα ότι οι μετανάστες φορούσαν περούκες και ντύνονταν σαν γυναικόπαιδα για να περάσουν τα σύνορα ή ότι βάζουν τα παιδιά τους να κλαίνε για να φαίνεται σαν να τους έριξαν χημικά ενώ στην πραγματικότητα τα κρατούσαν πάνω από τις φωτιές για να μπορέσουν να αναπνεύσουν από τα χημικά.

Τέλος, βλέπουμε την πλήρη απόκρυψη οποιασδήποτε άλλης φώνης εκτός από αυτές που τους βολεύουν. Δεν είδαμε καμία είδηση για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που λάβανε χώρα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις του ελλαδικού χώρου. Δεν έχουμε ακούσει για τα push backs, για τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ήταν fake news της τουρκίας, δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τις ληστείες και τα ξεγυμνώματα μεταναστών από άθλια φασισταριά που πήγαν οπλισμένα στα σύνορα και που το κράτος ευλογεί με την ‘‘ατιμωρησία’’ τους και όχι μόνο. Το μόνο που βλέπουμε είναι να καταδικάζουν τη βία των ανθρώπων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και να εξυμνούν τους εθνιοκιστές.

Για αυτούς και όλους τους λόγους του κόσμου επιλέξαμε να επιτεθούμε με μπογιές στα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3 στην οδό αγγελάκη τα ξημερώματα 10/03.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΙΡΝΤΙ Κ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

αναρχικοί/ες ενάντια στη αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους και στην Ευρώπη φρούριο

ΥΓ.1 επιλέξαμε ως μέρα επίθεσης τη συγκεκριμένη καθώς δέκα χρόνια πριν ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ μέλος του Επαναστατικού Αγώνα έπεφτε μαχόμενος στο όνομα της ελευθερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ