Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χορήγηση έκτακτου επιδόματος ζητούν οι αστυνομικοί

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, με κοινοποίηση στην ΠΟΑΣΥ, για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους Αστυνομικούς, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά πεδία, εκθέτοντας εαυτόν σε κίνδυνο της ζωής και της υγείας του, αναφέρει η ένωση στην επιστολή.

«Σαφώς, η καθημερινή προσφορά των συναδέλφων μας δεν μπορεί να αποτυπωθεί με χρηματικό μέγεθος. Η προστασία της δημόσιας υγείας και η δημόσια ασφάλεια είναι αγαθά και αξίες που προστατεύονται και θα προστατεύονται με κάθε κόστος. Μολοταύτα, είναι αναγκαία η ηθική και υλική αμοιβή των Αστυνομικών επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορωνοϊού», τονίζουν, ζητώντας από τους βουλευτές να επιδείξουν εμπράκτως την συμπαράστασή τους, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες «ώστε να αναδειχθεί και να αποκατασταθεί η προαναφερόμενη αδικία».

Η Ένωση υπενθυμίζει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ο οποίος ευχαρίστησε τους ενστόλους που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό και ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει προσωπικά για αυτό.

«Όπως είναι φυσικό, αυτή η δήλωση δημιούργησε προσδοκία στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει αίολη και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα εκπληρωθεί. Επιπλέον, η εξαίρεση του αστυνομικού προσωπικού από την πρόσφατη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δημιούργησε την αίσθηση ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι αποσυνάγωγος και η προσφορά του δεν προσμετράται με τα ίδια μέτρα και σταθμά που ισχύουν για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες», αναφέρει η Ένωση, σημειώνοντας ότι ο περιορισμός της αναγνώρισης του έργου των αστυνομικών «με προφορικές ευχαριστίες και μόνο, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σαν εμπαιγμός και δεν αξίζει σε ένα Σώμα που είναι ταυτόσημο της αυτοθυσίας και του κινδύνου».

  Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Η συμβολή των Αστυνομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθομολογουμένως καθοριστική και άμεσα συνυφασμένη με την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, η δράση τους δεν περιορίζεται μόνο σ’αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, σχετίζεται με όλα τα σημαντικά εθνικά ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Οι Αστυνομικοί είναι οι αφανείς ήρωες της εποχής μας, οι οποίοι έχουν επωμισθεί τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, την εξασφάλιση της ακεραιότητας των συνόρων στον Έβρο και την εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας στην χώρα μας. Παρότι τα μέσα που διαθέτουν είναι περιορισμένα, η ευσυνειδησία και η προσήλωση στο υπηρεσιακό τους έργο είναι αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά τους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά πεδία, εκθέτοντας εαυτόν σε κίνδυνο της ζωής και της υγείας του. Αυτό, το αναγνώρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, όταν την 17-3-2020 στο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, ευχαρίστησε τους ενστόλους που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει προσωπικά για αυτό.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η δήλωση δημιούργησε προσδοκία στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει αίολη και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα εκπληρωθεί. Επιπλέον, η εξαίρεση του αστυνομικού προσωπικού από την πρόσφατη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δημιούργησε την αίσθηση ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι αποσυνάγωγος και η προσφορά του δεν προσμετράται με τα ίδια μέτρα και σταθμά που ισχύουν για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Ο περιορισμός της αναγνώρισης του έργου μας με προφορικές ευχαριστίες και μόνο, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σαν εμπαιγμός και δεν αξίζει σε ένα Σώμα που είναι ταυτόσημο της αυτοθυσίας και του κινδύνου.

Σαφώς, η καθημερινή προσφορά των συναδέλφων μας δεν μπορεί να αποτυπωθεί με χρηματικό μέγεθος. Η προστασία της δημόσιας υγείας και η δημόσια ασφάλεια είναι αγαθά και αξίες που προστατεύονται και θα προστατεύονται με κάθε κόστος. Μολοταύτα, είναι αναγκαία η ηθική και υλική αμοιβή των Αστυνομικών επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε να επιδείξετε εμπράκτως την συμπαράστασή σας, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναδειχθεί και να αποκατασταθεί η προαναφερόμενη αδικία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μίνι «εργοτάξιο» η Τσιμισκή – Μεγάλες αλλαγές καταστημάτων, εταιριών
Πώς διαμορφώνεται το επενδυτικό τοπίο στη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία - Οι αλλαγές σε Τσιμισκή και γύρω από στάσεις του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Μίνι «εργοτάξιο» η Τσιμισκή – Μεγάλες αλλαγές καταστημάτων, εταιριών