Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Άγνοια βρεφονηπιοκόμων για τα πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν

Θεσσαλονίκη: Άγνοια βρεφονηπιοκόμων για τα πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, δεν ξέρουμε καν με τι πρωτόκολλα θα ανοίξουμε»

Έντονα προβληματισμένος για τον τρόπο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, που ανοίγουν από την 1η Ιουνίου με απόφαση της κυβέρνησης, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, Βασίλης Σαλωνίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, δήλωσε πως «είμαστε επιφυλακτικοί, δεν έχουμε σαφείς οδηγίες, ούτε για τις μάσκες» και πρόσθεσε πως μετά από 3 μήνες, που ήταν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με μάσκα οι εργαζόμενοι, γιατί όπως εξήγησε «είναι δυνατόν το παιδί να μη βλέπει το πρόσωπο του παιδαγωγού, που είναι σημείο αναφοράς για να εμπιστεύεται κάποιον, πέρα από τους γονείς;».

«Ξαναμπαίνουμε σε διαδικασίες προσαρμογής για πολλά από τα παιδιά», επεσήμανε ο κ.Σαλωνίδης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως «δεν κληθήκαμε να καταθέσουμε κάποια πρόταση. Με αυτές τις προϋποθέσεις, που υπάρχουν, έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις, δεν έχουμε καν το πρωτόκολλο, με το οποίο θα ανοίξουμε», κατέληξε ο κ. Σαλωνίδης.

Με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον κ.Σαλωνίδη, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με καθημερινά τμήματα αν είναι μέχρι 15 παιδάκια και εκ περιτροπής, αν είναι παραπάνω. Για το ωράριο, που υπό κανονικές συνθήκες είναι 7π.μ.-4μ.μ., δεν υπάρχει επιπλέον ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φάμελλος: Υποχωρητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα στη χώρα - Κανένας νέος θάνατος