Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γυμνή Ποδηλατοδρομία σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γιορτής για το ποδήλατο και το περιβάλλον με δράσεις και δρώμενα - Πού και ποια ώρα θα δοθεί η εκκίνηση

Δεκάδες ποδηλάτες αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς το απόγευμα θα διεξαχθεί η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Με εκκίνηση την πλατεία ΧΑΝΘ, οι ποδηλάτες θα ξεχυθούν στην πόλη, στο πλαίσιο μιας γιορτής για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19.00, ενώ από νωρίτερα θα υπάρχουν δράσεις και δρώμενα. Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές αναφέρουν:

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Δείτε το πρόμο βίντεο:

 


Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος,  χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ!  Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, έως και μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις.

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης, που κινούνται με την δύναμη του σώματος, όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αυτο-οργανώνεται από την συλλογικότητα Gymnosophy, και υποστηρίζεται από άλλες οργανώσεις και ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες.

Μπείτε στο www.gymnosophy.gr και ενημερωθείτε για τα νέα μας, με δράσεις, προβολές, συζητήσεις, και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

ΥΓΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

Οι διεκδικήσεις

Ακόμη, αναφέρουν: Λόγω της Πανδημίας ελήφθησαν ακραία μέτρα που στέρησαν δικαιώματα μας και τελικά το ίδιο το νόημα του πολιτισμού και της ανθρώπινης ύπαρξης. Για να μην ξανα-συμβεί θα έπρεπε παράλληλα να χτυπήσουμε την ρίζα του προβλήματος των επιδημιών, δηλαδή την εξημέρωση των ζώων και την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

● Δημιουργία Ασφαλούς Δίκτυο Ποδηλατόδρομων

● 0% ΦΠΑ για την αγορά ποδηλάτου, ανταλλακτικών, συντήρηση, ενοικίαση και άλλων υπηρεσιών.

● Στήνουμε τις ΣΚΗΝΕΣ μας και διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην Ελεύθερη Κατασκήνωση, η οποία φέτος θα απαγορευτεί αυστηρά με πρόσχημα την πανδημία!

Υπογράφουμε "ΝΑΙ σε Ελεύθερη Κατασκήνωση & Γυμνισμό"

● Δημιουργία Πεζοδρόμων & ανοιχτών χώρων πρασίνου

● Στροφή προς την χορτοφαγία

● Απόσυρση των αντι-περιβαλλοντικών νομοσχεδίων

● Όχι στην Καύση Απορριμμάτων στο Τιτάν και παντού

● Στοπ στην αποπνικτική ρύπανση από τα Διυλιστήρια Πετρελαίου και τις βιομηχανίες στην Δυτική Θεσσαλονίκη

● Να σταματήσουν οι εξορύξεις  Χρυσού στην Χαλκιδική και παντού

● Τερματισμός της έρευνας για εξόρυξη Υδρογονανθράκων σε όλη την επικράτεια

● Σώστε το Νερό από την ιδιωτικοποίηση

● Απολιγνοτοποίηση τώρα

● Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο συνεργατικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

● Παγκόσμια Ειρήνη, STOP στους πολέμους

● Ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, χωρίς σύνορα

Για να δείτε το σχετικό event στο facebook, πατήστε εδώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ