Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απολυμάνθηκαν παιδικοί σταθμοί στη δυτική Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Σε ασφαλές περιβάλλον ξεκίνησε η λειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με πιστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τα παιδιά και τους εργαζόμενους και με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία ξεκίνησαντην περασμένη Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία τους οι 22 συνολικά Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η δημοτική Αρχή φρόντισε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ακόμα μία χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους. Πριν την έναρξη λειτουργίας τους, όλοι οι χώροι όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί, ενώ και οι 160 εργαζόμενοι στις δημοτικές αυτές δομές, υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19, ήδη δύο ημέρες πριν την έναρξη.

Να σημειωθεί ότι κατ’ εντολή της Ε.Ε.Τ.Α.Α., τα τμήματα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών ξεκίνησαν με το 70% των ωφελούμενων Ε.Σ.Π.Α. (voucher), και όλοι οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τοποθετήσουν τα παιδιά τους. Σε όλους τους εργαζόμενους στις δημοτικές αυτές δομές έχουν χορηγηθεί όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ η χρήση μάσκας για τους μικρούς ενοίκους των Παιδικών Σταθμών είναι προαιρετική.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, τούς επισκέφθηκαν για να δουν από κοντά την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και να ευχηθούν σε παιδιά, γονείς και εργαζόμενους μια χαρούμενη, υγιή και δημιουργική χρονιά. Όπως τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης «τα υψηλά, ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του καταρτισμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού μας, οι σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, οι διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης, ιατρικής παρακολούθησης και ιατροκοινωνικής φροντίδας, τα πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, και εν γένει η ποιότητα των υπηρεσιών που κάνει τη διαφορά με τις ιδιωτικές δομές-επιχειρήσεις, αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφαλείας στα παιδιά μας», καλώντας «όσους γονείς προνηπίων (έτος γέννησης 2016) επιθυμούν, να αξιοποιήσουν τηδυνατότητα που κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήμος για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, για μια προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών». 

«Τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας, ξεκινάμε με αισιοδοξία τη λειτουργία των 22 Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών μας και ευελπιστούμε ότι παρά τα προβλήματα που προέκυψαν με τα voucher, θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι συνδημότες μας, φέτος και δημόσιοι υπάλληλοι, χάρη στις 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε, διατηρώντας το δήμο μας σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

 

Οι αιτήσεις εγγραφών συνεχίζονται

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις εγγραφών συνεχίζονται για τους ωφελούμενους της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, 2020-2021» (ΕΣΠΑ) στους Βρεφικούς- Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεώνέως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2020-2021 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, φιλοδοξώντας να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των οικογενειών.

Παράλληλα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αγωνίστηκε, διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει και για τη σχολική περίοδο 2020-2021 την εξαίρεσή του από την υποχρεωτική φοίτηση των 4χρονων παιδιών στα Νηπιαγωγεία και το δικαίωμα των γονέων να μπορούν να επιλέγουν και τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την εγγραφή των παιδιών τους σε τμήματα προνηπίων.

Επιπλέον, μια μεγάλη αλλαγή που ισχύει από φέτος είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ, και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, κατάκτηση που διεκδικήθηκε με επιτυχία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη να αναπτύσσει πρωταγωνιστικό διεκδικητικό ρόλο κινητοποιώντας το σύνολο των Οργάνων της Τ.Α.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Νεάπολης - Συκεών:

apolymansi_paidikoi_stathmoi_neapoli_sykies_2.jpg
apolymansi_paidikoi_stathmoi_neapoli_sykies_1.jpg
apolymansi_paidikoi_stathmoi_neapoli_sykies_3.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ