Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη με κορωνοϊό: Τα καφέ – μπαρ κέρδισαν το «στοίχημα» στη Θεσσαλονίκη

2.380 έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία τον Αύγουστο με μόλις 10 παραβάσεις

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Στους 2380 έφτασαν τον Αύγουστο οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, και μόλις δέκα ήταν οι παραβάσεις.

Με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τον περασμένο μήνα τα μπαρ και εστιατόρια πρέπει να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αστυνομία συνέχισε τους εντατικούς ελέγχους.

«Τον Αύγουστο οι παραβάσεις μειώθηκαν αισθητά, θα λέγαμε κοντά στο 1/3. Ενώ τον Ιούλιο είχαμε 38 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, χρήση κοινόχρηστου χώρου και τήρηση κανόνων λειτουργίας Covid-19 στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον Αύγουστο που προστέθηκε και το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων από 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί οι παραβάσεις ήταν μόλις δέκα», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας κ. Πέτρος Παπαφίλης.

Τον Ιούλιο έγιναν 333 έλεγχοι (μαζί με γνωστοποιήσεις) σε καταστήματα για την τήρηση των μέτρων κατά κορωνοϊού με τον αντίστοιχο αριθμό ελέγχων τον Αύγουστο να αγγίζει τους 286. Επίσης τον Ιούλιο έγιναν 146 αυτοψίες επέκτασης κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα που ζήτησαν εξτρά τετραγωνικά μέτρα για να βάλουν τραπεζοκαθίσματα με τον ανάλογο αριθμό ελέγχων τον Αύγουστο να ανέρχεται στις 71.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαφίλης κάθε μέρα δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας πεζές, με δίκυκλα ή με περιπολικά προβαίνουν σε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. «Καθημερινά έχουμε δυάδες δημοτικών αστυνόμων που ελέγχουν για τις μάσκες, τους κοινόχρηστους χώρους, την τήρηση ωραρίου αλλά και την τήρηση μέτρων κατά του καπνίσματος, σε σημεία του δήμου που επιλέγουμε είτε σε σημεία που μας υποδεικνύουν πολίτες μετά από καταγγελίες», συμπλήρωσε.

«Στο ενεργό δυναμικό μας έχουμε 83 άτομα, και δίνουμε βαρύτητα σε όλο το δήμο. Με την πανδημία του κορωνοϊού αναπροσαρμόσαμε την στρατηγική μας και εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται. Ειδικότερα για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πρώτα ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις για τα μέτρα και τους κανόνες που ισχύουν κάθε φορά και εφόσον υπάρξουν παραβάσεις προβαίνουμε στα όσα προβλέπονται (πχ επιβολή προστίμων), ακολουθώντας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Δεν είμαστε κατά του επιχειρηματία», δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας κ. Δημήτρης Δαγκλής στον «Τύπο Θεσσαλονίκης».

Με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση και μικρότερο χρόνο απόκρισης

Πρόσθεσε πως «η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη». Μάλιστα ανέφερε πως πλέον «σε πλήρη λειτουργία είναι το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛΑΣ - Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ με την πρόσφατη απόκτηση δέκα δικύκλων πολλές περιπολίες που πριν γίνονταν πεζές θα μπορούν να είναι εποχούμενες, συνεπώς να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση».

«Στόχος μας είναι να πέσει αισθητά ο χρόνος απόκρισης. Είμαστε στο 96-97% και θέλουμε να φτάσει στο 100% ώστε να προλαβαίνουμε ένα περιστατικό εν τη γενέσει του», δήλωσε ο κ. Δαγκλής αναφερόμενος στον χρόνο που χρειάζονται οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας για να ανταποκριθούν σε ένα περιστατικό.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ