Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: SOS των νοσοκομειακών για κλινικές και τμήματα νοσοκομείων

Θεσσαλονίκη: SOS των νοσοκομειακών για κλινικές και τμήματα νοσοκομείων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Οι ΜΕΘ της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό», επισήμαναν κατά τη συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ

Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι 930 ΜΕΘ της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό, επισήμαναν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στη διάρκεια συγκέντρωσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

«Η Covid-19 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πλύσιμο χεριών, μάσκες και τήρηση αποστάσεων εφόσον το σύστημα υγείας είναι σαθρό και ανοχύρωτο», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, σημειώνοντας ότι καταρρέουν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων.

Η ΕΝΙΘ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Επίσης ζητά να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού και η αποψίλωση, όπως τονίζει, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ν' ανοίξουν νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία τα περισσότερα πρόστιμα

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Προμελετημένο έγκλημα η απόφαση του ΚΑΣ