Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Πάλεψε και τα κατάφερε» η 17χρονη με κορωνοϊό (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από τις 16 Αυγούστου βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ ύστερα από 40 μέρες πήρε η 17χρονη κοπέλα που είχε διαγνωσθεί με κορωνoϊό.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ Σίμος Μεταλλίδης.

Ειδικότερα τον Δεκαπενταύγουστο η 17χρονη που είχε πάει διακοπές στη Χαλκιδική, ανέβασε πυρετό και μέσα σε λίγες ώρες η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Από τις 16 Αυγούστου βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της ανήλικης κοπέλας που βρίσκεται πλέον σε απλή κλίνη του νοσοκομείου.

«Αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες, κάνει τώρα κάποιες φυσικοθεραπείες για να βελτιωθεί. Είναι σε άψογη κλινική κατάσταση και θα επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον από εβδομάδα. Η νίκη είναι δική της, αυτή πάλεψε, αυτή τα κατάφερε.

Δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, όλοι μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, είναι σπάνιο να βλέπουμε ένα άτομο σε αυτή την ηλικία να οδηγείται σε ΜΕΘ. Προφανώς ήταν μια υπέρμετρη αντίδραση του οργανισμού απέναντι στον ιό. Το νέο της ηλικίας της τη βοήθησε να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: MEGA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες