Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε οδηγός ΟΑΣΘ για παράσυρση αδέσποτων σκύλων

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αθωώθηκε οδηγός του ΟΑΣΘ που παραπέμφθηκε σε δίκη για παράσυρση αδέσποτων σκύλων

Αθώος κρίθηκε από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγός του ΟΑΣΘ που κατηγορείτο ότι παρέσυρε και σκότωσε σκυλί τραυματίζοντας ένα δεύτερο, κατά την εκτέλεση δρομολογίου των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό, για το οποίο κινήθηκε αυτεπάγγελτα έρευνα, έλαβε χώρα το Φεβρουάριο του 2018 στην οδό Μοναστηρίου. Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς τα δυτικά, έχοντας προορισμό τη Σίνδο, όταν τέσσερα αδέσποτα σκυλιά εμφανίστηκαν στο δρόμο και επιχείρησαν να τον διασχίσουν κάθετα.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον 58χρονο οδηγό ότι δεν προέβη σε φρενάρισμα ή σε κάποιο ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Η υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι ήταν αδύνατο να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, λαμβανομένου υπόψιν ότι όφειλε να μεριμνήσει και για τη σωματική ακεραιότητα του πολυπληθούς -εκείνη την ώρα- επιβατικού κοινού.

Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον αθώωσε από την κατηγορία της «κακοποίησης ζώου κατά συρροή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel