Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αίτημα για επαναλειτουργία της Κτηνιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ

Ερώτηση από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας

Την επαναλειτουργία της Κτηνιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητούν με ερώτησή τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρει:

«Με ερώτηση που κατέθεσα στην υπουργό Παιδείας και την οποία  προσυπογράφουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έθεσα το θέμα της επαναλειτουργίας της Κτηνιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Όπως είναι γνωστό στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργούν δύο κλινικές και ένα διαγνωστικό εργαστήριο. Από τις δύο κλινικές, η μία είναι η Κλινική Ζώων Συντροφιάς, όπου παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε σκύλους, γάτες, άλογα και εξωτικά ζώα.  
 
Η Κλινική αυτή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες ζώων της πόλης. Παρέχει όλες τις ιατρικές φροντίδες, από τους βασικούς ελέγχους υγείας ως απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Οι τελευταίες προσφέρονται με χαμηλό αντίτιμο, συγκριτικά με τις αντίστοιχες δομές του ιδιωτικού τομέα.
 
Το επίπεδο της φροντίδας που παρέχουν τα στελέχη της Κτηνιατρικής Κλινικής ΑΠΘ είναι εξαιρετικά υψηλό, με αποτέλεσμα να το επισκέπτεται μεγάλος αριθμός των ιδιοκτητών της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.
 
Στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την μετάδοση του covid-19, η Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως χώρος εκπαίδευσης και όχι ως δομή υγείας, για αυτό και έχει παύσει η λειτουργία της.
 
Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

  • Προτίθεται να επαναλειτουργήσει άμεσα την Κλινική Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ισχύουν κατά την περίοδο της πανδημίας; 
  • Προτίθεται να προσφέρει στην κλινική επιπλέον μέσα για να επιτελεί το έργο της, όπως μαγνητικό τομογράφο;»


Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουσία σε δεκάδες γνωστά φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Οι συγκεκριμένες ουσίες χρησιμοποιούνται συχνά σε κάψουλες μαλακής γέλης, ένα είδος χαπιού στο οποίο το δραστικό φάρμακο περικλείεται σε ένα μαλακό,...
Ουσία σε δεκάδες γνωστά φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα