Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με χαμόγελα ολοκληρώνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Η SEAJETS γιόρτασε σήμερα την ολοκλήρωση των δρομολογίων με εκδήλωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Την προσεχή Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, ολοκληρώνονται τα επιδοτούμενα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο) με τη σεζόν να θεωρείται πολύ καλή, ενώ όλοι ευελπιστούν η σύνδεση να συνεχιστεί και του χρόνου, να αρχίσει νωρίτερα και να πάει ακόμη καλύτερα.  

«Πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύ καλή σεζόν σύμφωνα πάντα και με τα δεδομένα που επικράτησαν λόγω κορωνοϊού», δήλωσε ο κ. Βασίλης Αδάμης από το Εμπορικό Τμήμα της SEAJETS, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η SEAJETS και η πλοιοκτήτρια εταιρία σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το ταχύπλοο PAROS Jet, για την ολοκλήρωση της σύνδεσης. Περίπου 40-45.000 επιβάτες εκτιμάται ότι θα έχουν μετακινηθεί το χρονικό διάστημα από την έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου μέχρι το τέλος του (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και περίπου 6.000 αυτοκίνητα.

Ο κ. Αδάμης εκτίμησε ότι θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα αν είχε γίνει νωρίτερα ο διαγωνισμός και τα πλάνα ήταν ανοιχτά τουλάχιστον από τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός έγινε φέτος τον Μάιο και η προσπάθεια που γίνεται ήδη από τώρα από τους τοπικούς φορείς τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Σποράδες προς το αρμόδιο υπουργείο είναι να ξαναβγεί σε διαγωνισμό η γραμμή για του χρόνου, αλλά αυτό να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

«Ελπίζουμε να λάβουμε ξανά μέρος στο διαγωνισμό και να είμαστε πάλι του χρόνου εδώ», τόνισε ο κ. Αδάμης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «σε γενικές γραμμές ο κόσμος έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την εταιρία SEAJETS, μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των ταχυπλόων». Όπως είπε δεν υπήρχαν καθυστερήσεις εκτός από κάποιες μέρες που ήταν αναπόφευκτο λόγω ελέγχων για τον κορωνοϊό από τα λιμεναρχεία κατά την επιβίβαση, κυρίως από τα νησιά, αλλά και εξαιτίας των λιμενικών υποδομών. «Στη Σκιάθο και στην Αλόννησο αναγκαστήκαμε και φτιάξαμε δικές μας ράμπες, με δικά μας έξοδα, γιατί ήταν όλες χαμηλές και δεν μπορούσαμε ούτε να φορτώσουμε ούτε να ξεφορτώσουμε τα ταχύπλοα», όπως είπε.

Για δικαίωση της προσπάθειας όλων των φορέων της πόλης, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι η σύνδεση ήταν απαραίτητη. Τόνισε παράλληλα το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει η θέληση να συνεχιστεί και του χρόνου το δρομολόγιο και να αρχίσει και νωρίτερα. Πραγματικά οι άνθρωποι της Β. Ελλάδας θέλουν τη διασύνδεση, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι υπήρχε υψηλή πληρότητα στα πάνω από 50 δρομολόγια που έγιναν και μάλιστα σε καιρό πανδημίας. Το ενδιαφέρον δεν ήταν μόνο από κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας αλλά και από οδικούς τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων, που πέρα από τις ομορφιές της Β. Ελλάδας ήθελαν να επισκεφθούν και τα νησιά της χώρας μας. «Όσο πιο μόνιμο γίνει το δρομολόγιο και η διασύνδεση νομίζω ότι τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα», τόνισε η κ. Πατουλίδου.  

seajets-sporades0001.jpg
seajets-sporades0002.jpg

Από αριστερά: Ο κ. Βασίλης Αδάμης από το Εμπορικό Τμήμα της SEAJETS, η πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Βούλα Πατουλίδου και η κ. Κατερίνα Νατσίκου από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της SeaJets.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία: Δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει Γαλλίδα με Τούρκο - Παρέμβαση Εισαγγελέα
Ο εισαγγελέας της Ντιζόν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε δώσει στον δήμαρχο προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου για να επισφραγίσει τον γάμο...
Γαλλία: Δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει Γαλλίδα με Τούρκο - Παρέμβαση Εισαγγελέα
Πάτρα: Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης - Πέταξε σακούλα με 12.000 ευρώ από το μπαλκόνι
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη
Πάτρα: Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης - Πέταξε σακούλα με 12.000 ευρώ από το μπαλκόνι
Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023
Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και να εντείνει το...
Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023