Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ονομαστική αναφορά Μητσοτάκη σε 4 νέες και νέους που γύρισαν στη Θεσσαλονίκη

Το re – brain Greece γίνεται πραγματικότητα στην Pfizer, ανέφερε ο πρωθυπουργός

Τ.

Ξεχωριστή ονομαστική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τέσσερις νέους επιστήμονες που γύρισαν στην Ελλάδα για να εργαστούν στην Pfizer στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για το «re-brain Greece» που γίνεται πράξη στην αμερικανική εταιρεία που βάζει γερά θεμέλια στην πόλη.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Είχα μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κάποιους από τους επιστήμονες, οι οποίοι ξαναγύρισαν μετά από χρόνια στην Ελλάδα. Αναφέρω ενδεικτικά την Κρυσταλλία Σαραντοπούλου και τον Δημήτρη Σούδη, επέστρεψαν από την Ολλανδία. Τον Ανέστη Γρηγοριάδη, τον είδαμε και πριν στο βίντεο, από την Αγγλία. Την Κέλυ Βαρβάτου, η οποία γύρισε από την Σλοβακία».

Δεν παρέλειψε βέβαια να τονίσει τη σύνδεση με τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, λέγοντας «Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης». «Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί».

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη «για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος». Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

Μιλώντας για τις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» για να συμπληρώσει: «Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια έκανε αναφορά και στα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει με τη σειρά της την Pfizer, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, με το να βελτιώσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης». Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι ανεμβολίαστοι είναι σήμερα οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που είπε πριν ο Άλμπερτ, ας ακούσουμε την επιστήμη. Δυστυχώς στην χώρα μας πεθαίνουν καθημερινά 20,30,40 άνθρωποι η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών ανεμβολίαστοι. Εγώ προσωπικά θα πάω να κάνω τώρα την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου έχουν υπαγορεύσει οι ιατροί. Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα βίντεο του TyposThes από την εκδήλωση εγκαινίων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Δείτε το βίντεο από ολόκληρη την εκδήλωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για «κρατίδιο»: Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη τους
«Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους και τις πράξεις τους», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο...
Κασσελάκης για «κρατίδιο»: Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη τους
Μαγνησία: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού
Στο παραλιακό μέτωπο όλης της Μαγνησίας έχει καταλήξει τεράστιος όγκος υλικών από την ενδοχώρα που χρήζει απομάκρυνσης
Μαγνησία: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού