Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτογραφίες: Αυτά είναι τα εντυπωσιακά γραφεία της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά εγκαινίασαν σήμερα τις νέες εγκαταστάσεις της εμβληματικής επένδυσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Οι νέος κόμβος θα στεγάσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation  - CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον κ. Μπουρλά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη που έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας: "Είναι ένα όχι απλά σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, είναι ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο έρχεται στην κυριολεξία από το μέλλον το οποίο προάγει την ευρηματική σκέψη, τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ελεύθερου χρόνου και αντιλαμβάνεται ότι πολλές φορές οι πιο καλές, οι πιο ενδιαφέρουσες, οι πιο καινοτόμες ιδέες δεν έρχονται όταν καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή μας, αλλά όταν συνομιλούμε με τους συνεργάτες μας σε όμορφους χώρους, όπως αυτούς που έχετε διαμορφώσει ή όταν ενδεχομένως μπορεί να αθλούμαστε στους χώρους αναψυχής και εκγύμνασης που προσφέρει η εταιρεία. Και πραγματικά εδώ δεν μιλάμε απλά για καλές θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μιλάμε και για την ποιότητα της εργασίας. Γι' αυτό και η Pfizer βραβεύεται ως μία από τις εταιρείες που προσφέρει καλή ποιότητα εργασίας στους εργαζόμενους και αυτό μερικές φορές είναι εξίσου σημαντικό με τις απολαβές που κάποιος μπορεί να παίρνει από τη δουλειά του. Αυτή η ικανοποίηση, αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η χαρά να έρχεσαι σε έναν εργασιακό χώρο ο οποίος σε σέβεται και ο οποίος σου δίνει τις δυνατότητες να ξετυλίξεις πραγματικά τη δημιουργικότητά σου και το ταλέντο σου. 

Θέσεις εργασίας

"Η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών και το όφελός της από την επένδυση της Pfizer θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα απασχοληθούν πάνω από 700 άτομα", τόνισε ο πρωθυπουργός. Ήδη μέχρι τώρα στα δύο Κέντρα εργάζονται πάνω από 500 άτομα, το 15% αυτών είναι Έλληνες που επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού για να ζήσουν και να εργαστούν στην πατρίδα τους, συνολικά οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν σε 1.100 και το όφελος για τη Θεσσαλονίκη θα είναι 650.000.000 ευρώ, σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή στο 0,4% του ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπουρλά μάλιστα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους στις νέες εγκαταστάσεις και να ακούσουν τις ιστορίες νέων Ελληνίδων και Ελλήνων που επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού για να εργαστούν στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.

 Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλoν τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Oικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

Οι λόγοι επιλογής της Θεσσαλονίκης 

Για τους λόγους επιλογής της Θεσσαλονίκης ως έδρας του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer και του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας μίλησαν αντίστοιχα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Παγκοσμίων Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Μετασχηματισμού της εταιρείας Μπιλ Καραπέτσι και η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επικεφαλής Ψηφιακών Τεχνολογιών της Pfizer, Λίντια Φονσέκα.

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ 12 διαφορετικών τοποθεσιών και μεταξύ 14 επιχειρησιακών λειτουργιών που έπρεπε να εξυπηρετήσουμε. Επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη καταρχάς γιατί εντοπίσαμε εδώ ένα εξαιρετικό δυναμικό πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει δυνατό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, υπάρχουν ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας και βεβαίως λάβαμε σημαντικότατη υποστήριξη από τον πρωθυπουργό και την ομάδα του στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Καραπέτσι, διευκρινίζοντας πως «έχουμε προσλάβει αυτή της στιγμή πάνω από 200 υπαλλήλους στο κέντρο μας και περιμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη σημαντικά», ενώ «από τους 200 περίπου το 60% προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, 15% από άλλες περιοχές της χώρας, 15% από άλλες χώρες του κόσμου και 10% είναι Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό για να δουλέψουν μαζί μας».

«Η δεξαμενή ταλέντων είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήσαμε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα», ανέφερε η κ. Φονσέκα σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη προσλάβει 320 συναδέλφους με εξαιρετικά υψηλές ψηφιακές ικανότητες, που σχετίζονται με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με τον αυτοματισμό ρομποτικών εργασιών, την ανάπτυξη λογισμικού και άλλες δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικές για τη Pfizer».«Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας εφαρμογής ψηφιακής καινοτομίας, που έχει στόχο τη βελτίωση της υγείας των ασθενών και η Pfizer ηγείται αυτής της προσπάθειας. Δημιουργούμε αυτή την κοινότητα εδώ και θα έχουμε όλους τους εμπειρογνώμονες και ειδικούς στα ψηφιακά ταλέντα και είμαστε πολύ υπερήφανοι που το 42% της ομάδας είναι γυναίκες», πρόσθεσε η επικεφαλής ψηφιακών τεχνολογιών της Pfizer.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του κόμβου

pfizer-thes-7.jpg
pfizer-thes-8.jpg
pfizer-thes-10.jpg
pfizer-thes-9.jpg
pfizer-thes-1.jpg
pfizer-thes-2.jpg
pfizer-thes-3.jpg
pfizer-thes-5.jpg
pfizer-thes-6.jpg
pfizer-thes-4.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 πονοκέφαλοι: Ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών εμβολίου και η Θεσσαλονίκη
Πώς αποτιμώνται οι πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 60 από τον πρωθυπουργό
Οι 2 πονοκέφαλοι: Ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών εμβολίου και η Θεσσαλονίκη