Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Ο πρωτοφανής εκβιασμός με τα δικά του λόγια (VIDEO)

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ

Της Λεμονιάς Βασβάνη

«Εκβίαζαν πως αν δεν τους καταβάλαμε 60.000 ευρώ, ποσό το οποίο στη συνέχεια κατέβηκε στις 40.000 ευρώ πως θα δημοσίευαν υλικό από την προσωπική μου ζωή.

Είχα αντιληφθεί ανθρώπους να με παρακολουθούν έξω από το δημαρχείο και να πηγαίνω στο σπίτι και να είναι από πίσω μου. Να παρκάρω το ΙΧ μου και να ξαφνιάζονται, να γυρνάνε και να φεύγουν. Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία με κάλεσε για να με ενημερώσει ότι η πόρτα του διαμερίσματός μου είχε παραβιαστεί. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπεράσματα ότι με παρακολουθούσαν άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Και σε άλλες στιγμές σε παιδική χαρά με τα παιδιά της αδερφής μου με έχουν φωτογραφήσει, στην παραλία με τους φίλους μου αντιλαμβανόμουν πως καταγράφονταν τα βήματά μου. Είχα επικοινωνήσει σε φίλο αστυνομικό που προσπάθησε να με καθησυχάσει. Τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν όλα ιδέα μου….». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης τα όσα βίωσε το προηγούμενο διάστημα με τον εκβιασμό του.

Ο ίδιος απάντησε πως δεν γνωρίζει τους ηθικούς αυτουργούς.

Τόνισε πως από την πρώτη στιγμή πήγε στην αστυνομία και σε ερώτηση για το αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σχολίασε πως «δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι μπήκαν σε ένα τέτοιο παιχνίδι για να πετύχουν τους σκοπούς τους».

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη που θα πράξει ό,τι πρέπει σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης εκβιασμού του. Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία και ειδικότερα «τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τυην υποδιεύθυνση εκβιαστών  που από την πρώτη στιγμή συντόνισαν την επιχείρηση και κατάφεραν οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και εφόσον η έρευνα είναι σε εξέλιξη να αποκαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί».

«Κάποιοι προσπαθούν να εισβάλουν βία στην προσωπική μου ζωή και αυτό είναι το πιο κατακριτέο απ’ όλα. Όχι για το γεγονός ότι είμαι δήμαρχος αλλά ένας άνθρωπος μιας ευνομούμενης πολιτείας. Θέλω να στείλω το μήνυμα το πόσο αναγκαίο είναι να ενισχυθούν οι θεσμοί της προστασίας της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής του καθένα αλλά και της θεσμική ενδυνάμωσης των αιρετών οι οποίο δυστυχώς τον τελευταίο καιρό είναι έρμαια πολύ δυσάρεστων καταστάσεων», σχολίασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του που «περνά όλες αυτές τις δυσκολίες που σαφώς και συν τω χρόνω θα παρέλθουν».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. «Έχω αναλάβει να φέρω εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο και δεν θέλω να απογοητεύσω τους δημότες για ένα τέτοιο μεμονωμένο περιστατικό», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Διοικώ έναν δήμο και μπορεί οποιοσδήποτε να έρθει να ελέγξει τα πάντα οποιαδήποτε στιγμή. Τέτοιοι άνθρωποι όμως του υποκόσμου, να έρχονται και να με εκβιάζουν, εγώ δεν το ανέχομαι».

Υπενθυμίζουμε ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών. Οι τρεις μαζί με τον 60χρονο συνεργό τους, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συναυτουργία, συνέργειας σε εκβίαση, παραβίασης του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ