Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πάλι δεν τα βρίσκουν οι οδηγοί ταξί με το δήμο Θεσσαλονίκης

Πάλι δεν τα βρίσκουν οι οδηγοί ταξί με το δήμο Θεσσαλονίκης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ενάντια στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τάσσεται το σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» για τις προτάσεις που πήραν για τους χώρους στάθμευσης των ταξί.

Το σωματείο κάνει λόγο για εμπαιγμό από το δήμο και την περιφέρεια καθώς όπως αναφέρουν, εμπαίζουν τους δημότες Θεσσαλονίκης τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια, «ενώ δεν έχουν την παραμικρή δύναμη και θέληση να δώσουν λύσεις».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου, ο δήμος προτείνει τη χρησιμοποίηση 67 νέων θέσεων στο κέντρο της πόλης, εκ των οποίων τις 37 το σωματείο τις απορρίπτει λόγω της μη χρησιμότητάς τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί στρέφουν τα βέλη τους κατά του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και της περιφέρειας μιλώντας για αντιστροφή των αρχικών θέσεων του πρώτου, σύμφωνα με τις οποίες είχε υποσχεθεί θέσεις στάθμευσης επί της οδού Τσιμισκή και της Β. Όλγας από την αριστερή πλευρά κάτι που τελικά, όπως καταγγέλλουν πήρε πίσω, ενώ και η περιφέρεια, δεν δέχτηκε τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στις οδούς αυτές λόγω του χαρακτηρισμού τους ως ταχεία κυκλοφορίας. «Ερωτούμε εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων. Εκεί πήρε θέση ως όφειλε η περιφέρεια; Ή γίνεται ο γάμος του Κουτρούλη;», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Επίσης, επισημαίνουν ότι την περιφέρεια δεν φαίνεται να την απασχολούν τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή που είναι χαρακτηρισμένη ως οδός ταχείας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ο δήμος επιμένει για μεγάλες πιάτσες ταξί στο λιμάνι και το Μέγαρο Μουσικής που θα τροφοδοτούν διάφορες πιάτσες.

Ακόμα, ο δήμος πρότεινε για 40 θέσεις στάθμευσης των ταξί στην οδό Μητροπόλεως, να πληρώσει ο Ερμής το απαιτούμενο ποσό, το οποίο σύμφωνα με το σωματείο αγγίζει τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Ερμή», ο δήμαρχος «προτείνει λόγω των πολλών ταξί, αυτά να εργάζονται ανά δεύτερη μέρα με το σύστημα μονά-ζυγά», ενώ διερωτάται αν θα τολμούσε να προτείνει κάτι ανάλογο για εργασία των καταστημάτων ή κυκλοφορία των Ι.Χ.

Τέλος, το σωματείο επισημαίνει ότι στη σύσκεψη με φορείς που συγκαλεί η Περιφέρεια θα παρουσιαστεί η πρόταση για την Πέμπτη για τη δημιουργία δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε γραμμές που ξεκινούν από το κέντρο με κατεύθυνση ανατολικά με το σύστημα CONTRA-FLO στην Τσιμισκή και την Β. Όλγας. «Αναρωτιόμαστε το πείραμα της παραλιακής οδού που λειτούργησε στο παρελθόν δεν βοήθησε κάποιους να εξάγουν συμπεράσματα αρνητικά για το ανωτέρω μέτρο;», τονίζει το Σωματείο Ερμής.

Η σύσκεψη στο δημαρχείο

Η εύρυθμη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων και η αύξηση των θέσεων στάθμευσης των ταξί με νέες πιάτσες που χωροθετούνται προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο του «σαλιγκαριού» που επιβαρύνει την κυκλοφορία με την υπερσυγκέντρωση οχημάτων στο κέντρο της πόλης, βρέθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Στην σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε σχετική μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετείχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, οι αντιδήμαρχοι Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, και Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου, Κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος και Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου, το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», καθώς και εκπρόσωποι του ΣΑΣΘ, του ΟΑΣΘ, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΚΕΤΑ, του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και οι νέες πιάτσες των ταξί στο κέντρο της πόλης με στόχο την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων θα συζητηθούν σήμερα κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σε μητροπολιτικό επίπεδο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργούνται συνολικά 17 νέες πιάτσες και προτείνονται προς παραχώρηση 126 νέες θέσεις στάθμευσης ταξί (συνολικά 357 θέσεις στάθμευσης με τις ήδη υφιστάμενες 231 θέσεις), εκ των οποίων οι περισσότερες -συνολικά 67- χωροθετούνται στην 1η Δημοτική Κοινότητα που αντιμετωπίζει και το σημαντικότερο πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι του προεδρείου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», οι οποίοι στη διάρκεια της σύσκεψης πρότειναν από την πλευρά τους να χωροθετηθούν πιάτσες ταξί κατά μήκος του αριστερού ρεύματος της οδού Τσιμισκή, τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναζητηθεί λύση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Επιστολή στην αστυνομία για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις και υποστήριξη για την ΕΡΤ