Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάσα για την αγορά το Open Mall στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Του Μιχαήλ Λιάπη, 

Με 140 επιχειρήσεις να συμμετέχουν έρχεται στην καρδιά της πόλης το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη - OPEN MALL - GALERIUS, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασής του πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωί Κυριακής. Το έργο παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους συνεργάτες του, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. 

Στόχος του Open Mall Gallerius να αλλάξει την εικόνα των καταστημάτων, να τα βοηθήσει στο να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, σε έναν περιβάλλοντα χώρο πιο προσεγμένο και αναβαθμισμένο.

Ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως «το κέντρο της πόλης έχει τόσα πολλά να προσφέρει.  Δίπλα στα αρχαία, στα μνημεία υπάρχει αγορά που πρέπει να την τονώσουμε» και πρόσθεσε πως: 

«Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια με τον εμπορικό σύλλογο και τον πρόεδρο του Παντελή Φιλιππίδη που στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια. Αυτή εδώ η περιοχή σε πολύ λίγο καιρό θα είναι εργοτάξιο.» 

Καταλήγοντας ο δήμαρχος ανέφερε πως «θα έχουμε καινούργια εικόνα περισσότερο φωτισμό, μεγαλύτερη παιδική χαρά, καλύτερα πεζοδρόμια, έξυπνα συστήματα, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Η πόλη πρέπει να αναβαθμιστεί. Μέσα στο 2022 το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ ομορφότερο και πόλος έλξης για όλα τα Βαλκάνια και τον κόσμο».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης τόνισε πως μέσω του Open Mall «θα δώσουμε μια ώθηση και θα ομορφύνουμε τον χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η αγορά. Είναι ένα στοίχημα, και ελπίζω να το κερδίσουμε».

Ερωτώμενος για την κίνηση της αγοράς που είναι ανοιχτή και σήμερα Κυριακή, ο κ. Φιλιππίδης, ανέφερε πως «ακόμη είναι νωρίς για να γίνει ταμείο», ωστόσο δήλωσε πως ενδεικτικά και την προηγούμενη Κυριακή η κίνηση ήταν υποτονική, όπως γενικότερα και όλο τον προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, η αγορά ελπίζει πως θα αναθερμανθεί με την καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους την επόμενη εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για στήριξη από την πολιτεία, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο και το 2022. 

Παρών στη σημερινή εκδήλωση και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η περιφέρεια θα στηρίξει ιδίως από το καλοκαίρι και μετά την όλη προσπάθεια. Σύντομα  θα έχουμε διαθέσιμο το νέο ΕΣΠΑ. Για την κεντρική Μακεδονία θα έχουμε 1,4 δις ευρώ έργα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται ένας προορισμός για όλον τον χρόνο». 

Τέλος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Εφραίμ Κυριζίδης, αναφερόμενος στη εξέλιξη και τη σημασία του έργου για την πόλη ανέφερε:

«Σε συνεργασία και με άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του ΚΑΣ, από Εγνατία μέχρι και την Τσιμισκή θα αλλάξουν όλα τα πλακόστρωτα, θα αλλάξει ο φωτισμός σε LED και μια γενικότερη αλλαγή όλου του περιβάλλοντος χώρου. Συγκεκριμένα, θα τριπλασιαστεί η παιδική χαρά. Φιλοδοξία μας, να δοθεί μια άλλη πνοή και άλλη ταυτότητα στη συγκεκριμένη περιοχή. 
Τρέχουμε δεύτερο πρόγραμμα στο κέντρο της πόλης για το Καπάνι,μαζί με την ιδιωτική επένδυση που τρέχει στην αγορά Μοδιάνο. Θα αλλάξει η συνολική εικόνα της πόλης». 
Παράλληλα ο κ. Κυριζίδης πρόσθες πως Από την πλευρά του δήμου, η χρηματοδότηση φτάνει το 1,5  εκατομμύρια ευρώ. «Έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία και έχει ήδη επιλεγεί ο ανάδοχος. Τώρα είμαστε στο στάδιο του ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και φιλοδοξούμε το επόμενο δίμηνο - τρίμηνο να έχουμε υπογράψει με τον εργολάβο. Η κατασκευή θα διαρκέσει 14 μήνες αλλά θα γίνει σταδιακά. Η εικόνα στην περιοχή θα αλλάξει ριζικά τον επόμενο ενάμιση χρόνο», είπε συγκεκριμένα.

 

openmall1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιπ δίνει στα κινητά τηλέφωνα «σούπερ» όραση - Θα «βλέπουν» πίσω από τοίχο
Τα κινητά τηλέφωνα που θα διαθέτουν αυτό το τσιπ θα μπορούν να βλέπουν τι υπάρχει μέσα σε πακέτα ή πίσω από τοίχους
Τσιπ δίνει στα κινητά τηλέφωνα «σούπερ» όραση - Θα «βλέπουν» πίσω από τοίχο