Κατά την παραμονή του στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, ο κ. Καράογλου παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξεια της Παλαιάς Μητρόπολης Δράμας, ενώ κατέθεσε στεφάνι στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Συνταγματάρχη Νίκου Μιχαλόπουλου, που έγιναν στο συνοικισμό Αρκαδικού της Δράμας.
Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε ως ελευθερωτής στην πόλη της Δράμας, η οποία κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς έμεινε όρθια χάρη στο δυναμισμό, το πείσμα, το θάρρος και τη θέληση των κατοίκων της να δουν και πάλι τον τόπο τους ελεύθερο. Μέσα από εκείνο το παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους, σφυρηλατήθηκε η σημερινή ταυτότητα της πόλης. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτέλεσαν σπουδαίο παράδειγμα των άθλων που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος όταν παραμερίζουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό. Μέσα από τα ερείπια εκείνης της περιόδου αποδείξαμε ότι οι Έλληνες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε ως ήρωες και ξεπρόβαλε το νέο ελληνικό Έθνος, από το οποίο σήμερα γεννιέται η νέα Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Καράογλου.
Το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος θα επισκεφθεί σήμερα ο Θ. Καράογλου
Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Εργαλείων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου με Πιλοτική Εφαρμογή στη Δυτική Παράκτια Ζώνη» και υπεύθυνος για το συντονισμό και διαχείρισή του, θα επισκεφθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, που εδρεύει στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης είναι να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του παραπάνω έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), να διερευνήσει τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του ΥΜΑΘ με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και τη χάραξη κοινών πολιτικών σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
Να σημειωθεί πως η επίσκεψη του κ. Καράογλου στο Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, είχε ματαιωθεί λόγω της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου.