Skip to main content

Τα πιο εκλεκτά αρτοποιήματα, τρόφιμα και ποτά στην Artozyma & Detrop Boutique

Δυναμική επιστροφή για τις πιο.... γευστικές εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Εκλεκτά αρτοποιήματα, τρόφιμα και ποτά θα έχουν την τιμητική τους στην Artozyma & Detrop Boutique 2022 που θα διεξαχθεί 2 έως 4 Απριλίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο με την συμμετοχή 350 εκθετών από 23 χώρες.

Διαγωνισμός ελαιολάδου και ελιάς, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψωμιού, Ημερίδα για την λειτουργία ζαχαροπλαστείου, σεμινάρια για αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, επαγγελματικές συναντήσεις, το Greek Bites Area και το Cheese & Wine περιλαμβάνονται στην πιο γευστική διοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Τιμώμενος δήμος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Κ. Τάσος Τζήκας, είναι ο δήμος Πύλου και με την φιλοξενία εκπροσώπων και επαγγελματιών του δήμου «θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος συνεργασίας Θεσσαλονίκης – Πύλου». Παράλληλα πρόσθεσε πως «από φέτος καθιερώνεται διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου και ελιάς. Και οι δύο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των παραπάνω προϊόντων».

Στην αυξημένη συμμετοχή χωρών από το εξωτερικό εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. «Παρά το ότι κάποιες χώρες έχουν περιορισμό σε μετακινήσεις έχουμε αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε και την σημασία συμμετοχής από εφτά περιφέρειες της χώρας μας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας), καθώς και την παρουσία του δήμου Πύργου που φέρει την κληρονομιά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στα προϊόντα της περιοχής όπως η μαύρη σταφίδα, τα κρασιά ΠΟΠ, τα κηπευτικά και ένα από τα καλύτερα λάδια της χώρας, εστίασε στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πύλου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εμπορία και τυποποίηση των προϊόντων, ενώ ίσως δεν είναι ίσως τόσο υπογραμμισμένη η σύνδεση της ελληνικής διατροφής με την καλή κατάσταση της υγείας. Πρόσθεσε ότι μέσα από την συμμετοχή τους στις δύο εκθέσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα τρόφιμα και ποτά της  περιοχής και να γίνουν συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε σύναψη συνεργασιών.

Στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας στον κλάδο της αρτοποιίας αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος τονίζοντας πως είναι εφικτό να διοργανώσει η χώρα μας ευρωπαϊκό κύπελλο αρτοποιίας. «Έχουμε τις γνώσεις και την δυνατότητα και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Στις διακρίσεις της πόλης μας στο κομμάτι της γαστρονομίας αναφέρθηκε η Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», κυρία Ελισάβετ  Κουκουμέρια σημειώνοντας και το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που θα γίνει το Σάββατο κινείται σε αυτό το πλαίσιο (10.00-19.00). Να σημειωθεί πως το Πρωτάθλημα Ψωμιού θα είναι αφιερωμένο στη νέα γενιά και θα δώσει χώρο σε σπουδαστές».

«Έχουμε πολλά κοινά προβλήματα όμως είμαστε μαζί, ενωμένοι και πιστεύουμε πως οι δύο εκθέσεις θα μεγαλώσουν κι άλλο», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης κ. Μάριος Παπαδόπουλος.

Στις εκδηλώσεις Cheese & Wine & Greek Bites που είναι ήδη sold out αναφέρθηκε τέλος η Σύλβια Κουμεντάκη, από τα Chef Stories, σημειώνοντας πως θα παρουσιαστούν προϊόντα παραδοσιακά που θα έχουν όμως μια έξτρα πινελιά, αλλά και μοναδικοί γευστικοί συνδυασμοί.

Οι δύο εκθέσεις θα εγκαινιαστούν τοΣάββατο 2 Απριλίου, στις 19:00 στο περίπτερο 13 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πάτρα: Γιατί δεν είχε εντοπιστεί η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Απειλή Πούτιν σε Ευρώπη: Τέλος από αύριο το αέριο – Πληρωμές μόνο με ρούβλια

Κορωνοϊός: 21.099 νέα κρούσματα - Τα 2.020 στη Θεσσαλονίκη (ΧΑΡΤΗΣ)