Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη - Θάνατος τρίχρονης: Αίτημα για κατάσχεση του ιατρικού φακέλου

Αίτημα τόσο από την οικογένεια, όσο και από την Αστυνομία

Αίτημα για κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του τρίχρονου κοριτσιού που πέθανε την Κυριακή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από δώδεκα ημέρες νοσηλείας στο "Παπαγεωργίου", κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού, όπως δήλωσε, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως είπε μιλώντας στο protothema, σε παρόμοιο διάβημα για κατάσχεση του φακέλου από το νοσοκομείο προέβη και η αστυνομία.

«Σήμερα είναι η 17η ημέρα από τότε που εισήχθη το παιδί στο νοσοκομείο και δεν γνωρίζουν οι γονείς για ποιον λόγο έχει πεθάνει το παιδί τους. Κάθε ημέρα θα σας λέω και την ημέρα για να την ακούει ο κόσμος και κυρίως να την ακούνε οι γιατροί οι οποίοι δεν βγαίνουν να κάνουν μια δήλωση και να μας πουν: "Εμείς διαγνώσαμε αυτή την ασθένεια, κάναμε λάθος. Δεν είχε αυτήν την ασθένεια και διαπιστώσαμε ότι είχε αυτήν". Ούτε αυτό δεν λένε γιατί δεν ξέρουν από τι πέθανε το παιδί, το οποίο νοσηλεύτηκε τόσες ημέρες», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.



Σημειώνεται ότι όπως είπε νωρίτερα στο protothema.gr η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, ο ιατρικός φάκελος της μικρής Κατερίνας που δεν έχει παραδοθεί ακόμα, είναι απαραίτητος προκειμένου να πέσει "φως" στον μυστήριο θάνατο του παιδιού.

«Από το πολύ σύντομο ιστορικό που έχουμε πάρει από την οικογένεια, φαίνονται τα συμπτώματα που ήδη γνωρίζουν όλοι, με πόνους στις αρθρώσεις, πόδι - χέρι, χαμηλός πυρετός, ένα εξάνθημα στην πορεία και μετά μια επιδείνωση», ανέφερε η κυρία Αποστολίδου, τονίζοντας ότι το παιδί μέχρι να πάει στο νοσοκομείο ήταν υγιέστατο.

Αυτό που, όπως είπε, θα βοηθήσει ιδιαίτερα, είναι να φτάσει ο ιατρικός φάκελος από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς θα υπάρχει εικόνα για τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί κατά τη διάρκεια των 11 ημερών που νοσηλεύτηκε.

«Το παιδί έφυγε χωρίς να διαγνωστεί τι έχει, ωστόσο δεν γνωρίζω τι είχαν κάνει οι γιατροί. Από την μητέρα ξέρω ότι λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki. Ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση. Επίσης, ξέρω ότι έγινε μια οστεομυελική βιοψία και αποκλείστηκε για κακοήθεια. Αυτό γίνεται κυρίως για λευχαιμία, αποκλείστηκε και ήταν αρνητική. Επιπλέον, έγινε αξονική προς το τέλος της νοσηλείας, χωρίς να γνωρίζω τι έδειξε», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η αγωγή που λάμβανε η τρίχρονη να προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, η κα. Αποστολίδου ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε αν σχετίζεται, ποτέ πήρε την αγωγή, ποτέ είχε την επιδείνωση και δεν έχουμε τα χρονικά πλαίσια».

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα ζητήσουν οι γονείς

Ύστερα από επικοινωνία που είχε ο κ. Διαλυνάς με την μητέρα και τον πατέρα της τρίχρονης Κατερίνας, τόνισε ότι «οι γονείς αποφάσισαν να αποστείλουν αίτημα στον υπουργό Υγείας για μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ίδιο στην Αθήνα, προκειμένου να του εκθέσουν ορισμένα πράγματα για καλυτέρευση του συστήματος Υγείας, για την προστασία των απλών πολιτών που πηγαίνουν στα νοσοκομεία με άρρωστα παιδιά, με αρρώστους γονείς και για το πως πρέπει αυτοί οι απλοί άνθρωποι να αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς».

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε την κατάσταση που του περιέγραψαν οι γονείς ως «τραγική», υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση αυτή έχει πολύ μεγάλο βάθος.

Θυμίζουμε ότι, η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε την Μεγάλη Τρίτη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο, άλγος στο χέρι και χαμηλό πυρετό. Παρά την παρακολούθηση που είχε από τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι ορθοπεδικοί που εξέτασαν το παιδί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο για να διερευνηθεί από τους παιδιάτρους.

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», το τριών ετών κορίτσι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» και παρά τις «τιτάνιες» προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής. «Εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε δύο ώρες κατέληξε, με αιτία θανάτου την ανακοπή», ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση άντρα - Έρευνες στον Αξιό ποταμό

Λάρισα: Ιδιοκτήτης καφέ έσπρωξε βίαια έγκυο εργαζόμενη στο κατάστημα

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Άντρας αποκεφάλισε περιστέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Νομοσχέδιο για στήριξη συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη - Αντιδράσεις κομμάτων
Στο επίκεντρο της διαφωνίας των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βρέθηκε ο μη διαχωρισμός των διατάξεων που αφορούν τα μέτρα στήριξης, από...
Βουλή: Νομοσχέδιο για στήριξη συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη - Αντιδράσεις κομμάτων