Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η βιβλιοθήκη στο Βιολογικό θα τελειώσει, είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ

Για καταστροφές από «μια ομάδα εγκληματικών στοιχείων» μίλησε ο Νίκος Παπαϊωάννου

«Σε ό,τι με αφορά και ό,τι αφορά τις πρυτανικές αρχές δηλώνω ότι το έργο θα γίνει σε πείσμα του οποιουδήποτε. Το έργο θα τελειώσει, θα αποδοθεί στους νόμιμους χρήστες, φοιτήτριες, φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και επιστημονική κοινότητα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ύστερα από τις καταστροφές στο κτήριο του Βιολογικού από αγνώστους.

«Όπου υπάρχει ανομία πατάσσεται. Είναι άλλο πράγμα η δημοκρατική έκφραση της κάθε άποψης και άλλο τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες που καταστρέφουν δημόσια περιουσία» πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν αισθάνεται ο ίδιος φόβο, συνεχίζει να πιστεύει, τόνισε, ότι κάποια στιγμή οι ιδεοληψίες του παρελθόντος θα τελειώσουν και ότι σε ένα κράτος δικαίου δεν θα πάθει κανένας τίποτα. «Εκείνο που πρέπει όλοι να σκεφτούμε είναι αν είμαστε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας ή στην πλευρά της τρομοκρατίας της κουκούλας. Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που έχει φθάσει τόσο ψηλά να αμαυρώνεται για κάποιες στιγμές. Εκείνο που με χαροποιεί είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι σύλλογοι, οι ομάδες συναδέλφων που είναι συγκροτημένες σε παρατάξεις, καταδίκασαν ομόφωνα και ομόθυμα το γεγονός. Ένα πράγμα θα μείνει στο τέλος, το πώς το αντιμετωπίζουμε» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου είπε «τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου μια ομάδα εγκληματικών στοιχείων πραγματοποίησε μια οργανωμένη επιχείρηση και κατέστρεψε την πρώτη φάση που είχε ολοκληρωθεί του έργου της ενοποιημένης βιβλιοθήκης. Είναι ένα έργο που προέρχεται από χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που έρχεται με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Με λίγα λόγια κατέστρεψαν δημόσια περιουσία η οποία προέρχεται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών. Ξεκίνησε ο εργολάβος το πρωί της Μ. Δευτέρας. Το ίδιο μεσημέρι παρενοχλήθηκαν οι εργαζόμενοί του. Ως οφείλει ο κάθε πολίτης και σε εφαρμογή του άρθρου του νόμου 4623 που αναφέρει ότι όπου τελείται αξιόποινη πράξη η δημόσια δύναμη παρεμβαίνει, μπήκαν τα ΜΑΤ, μια εικόνα που σε κανέναν δεν αρέσει, για να υπερασπιστούν τους εργάτες προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο. Αυτό διήρκησε μέχρι Μ. Τετάρτη και από την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας. Όλη η εβδομάδα κύλησε ήρεμα και σαφώς δεν είναι δυνατόν για να έργο να υπάρχει αστυνόμευση» επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που συνάδει με την ακαδημαϊκή δεοντολογία, την ακαδημαϊκή ελευθερία, με την ακαδημαϊκή ζωή.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Επιδότηση ρεύμα: Βήμα - βήμα πως θα πάρετε έως 600 ευρώ

Απογειώθηκαν οι πληρότητες στα Airbnb – «Έπιασε» 95% το Πάσχα η Χαλκιδική

Αυτά είναι τα 3 «Εξοικονομώ» που έρχονται μέχρι Σεπτέμβριο - Ποιους αφορούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Χειροπέδες σε ανήλικους για 4 κλοπές και 13 απόπειρες
Οι τέσσερις ανήλικοι αφαίρεσαν συνολικά κοσμήματα και αντικείμενα,αξίας πάνω από 1.400 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και τρεις τραπεζικές κάρτες
Βέροια: Χειροπέδες σε ανήλικους για 4 κλοπές και 13 απόπειρες
Ζέρβας: Η ιστορία πίσω από το πάρκινγκ ΙΧ στην Αγ. Δημητρίου – Οι 2 αποκαλύψεις
Να ξεκινήσει η ΕΔΕ από τους συμβούλους Αγγελούδη - Μπούμερανγκ στους εκλεκτούς του Δημάρχου η σκανδαλοθηρία για το οικόπεδο της οδού Αγίου Δημητρίου,...
Ζέρβας: Η ιστορία πίσω από το πάρκινγκ ΙΧ στην Αγ. Δημητρίου – Οι 2 αποκαλύψεις