Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πράσινο» φως για ριζική ανάπλαση γειτονιών σε Κορδελιό και Εύοσμο

Έργα ύψους €9.520.905 μέσω του “Αντ. Τρίτσης” – Για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιαστεί ποτέ στο Δήμο, κάνει λόγο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Νέα όψη θα αποκτήσουν δρόμοι και γειτονιές στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, καθώς εγκρίθηκε το έργο ανάπλασης οδικών δικτύων και ανοιχτών χώρων του Δήμου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Παράλληλα προς έγκριση είναι ακόμη 7,5 εκατ. ευρώ για το ίδιο έργο.

Το “πράσινο φως” έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου για τη δρομολόγηση των έργων που θα είναι στα πρότυπα των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού.

anaplaseis_2_2.png

Συγκεκριμένα το έργο «Ανάπλαση οδών και ανοιχτών χώρων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου» υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021 και έλαβε έγκριση τον περασμένο Απρίλιο, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο εκτεταμένων παρεμβάσεων που αφορούν :

•στην ανάπλαση της οδού Καραολή & Δημητρίου και την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μ. Αλεξάνδρου στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου 

•στην ανάπλαση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Αθανασίου Διάκου, Σιατίστης, Μελ. Μερκούρη και Κρήτης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού

•στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση των οδών Καραολή & Δημητρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου, Αλεξάνδρου Παπάγου - Μουσών, Μαιάνδρου, 25ης Μαρτίου και Πολυτεχνείου και του χώρου πρασίνου στο Ο.Τ.233ε, καθώς και στην επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών

•στη δαπάνη μεταφοράς δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

anaplaseis_2_3.png

Συμβάλλοντας σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών περιοχών του Δήμου, μέσω μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής προσέγγισης του αστικού χώρου, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν αφορούν στην ανακατασκευή πεζοδρομίων, στη διευθέτηση της παρόδιας στάθμευσης οχημάτων, στη βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες, στην εφαρμογή νέων φυτεύσεων, στην εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στην προμήθεια κατάλληλου αστικού εξοπλισμού, στη διευθέτηση της κυκλοφορίας μέσω νέων κυκλικών κόμβων και στην ανάπλαση χώρων πρασίνου.

eyosmos2.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη προβλέφθηκαν και δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών 350.000 ευρώ στο δήμο για εκπόνηση μελετών για επιπλέον δρόμους. 

Μανδαλιανός: «Θα αλλάξει η εικόνα του δήμου»

anaplaseis_2_4.png

«Για την έγκριση της χρηματοδότησης έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί πρόκειται για το έργο το οποίο κυριολεκτικά που θα αλλάξει την εικόνα του δήμου μας», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Σύμφωνα με τον κ. Μανδαλιανό, πρόκειται για ένα μακρόπνοο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων – το μεγαλύτερο που  σχεδιάστηκε στο δήμο -  που θα αναβαθμίσει βασικές υποδομές σε κεντρικές περιοχές του Δήμου, παρέχοντας επαρκείς συνθήκες άνεσης και ασφάλειας στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και εξοπλίζοντας παράλληλα με νέες εγκαταστάσεις τους παρόδιους ανοιχτούς χώρους, αυξάνοντας σημαντικά τη φύτευση χώρων πρασίνου αλλά και την ανάπλαση των πράσινων σημείων  του Δήμου.

anaplaseis_2_5.png

«Αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και κυκλοφορίας, οι νέες παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν στα πρότυπα της βιώσιμης κινητικότητας, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα για τους πεζούς και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και πληρώντας τις προδιαγραφές για τη δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης μέσω της εφαρμογής κατάλληλων υλικών και φυτεύσεων αλλά και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης του πρασίνου», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Μεθοδικά και συντονισμένα βελτιώνουμε τις συνθήκες μετακίνησης στο δήμο μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες».

Μάλιστα ο ίδιος υπογραμμίζει: «Έχουμε αποφασίσει στις άνευ λόγου γκρίνιες να απαντάμε με τη δουλειά μας. Στις άνευ λόγου επιθέσεις και τα ψέματα, με την αλήθεια. Στους ανθρώπους που μας βοηθούν, με την ευγνωμοσύνη μας. Και σε αυτούς που μας βάζουν εμπόδια, με την αδιαφορία μας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από Τουρκία - Μαχητικά έφτασαν Αλεξανδρούπολη

Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο πιθανή είναι μία νέα πανδημία - Αυτά είναι τα συμπτώματα

Έρχεται μείωση στα καύσιμα με Fuel Pass και τον Ιούνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγινε δισεκατομμυριούχος από λάθος της τράπεζας και δεν πείραξε ούτε δολάριο
Ο Darren James θεωρήθηκε ο 26ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αφού η τράπεζα του έστειλε κατά λάθος το απίστευτο ποσό των 50 δισεκατομμυρίων...
Έγινε δισεκατομμυριούχος από λάθος της τράπεζας και δεν πείραξε ούτε δολάριο