Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 42.000 κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία για τον ΚΟΚ

Απολογισμός του προηγούμενου τριμήνου

Τον απολογισμό του έργου της για το προηγούμενο τρίμηνο (Μάρτιος - Μάιος 2022) ανακοίνωσε σήμερα (07/06) η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και με την ΕΛ.ΑΣ. και με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), διενεργήθηκαν συνολικά 289 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις σε 115 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 16 διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν -με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων- τέσσερις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία καθ’ υποτροπήν και κατ’ εξακολούθηση προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 21 αυτοψίες για επέκταση κοινοχρήστου χώρου.

Κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ  

Σχετικά με τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό, βεβαιώθηκαν συνολικά 42.127 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 405 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν αντικοινωνική στάθμευση, όπως σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.με.Α.
Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 163.799 έλεγχοι-σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 490 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 776 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.
Ακόμη, εξετάστηκαν 1.887 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 1.019 τηλεφωνικές και 125 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.
Αναφορικά με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας διενεργήθηκαν 328 έλεγχοι από αυτοτελή κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις.
Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο συγκροτήθηκαν -υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και σε συνεργασία κατά περίπτωση με την ΕΛ.ΑΣ και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων- 32 κλιμάκια ελέγχου, που διενήργησαν 457 σχετικούς ελέγχους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 34 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.
Στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν 86 έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Όσον αφορά τις δράσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, διενεργήθηκαν 457 έλεγχοι για χρήση μάσκας και έλαβαν χώρα 51 αυτοψίες σε Καταστήματα υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) και λοιπές επιχειρήσεις, κατά περίπτωση και στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας μεταβολής των εφαρμοσθέντων μέτρων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε τέσσερα σχολεία. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 376 μαθητές.
Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σχετικά με την οδική ασφάλεια, με κεντρικό ομιλητή τον οδηγό αυτοκινήτων Ιαβέρη, όπως επίσης και στην εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ζάππειο Μέγαρο, που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, παρουσιάζοντας τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί κατά τις αναζητήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Χαλκιδική: Άνοιξαν 7 οχήματα σε παραλίες στο δεύτερο πόδι – Λεία πάνω από 3.000 ευρώ

Power Pass: Μετά τις 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Διαδικασία και δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Απάτες με «μαϊμού» αγορές – Έκλεβαν τραπεζικούς κωδικούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοψήφισμα σε χωριό της Κοζάνης για την μετεγκατάστασή του
Το λιγνιτωρυχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια της Ακρινής, ενώ οι πηγές που υδροδοτούν τον οικισμό, όπως και άλλους τρεις...
Δημοψήφισμα σε χωριό της Κοζάνης για την μετεγκατάστασή του