Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η περιοχή της Δημητρίου Γούναρη

Aύριο θα γίνει εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι επιχειρήσεις του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Θεσσαλονίκης – Νέα όψη και σε άλλα σημεία της πόλης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Προχωράνε οι εργασίες στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη όπου σε λίγες μέρες θα παρουσιαστούν οι επιχειρήσεις του Open Mall Galerius, του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το έργο με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Δ. Γούναρη, που έχει προϋπολογισμό άνω του 1 εκατ. ευρώ προβλέπεται να τοποθετηθούν νέες πλάκες σε όλη τη Ναυαρίνου, να κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά στην πλατεία, να αναβαθμιστεί ο φωτισμός, να γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων και να μετατραπούν οι οδοί Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά σε ήπιας κυκλοφορίας.

Μιλώντας στο «ΤyposThes» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μάκης Κυριζίδης σημείωσε ότι «τα έργα προχωράνε σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχει τροποποίηση στην μελέτη στο αρδευτικό και θα βγει νέα επικαιροποιημένη που θα έχει πιο εύχρηστο σύστημα άρδευσης».

Ο ίδιος σχολίασε πως η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το νέο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη συναντά το κοινό

Εν τω μεταξύ με καλοκαιρινή διάθεση ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης το νέο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, από τις 19:00 έως τις 21:00, με τη διοργάνωση μίας εορταστικής αλλά και ενημερωτικής εκδήλωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης που θα γίνει στη συμβολή της οδού Δημητρίου Γούναρη με την πλατεία Ναυαρίνου. Εκεί θα διανεμηθούν έντυπα με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο σχήμα του Open Mall. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, των δύο φορέων που συνεργάζονται για την εφαρμογής του προγράμματος και τη λειτουργία του Open Mall Galerius, το οποίο εντάσσεται στον πρωτοποριακό θεσμό των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου. Ο θεσμός των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου αποτελεί μία ελπιδοφόρα πρωτοβουλία στήριξης της αγοράς και βελτίωσης της αγοραστικής κίνησης στα αστικά κέντρα.

Η λειτουργία του Open Mall Galerius αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ανανεωμένου, αναβαθμισμένου αισθητικά περιβάλλοντος χώρου, ανταγωνιστικού των περιφερειακών εμπορικών κέντρων που θα ενισχύσει την εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή του κέντρου αλλά και στη διευκόλυνση των καταναλωτών. Επιπλέον, σύντομα δημιουργείται ένα μεγάλο market place, το emporikosmall.gr, με τα καταστήματα του Open Mall και πληροφορίες για την περιοχή. Η εφαρμογή συνοδεύεται με παράλληλες αισθητικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής και της επιχειρηματικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν καλοκαιρινές μουσικές επιλεγμένες από dj. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 

Αλλάζουν δρόμοι, πάρκα και σχολεία στην πόλη

Πέρα από τις εργασίες στην περιοχή της πλατείας Ναυαρίνου, συνεχίζονται και τα έργα ασφαλτόστρωσης στην πόλη. Χθες από νωρίς νέα άσφαλτος τοποθετήθηκε στην οδό Ολύνθου, στην περιοχή της Άνω Τούμπας. Οι εργασίες έγιναν σε ένα μεγάλο τμήμα της οδού Ολύνθου από τη Διαγόρα μέχρι και την Αγίας Μαρίνης, ενώ σήμερα θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα στο τμήμα της Ολύνθου από την Αγίας Μαρίνης μέχρι και την Ορτανσίας αλλά και σε τμήμα της οδού Διαγόρα από τη Λαμπράκη μέχρι και την Πραξαγόρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ασφαλτοστρωθεί η Διαγόρα στο τμήμα της από τη Λαμπράκη μέχρι και την περιφερειακή.

«Προχωράμε με εργασίες που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Μάκης Κυριζίδης, προσθέτοντας ότι πέρα από τις ασφαλτοστρώσεις, πραγματοποιούνται και έργα για την ανάπλαση περιοχών όπως στην Κάτω Τούμπα (πχ στις οδούς Βοσπόρου, Πυλαίας κ.ά.), ενώ αλλαγές γίνονται και σε πάρκα όπου τοποθετούνται νέα παγκάκια, ράμπες αναπήρων κλπ. Εξάλλου ανέφερε ότι παράλληλα «σε εξέλιξη είναι οι εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θεσσαλονίκης όπως στο σχολείο της Κλεάνθους με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή του, στο σχολείο της οδού Λαχανά όπου προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του, όπως και στην αποκατάσταση του διατηρητέου στην οδό Κριεζώτου και επαναλειτουργία του ως σχολείου».

Έργα και σε ποδηλατοδρόμους

Εν τω μεταξύ προχωρούν οι εργασίες και στο κομμάτι των ποδηλατοδρόμων. Όπως σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Κυριζίδης για τον ποδηλατόδρομο της οδού Γιαννιτσών: «πρόσφατα τέλειωσε το κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων στην οδό Σαλαμίνος και προχωράμε στην περιοχή πέρα από τα δικαστήρια».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ