Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σε ρόλο sous chef δίπλα στην Μαρία Εκμεκτσίογλου ο Ζέρβας (ΦΩΤΟ)

Γεύσεις και αρώματα από τη Μικρά Ασία σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Με γεύσεις και αρώματα από τις αλησμόνητες πατρίδες πλημμύρισε σήμερα (19/6) το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στη μικρασιάτικη κουζίνα, που οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Περισσότεροι από 35 μικρασιάτικοι σύλλογοι μαζί με καταξιωμένους σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη, μαγείρεψαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και παρουσίασαν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Μάλιστα σε ρόλο sous chef δοκιμάστηκε στο πλευρό της Μαρίας Εκμετσίογλου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Λάτρης κι ο ίδιος της μικρασιάτικης κουζίνας, βοήθησε στην προετοιμασία ενός από τα πιο φημισμένα πιάτα, του χουνκιάρ μπεγιεντί. Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν όλη μέρα σήμερα το Δημαρχείο, απολαμβάνοντας αγαπημένες μικρασιάτικες γεύσεις, ενώ ένα ξεχωριστό γιορτινό κλίμα δημιούργησαν οι χοροί που παρουσιάστηκαν από συλλόγους. Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα της γευσιγνωσίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Δείτε τα σχετικά στιγμιότυπα

288334108_784641492912409_1605393729993515171_n.jpg
288197364_500989598383185_3715953572952433332_n.jpg
288416924_421596169850782_2898045344282276847_n.jpg
288617892_1228133744390423_5641619898793934042_n.jpg

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ