Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 680 επιβάτες έφερε το «Celestyal Crystal» που έδεσε στο λιμάνι

Οι επιβάτες θα πραγματοποιήσουν εκδρομές εντός και εκτός πόλης

Με εκδρομές εντός και εκτός της πόλης αξιοποιούν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη οι 680 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Celestyal Crystal», μεταξύ των οποίων 240 Ισπανοί, 150 Έλληνες, 100 Αμερικάνοι και ισάριθμοι Βούλγαροι, που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 10 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά, και θα αναχωρήσει στις 19.00 για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, οι μισοί περίπου επιβάτες του προτίμησαν την περιήγηση στην πόλη συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, ενώ άλλοι «ψήφισαν» την Βεργίνα Ημαθίας. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι επιβάτες που αξιοποιώντας τον καλό καιρό, προτίμησαν να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης πεζή.  

Η επταήμερη κρουαζιέρα, που φέρει την επωνυμία «Ειδυλλιακό Αιγαίο», αφού «ρίξει» άγκυρα στο Κουσάντασι στα παράλια της Μικράς Ασίας, συμπεριλαμβάνει ως επόμενους σταθμούς τη Ρόδο, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Μήλο. Τελικός προορισμός θα είναι και πάλι το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, από 17 πέρυσι, και φέτος η έλευσή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22/12.

Από το 2021, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες, όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, και οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η έλευση του κρουαζιερόπλοιου «AZAMARA ONWARD», το οποίο αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί, προερχόμενο από την Καβάλα, και θα αναχωρήσει έντεκα ώρες μετά, στις 20.00 το βράδυ, για τον Βόλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Φωτ. αρχείου από το κρουαζιερόπλοιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυκοπλασματική πνευμονία επελαύνει στην Κίνα - Πού υπάρχουν κρούσματα στην Ευρώπη
Πολλαπλά κρούσματα μυκοπλασματικής πνευμονίας έχουν καταγραφεί σε Ευρώπη και Κίνα - Καθησυχαστικός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Μυκοπλασματική πνευμονία επελαύνει στην Κίνα - Πού υπάρχουν κρούσματα στην Ευρώπη
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση €26,9 εκατ. στους ΟΤΑ για φυσικές καταστροφές
Η πρόσκληση τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριληφθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), Δημοτικά...
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση €26,9 εκατ. στους ΟΤΑ για φυσικές καταστροφές
Οργισμένη ανακοίνωση Ολυμπιακού: «Μαφία και παρακράτος με σκοπό να μας εξοντώσουν»
Για εγκληματική οργάνωση που έχει σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό κάνει λόγο η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με ανακοίνωσή της μετά τα γεγονότα του Βόλου
Οργισμένη ανακοίνωση Ολυμπιακού: «Μαφία και παρακράτος με σκοπό να μας εξοντώσουν»