Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν και εκβίαζαν αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν και εκβίαζαν αλλοδαπούς σε διαμέρισμα στο κέντρο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σύλληψη οχτώ δραστών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση δύο αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και τη σύλληψη οχτώ δραστών.

Πρόκειται για 8 αλλοδαπούς, ηλικίας  17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας,  αρπαγή, εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και απείθεια.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (02-12-2022) εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και απελευθερώθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων

Εντός του ίδιου διαμερίσματος, βρέθηκαν και 4 από τους δράστες, οι 2 εκ των οποίων στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε έτερο διαμέρισμα της ίδιας περιοχής εντοπίστηκαν ακόμα 4 άτομα  που εμπλέκονται στην ως άνω περίπτωση, ένα εκ των οποίων φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, μετερχόμενοι σωματική βία εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμικές δονήσεις 3,9 και 3,8 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια – Αισθητές και στην Αθήνα

Ζήσε σήμερα την απόλυτη εμπειρία του Παγκοσμίου στο κατάστημα ΟΠΑΠ στην ΟΠΑΠ ARENA