Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θεαγένειο αύριο

Οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο είναι πάνω από 200 αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Α.Ν.Θ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ καλεί όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου να συμμετέχουν στην 24ωρη  Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου στις 13:00.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική της σταδιακά ιδιωτικοποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ο νόμος 4999/2022 καταργεί τη θεμελιώδη αρχή σύστασης του ΕΣΥ που είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των υγειονομικών. Με τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, θα αναγκαστούν οι πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Με τον εν λόγω Νόμο είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι ανισότητες πρόσβασης στις δομές υγείας και οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Τα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να απαξιώνονται. Τα χρόνια προβλήματα γιγαντώνονται λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και των απαρχαιωμένων υποδομών.

Στο νοσοκομείο μας, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις, και αυτές μόνο επικουρικών, που δεν έφτασαν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο μας είναι πάνω από 200 (125 στην νοσηλευτική υπηρεσία, 25 στην διοικητική, 35 στις υπόλοιπες ειδικότητες κ.τ.λ.). Τα κενά στην Νοσηλευτική Υπηρεσία έχουν ως συνέπεια να υπάρχει πλέον μόνο μια νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια. Υπό αυτές τις συνθήκες και με τον τεράστιο όγκο ασθενών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο μας, η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας υποβαθμίζεται. 

Η προκήρυξη 7Κ/2022, που θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια, δεν θα λύσει ούτε το πρόβλημα της τεράστιας υποστελέχωσης ούτε την ομηρία των συμβασιούχων. Η απαξίωση του μοναδικού αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα είναι ολοφάνερη και στη προκήρυξη αυτή, καθώς προβλέπει μόνο 15 θέσεις νοσηλευτών που δεν επαρκούν ούτε για τις συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων του 2022.

Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων του προγράμματος ΟΑΕΔ και των επικουρικών. Η αποχώρηση εργαζομένων με χρόνια εμπειρία στην νοσηλεία ογκολογικών ασθενών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

 Οι εργολάβοι επιστρέφουν στα νοσοκομεία, ενώ, την ίδια στιγμή, δεν γίνεται λόγος για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα), που στήριξε  τα νοσοκομεία στην πανδημία.

Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ και εμμονικά συνεχίζει την αναστολή εργασίας των υγειονομικών, εξαθλιώνοντας τους ακόμα περισσότερο.

Το Υπουργείο Υγείας μετακινεί υγειονομικούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει τα κενά, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί νέα προβλήματα.

Ελάχιστη είναι η χρηματοδότηση, που δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί για μήνες η πληρωμή των υπερωριών-απογευματινών στους υγειονομικούς.

Ακόμα περιμένουμε την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, παρά τις υποσχέσεις και τα πορίσματα των επιτροπών.

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει το μισθό μας και μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Α.Ν.Θ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ καλεί όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου μας να συμμετέχουν στην 24ωρη  Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου στις 13:00.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

             Απόσυρση του Νόμου για την Δευτεροβάθμια Υγεία

             Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς

             Άμεση επιστροφή όλων των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας

             Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών

             Μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων

             Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

             Ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού

             Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία

             Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ajul-hotel
Χαλκιδική: Μεγάλη επένδυση 50 εκατ. ευρώ - Αυτό είναι το νέο πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)
Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, αποτελείται από συνολικά 171 δωμάτια, μπανγκαλόου, σουίτες και διαθέτει τις μεγαλύτερες βίλες στην περιοχή της...
Χαλκιδική: Μεγάλη επένδυση 50 εκατ. ευρώ - Αυτό είναι το νέο πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)