Έξω από το σπίτι του 19χρονου από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση, βρίσκονται αυτήν την στιγμή αστυνομικές δυνάμεις.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ο 19χρονος βρίσκεται στην οικεία του και έτσι υπήρξε κινητοποίηση και αυτήν την ώρα βρίσκονται κάτω από το σπίτι του.
Για τον 19χρονο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από την μητέρα του στις 10 Δεκεμβρίου. Το αν δηλώθηκε ψευδώς ή όχι βρίσκεται αυτήν την στιγμή υπό διερεύνηση από τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προηγούμενο μήνα είχε μια εισαγγελική παραγγελία για τη μεταφορά του σε ψυχιατρικό ίδρυμα της πόλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε κανονικά η μεταφορά στο ψυχιατρείο και από εκεί μετά έφυγε μόνος του.
Σημειώνεται ότι το Silver Alert είχε εκδώσει χθες (14/12) ανακοίνωση εξαφάνισης για τον 19χρονο ζητώντας πληροφορίες από όποιον τυχόν τον έχει δει και τονίζοντας ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Μιλώντας στο protothema.gr νωρίτερα o πρόεδρος και διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert Γεράσιμος Κουρούκλης δήλωσε ότι η περίπτωση του 19χρονου είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται προσοχή ως προς την αντιμετώπιση της:
«Όπως φαίνεται μάνα και γιος πληροφορηθήκαν την άμεση προσαγωγή στο ψυχιατρείο του 19χρονου Απόστολου, με εντολή εισαγγελέα και εκείνη πήγε και δήλωσε την εξαφάνιση του. Επικοινώνησαν γείτονες μαζί μας και μας ενημέρωσαν για συνεχείς καυγάδες μεταξύ τους. Ο μικρός έχει νοσηλευτεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική. Η μητέρα του επίσης».
Πρόσφατα είχε εκδοθεί μια εισαγγελική απόφαση για βίαια προσαγωγή του 19χρονου στο ψυχιατρείο «Προφανώς το μάθανε με αποτέλεσμα εκείνη να πάει και να κάνει την δήλωση εξαφάνισης. Είχαν στήσει μια ιστορία μεταξύ τους. Εκείνος και καλά είχε φύγει από το σπίτι αλλά κρυβόταν μέσα σε αυτό κι εκείνη είχε πάει μερικές μέρες στην μάνα της. Παίρναμε εμείς τον Απόστολο τηλέφωνο αλλά εκείνος δεν το σήκωνε φυσικά, μέχρι που χθες το βράδυ είχαμε μια μαρτυρία που έλεγε πως κρύβεται στο σπίτι. Την ώρα που μας κάλεσαν μας είπαν πως ο Απόστολος ήταν μέσα στο σπίτι και αμέσως ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Έχουμε ενημερώσει την αστυνομία πως στην περίπτωση που διακομισθεί να μάθουμε σε πιο νοσοκομείο βρίσκεται διότι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής».