Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης

«Θα δουλέψουμε μαζί, με κριτήριο τη γνώση και κινητήριο δύναμη την αποφασιστικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Την υποψηφιότητά του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για το δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε και επίσημα ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ και νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΑ) αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ότι ξεκινά «μια νέα προσπάθεια. Χωρίς άγονες διαχωριστικές γραμμές, χωρίς να βάζουμε το εγώ μπροστά από το εμείς. Θα δουλέψουμε μαζί, με κριτήριο τη γνώση και κινητήριο δύναμη την αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι «το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου κάνουμε την πρώτη μας μεγάλη συνάντηση-γνωριμία», ενώ υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να δώσουμε ισχυρό παρών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές,. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας, να αποκτήσουμε σύγχρονες υποδομές και καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρει:

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι καιρός τώρα που ζούμε μια κατάσταση η οποία αδικεί την πόλη μας, αδικεί τη ζωή μας. Τα χρόνια περνούν όμως τα προβλήματα μένουν, τα ξέρουμε όλες και όλοι γιατί τα βιώνουμε καθημερινά. Εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων. Ανεπάρκειες και στρεβλώσεις. Έλλειψη σχεδίων και προχειρότητα.

Αδυναμία διεκδίκησης των πόρων και της βοήθειας που οφείλει το κεντρικό κράτος να εισφέρει για τη Θεσσαλονίκη. Στις παρέες και τις γειτονιές μας μοιάζει να έχει επικρατήσει η παραίτηση, «τίποτα δεν αλλάζει» λένε κάποιοι.

Κι όμως υπάρχει και η άλλη όψη.

Όταν μιλάμε για τις δουλειές μας, για την προσπάθεια του καθενός ξεχωριστά, έχουμε τόσα φωτεινά παραδείγματα. Επαγγελματίες που προκόβουν, επιχειρήσεις που δίνουν δυναμικό παρόν, επιστημονικό δυναμικό με τεράστιες δυνατότητες και για πλάτη, μια τεράστια πολύχρωμη ιστορία που μπορεί να είναι πραγματικός μαγνήτης προσέλκυσης επισκεπτών. Πάνω από όλα έχουμε το άνοιγμα μας στη θάλασσα που είναι άνοιγμα για την ψυχή και το μυαλό μας.

Το λιμάνι μας έχει πια ζωή, οι τουριστικές υποδομές μας αναπτύσσονται, η παραλία μας είναι ένα κόσμημα. Κάποιοι φίλοι λέμε ότι μπορούμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα. Σχεδόν όλες και όλοι το λέμε αυτό.

Όμως, το ερώτημα είναι το πώς.

Και απάντηση που δίνουμε εμείς, η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη, είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις καλές πρακτικές.

Να διδαχθούμε από τις εμπειρίες και τις δικές μας και των πόλεων που βρίσκουν αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα της υπερσυγκέντρωσης των αστικών πληθυσμών.

H Θεσσαλονίκη πάντα κοιτούσε μπροστά. Είχε στραμμένο το βλέμμα της προς τα έξω. Πρόθυμη να αγκαλιάσει το σύγχρονο και το καινούργιο. Με τη ψυχή των ανθρώπων της και τη μοναδική, ανοιχτή κουλτούρα της. Πάνω σ’ αυτή την παρακαταθήκη θέλουμε να κτίσουμε πολύ περισσότερα.

Να δώσουμε βιώσιμη πνοή στην πόλη. Με τρόπο ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά, να μπορούν και τα παιδιά μας, οι επόμενες γενιές, να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Με τη δύναμη της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Με έξυπνες λύσεις. Mε σεβασμό στο περιβάλλον. Με περισσότερες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα, με κοινή αφετηρία προοπτικής, για την κάθε μια και τον καθένα μας.

Ξεκινάμε λοιπόν μια νέα προσπάθεια. Χωρίς άγονες διαχωριστικές γραμμές, χωρίς να βάζουμε το εγώ μπροστά από το εμείς. Θα δουλέψουμε μαζί, με κριτήριο τη γνώση και κινητήριο δύναμη την αποφασιστικότητα.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου κάνουμε την πρώτη μας μεγάλη συνάντηση-γνωριμία στο Ολύμπιον, στις 12 το μεσημέρι. Και σε θέλουμε μαζί μας. Από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε να δώσουμε ισχυρό παρών στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές,. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας, να αποκτήσουμε σύγχρονες υποδομές και καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γιατί τα αξίζουμε.

H πόλη μας, η ζωή μας!

Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη,

Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ