Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες για ΑμεΑ (ΦΩΤΟ)

Στις κορυφές των βουνών αλλά και στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Ανάβαση σε βουνά όπως στον Όλυμπο στα 2.912 μέτρα, περιήγηση σε ποτάμια, λίμνες, σπήλαια, μέρη με φυσική ομορφιά, μνημεία και μουσεία αλλά και κολύμπι, υποβρύχιο ψάρεμα και βαρκάδα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητές που οργανώνει και πραγματοποιεί ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη για άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.    

athlitikes_drastiriotites_amea_1.jpeg

Η αγάπη της Σουζάνας Γεωργούλη και του Γιώργου Μπαϊρακτάρη για τη φύση, την ορειβασία και τα θαλάσσια σπορ, σε συνδυασμό με την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και κλήθηκαν έπειτα από κάποιο ατύχημα, να ζήσουν μια δύσκολη διαφορετική πραγματικότητα σε αμαξίδιο, ήταν αρκετά για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην επίτευξη αποστολών που για κάποιους φαντάζουν ανέφικτα όνειρα. 

«Είναι μεγάλη η ευθύνη που αισθάνεσαι μέχρι να μπορέσει με ασφάλεια να ολοκληρωθεί η δραστηριότητα», υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης και προσθέτει: «μεγαλύτερη είναι η χαρά και η ικανοποίηση όταν καταφέρνουμε να υπερνικήσουμε τις τεχνικές δυσκολίες και να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας, να προσπεράσει τις δυσκολίες και να απολαύσει τις χαρές της ζωής. Ουσιαστικά τον βοηθάμε να πάρει πίσω την παλιά του ζωή».

athlitikes_drastiriotites_amea_3.jpeg
athlitikes_drastiriotites_amea_4.jpeg

Η πιο συγκινητική στιγμή που έζησαν όπως λένε, ήταν όταν ένας χρήστης αμαξιδίου, έβαλε την υπογραφή του στο βιβλίο της κορυφής "Σκολιό" του Ολύμπου στα  2.912 m στην οποία έφτασε με την βοήθειά τους. «Κλαίγαμε όλοι όταν φτάσαμε στην κορυφή. Σκεφτείτε πως ένιωθε ο 35χρονος, ο οποίος πριν το ατύχημα ήταν ορειβάτης και όταν επέστρεφε με τη μηχανή του στην Αθήνα, μετά από ορειβασία στον Όλυμπο, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και τελικά κατάφερε με το αμαξίδιο και τη βοήθειά μας να ανέβει και πάλι στη συγκεκριμένη κορυφή», περιγράφει συγκινημένος. 

«Έχω κάνει υποβρύχιο ψάρεμα με τετραπληγικο άτομο. Είναι δύσκολο ακόμα και να σας περιγράψω με λόγια, πώς ο άνθρωπος αυτός, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που κατάφερε να κάνει κάτι που μόνο ονειρευόταν μετά το ατύχημα που είχε», αναφέρει.

«Θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σε άτομα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς τομείς, όπως τα σπορ και τα ταξίδια αναψυχής», επισημαίνει η Σουζάνα Γεωργούλη και εξηγεί πως τα άτομα με κινητικά προβλήματα, έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους και υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες για ψυχαγωγία και αθλητισμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

athlitikes_drastiriotites_amea_5.jpeg

«Αποκτήσαμε εξοπλισμό όπως αμαξίδιο παντός εδάφους, ηλεκτροκίνητο σκούτερ, βοήθημα για την είσοδο στο νερό όπου δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή, φουσκωτή βάρκα και είδη ατομικής προστασίας», σημειώνει η ίδια και διευκρινίζει πως μαζί με τον σύζυγό της, τα τελευταία επτά χρόνια, σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα διακοπών, με παράλληλη φροντίδα των καθημερινών αναγκών και προστασία της ζωής και της υγείας των ΑΜΕΑ, καθώς διαθέτουν τον απαραίτητα εξοπλισμό για να αντιμετωπίν ακόμα και κάποια έκτακτη κατάσταση.

Η Σουζάνα και ο Γιώργος είναι φροντιστές, βοηθοί Ατόμων με Αναπηρία σε διακοπές, σπορ και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και οι δύο έχουν την απαραίτητη παιδεία και τις γνώσεις που χρειάζονται (νοσηλευτική, διασώστες, πλήρωμα ασθενοφόρου, πρώτες βοήθειες και εκπαίδευση στην φροντίδα ατόμων με αναπηρία).

athlitikes_drastiriotites_amea_7.jpeg

Όπως επισημαίνουν, «τα περισσότερα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, διστάζουν, λόγω των συνθηκών, και μερικώς λόγω νοοτροπίας, να βγουν από το σπίτι τους και να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους τομείς. Αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε και πραγματικά είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά ακόμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, άλλωστε είναι σημαντικό να τονίσουμε πως, είναι τεράστια και η δική μας χαρά και ικανοποίηση από την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας».

athlitikes_drastiriotites_amea_6.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης: Επιβεβαιώνονται και πάλι οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την εφαρμογή της πολιτικής της»
Μαρινάκης: Επιβεβαιώνονται και πάλι οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Ανατροπή για την απόπειρα κατά Τραμπ: Πυροβολισμοί από 3 όπλα, λέει το CNN
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο δράστης είχε στην κατοχή του 3 όπλα, αν υπήρχαν ενδεχομένως συνεργοί ή αν οι πυροβολισμοί προέρχονταν από τους...
Ανατροπή για την απόπειρα κατά Τραμπ: Πυροβολισμοί από 3 όπλα, λέει το CNN