Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γλέντι γύρω από μεγάλη φωτιά για την Τσικνοπέμπτη – Με φαγητό, κρασί

Προτάσεις για μικρούς και μεγάλους από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Πανέτοιμος ο δήμος Νεάπολης- Συκεών μπαίνει, και επίσημα, από την επόμενη εβδομάδα, σε ρυθμούς Αποκριάς, με δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, να έχουν σχεδιαστεί για να σκορπίσουν χαμόγελα, αισιοδοξία, χαρά και γιορτινή διάθεση.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) έχει διοργανώσει και για φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας, με πολλά καλλιτεχνικά σχήματα και τοπικούς συλλόγους, σε μία περίοδο που αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για γιορτή, χορό και τραγούδι.

Φυσικά, την τιμητική τους έχουν και αυτή τη χρονιά οι μικροί μας φίλοι, που θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στο πνεύμα των ημερών μέσα από τα παιδικά αποκριάτικα πάρτυ με ταχυδακτυλουργικά, τρικ, ζογκλερικά κόλπα, διαγωνισμούς, μπαλονοκατασκευές, αστείες γκάφες, εκπλήξεις αλλά και πολύ χορό που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα για τα μικρά παιδιά περιλαμβάνει και πληθώρα δράσεων από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών, Νεάπολης και Πεύκων, όπου μασκαρεμένα θα απολαύσουν τους μύθους του Αισώπου να ζωντανεύουν, στο πιο χρωματιστό καρναβαλίστικο Messy Play event (για παιδιά 2-12 ετών). Το  χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσει έθιμα και χορούς της Αποκριάς μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα για τους μικρούς φίλους των βιβλιοθηκών (για παιδιά 5-10 ετών). (Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή).                                                                                                         

Μεταμφιεσμένα μπουλούκια μουσικών και χορευτών και Κουδουνοφόροι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα ξεχυθούν στους δρόμους από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου θα στηθεί ένα μοναδικό παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. Χορός και γλέντι θα στηθεία από μικρούς και μεγάλους γύρω από μια μεγάλη φωτιά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, με παραδοσιακή μουσική και άφθονο κρασί και τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών συλλόγων, σωματείων και χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, με πατροπαράδοτα φαγητά  και παραδοσιακά γλέντια με τους ADAM AMAN, το μουσικό σχήμα του Νίκου Ταλέα, το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών, αντίστοιχα, από τις 11 το πρωί.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 

Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου

Δ.Ε. Νεάπολης, Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) 7:30 μ.μ.

Διασκεδάζουμε με παραδοσιακή μουσική, χορό και κρασί!

 

Ένα παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι θα στηθεί το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Από τις 6 μ.μ. μπουλούκια μεταμφιεσμένων μουσικών και χορευτών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» και τους κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών, θα ξεκινήσουν από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι). Ο στόχος είναι να μπούμε μικροί και μεγάλοι στο χορό και να γλεντήσουμε όλοι μαζί γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Συμμετέχουν: Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, Χορευτικό Συγκρότημα «Αγ. Φωτεινή η Νεαπολίτις», Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα»,  4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Σωματείο Μονοπάτια και Στόχοι, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

Παιδιά, σας περιμένουμε στην πιο όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση με ταχυδακτυλουργικά, τρυκ, ζογκλερικά κόλπα, διαγωνισμούς, μπαλονοκατασκευές, αστείες γκάφες, εκπλήξεις αλλά και πολύ χορό!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Αύλειος χώρος 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου (Τέρμα Υδραγωγείου  Ευαγγελίστρια), 11:30 π.μ. 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ

Κλειστό Γήπεδο (ΔΑΚ) Πεύκων (Δημοκρατίας 6), 6 μ.μ.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ

Δενδροφυτεία, 11:30 π.μ.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 11:30 π.μ. 

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 

27 Φεβρουαρίου

Με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 11 το πρωί…

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου)

Με τους ADAM AMAN

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Πάρκο Ρουμανικών

Με το μουσικό σχήμα του Νίκου Ταλέα 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ 

Αύλειος  χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων

σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό–Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων

Με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ

Δενδροφυτεία Συκεών 

Με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Ελάτε μασκαρεμένοι με αυτοσχέδια στολή, να ζωντανέψουμε τους μύθους του Αισώπου, στο πιο χρωματιστό καρναβαλίστικο Messy Play event. Προσοχή το Messy Play λερώνει!
Για παιδιά 2-12 ετών  και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Νεάπολης

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Πεύκων

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Συκεών

 

Το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζει έθιμα και χορούς της Αποκριάς μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα για τους μικρούς φίλους των βιβλιοθηκών.  Για παιδιά 5-10 ετών

 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου - στις 5 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Συκεών

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου - στις 5 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Πεύκων

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου - στις 6:30 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Νεάπολης

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προεγγραφή

Δηλώσεις συμμετοχής

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 21, τηλέφωνο 2310 635060

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, τηλέφωνο 2310 676356 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδ. Φωκά 46, τηλέφωνο 2310 217376

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

dns_carnival_2023_3ptiho1.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ