Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στέλιος Αγγελούδης: Οι 8 πυλώνες για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη

Του Μιχαήλ Λιάπη, 

Την πρώτη μεγάλη της εκδήλωση πραματοποίησε νωρίτερα σήμερα η παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» στο κατάμεστο Ολύμπιον με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη που διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με πολλές παρουσίες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο όμως, ο Στέλιος Αγγελούδης έδωσε το στίγμα της υποψηφιόττας του, ασκώντας κριτική στη νυν διοίκηση  και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες των προτάσεων του.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Σπύρος Βούγιας, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Δημαρέλος, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, αλλά και ο τέως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Εδώ και καιρό ζούμε καταστάσεις που πραγματικά αδικούν τη Θεσσαλονίκη μας. Βλέπουμε να τρέχει ο χρόνος και τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα.  Το χειρότερο, ακούμε ωραία λόγια και εισπράττουμε κομψά διατυπωμένες υποσχέσεις. Είναι εύκολο να στήνουμε πινακίδες που να γράφουν «προσεχώς, η πόλη αλλάζει». Ε λοιπόν, η πόλη πρέπει να αλλάξει τώρα. Γιατί η πόλη μας είναι ζωή μας. Και η ζωή δεν περιμένει», είπε χαρακτηριστικά.

«Ε λοιπόν φτάνει πια!  Αυτή είναι η φράση, η αγωνία που σωβεί μέσα σε κάθε πολίτη της πόλης.

Στην εργαζόμενη μητέρα που δίνει μόνη της λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Στον επαγγελματία, τη νέα και τον νέο επιστήμονα που προκόβει χάρη στο πείσμα του. Στην τρίτη ηλικία που δικαιούται ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη μας που είναι λιγότερο προνομιούχος, που με αναζητά με αξιοπρέπεια τη μικρή ή μεγαλύτερη στήριξη. Για όλα λοιπόν αυτά, για τα φωτεινά παραδείγματα που ξεχωρίζουν στην πολύχρωμη ιστορία της πόλης μας, αποφασίσαμε να κινηθούμε.

Αποφασίσαμε να ενώσουμε ιδέες και δυνάμεις. Σχέδια και οράματα.

Η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη είναι εδώ, έτοιμη να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Χωρίς άγονες διαχωριστικές γραμμές. Έξω από τα κουτιά των συμφερόντων και τις ιδεοληπτικές εμμονές. Γιατί η  Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη είναι μια ανεξάρτητη πολύχρωμη πολυσυλλεκτική κίνηση της κοινωνίας των πολιτών.

Και ναι, μπορεί να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Με όρους ισότητας, διαφάνειας, συμμετοχικότητας, συμπερίληψης και πάνω απ’ όλα προοπτικής.

Η παρακαταθήκη της πόλης μας είναι διαχρονική και ισχυρή. Πάνω σε αυτή, θέλουμε και μπορούμε να κτίσουμε περισσότερα», πρόσθσ ακόμ.

Στη συνέχια ο κ. Αγγελούδης περιέγραψε τους 8 πυλώνες για τη βιώσιμη ανάπτυξης, καινοτομίας και ευημερίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά ανέφερε:

1. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ιστορίας και της Πολιτιστικής Δημιουργίας.

Βασικό μας μέλημα θα είναι η προστασία, ανάδειξη και προβολή της ιστορικής ταυτότητας της πόλης. 

Μαζί με αυτό, οι σύγχρονοι δημιουργοί στο χώρο του πολιτισμού θα βρουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης την κατάλληλη υποδομή, αρωγή και οργάνωση.

Να μπορούν προβάλουν την καλλιτεχνική παραγωγή στις εικαστικές και ορχηστρικές τέχνες.

 

2. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Αθλητισμού και της Παιδείας.

Με πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε παλιά και νέα λυόμενα κτίσματα και σε νοικιασμένα καταστήματα.

Στόχος μας η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης για την Προσχολική, την Α΄βάθμια και τη Β΄βάθμια Εκπαίδευση και τον σχολικό αθλητισμό.

Ο στίβος, ο κλασσικός αθλητισμός, ο ναυταθλητισμός, η ποδηλασία, τα βαρέα αθλήματα, η κολύμβηση και κάθε άλλο δημοφιλές σπορ θα βρουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης έναν ένθερμο υποστηρικτή και αρωγό.

Με νέες, σύγχρονες, ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις, που θα αναδείξουν το αθλητικό δυναμικό της πόλης.

 

3. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Επικοινωνίας και των Δικτύων.

Αλήθεια, πόσες και πόσοι γνωρίζουν ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη δεν συνδέεται σιδηροδρομικά ούτε με την Ευρώπη, ούτε με την Ασία;

Μπορούμε πάμε την πόλη πολλά επίπεδα πιο πάνω, ως κόμβο διεθνούς εμπορίου και οικοσύστημα ψηφιακής εργασίας. Με νέες επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο σύστημα των αστικών εμπορευματικών μεταφορών. Αλλά και στη βελτίωση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πυξίδα μας  η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κυκλοφορία οχημάτων.

 

4. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να επενδύσει πάνω στο πλεονέκτημα των υπαρχόντων και των νέων πνευματικών ιδρυμάτων και των κοιτίδων καινοτομίας.

Μπορεί  να συμβάλει με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την επιστημονική κοινότητα.

Να επεξεργαστεί διάφορες δράσεις για τη σύνδεση της πόλης με τα πανεπιστήμιά της.  Να  μεριμνά συστηματικά για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών πρόσβασης στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. 

 

5. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Πρόνοιας και της Ανθεκτικότητας.

Με ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Κοινωνική Συνοχή και την Ανθεκτικότητα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Κανένα παιδί νηστικό στα σχολεία!

Κανείς ηλικιωμένος ή ΑμεΑ χωρίς την απαραίτητη οικιακή βοήθεια!

Για όλες και όλους, όσες και όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ή ειδικές ομάδες πολιτών.

Με προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και δωρεάν νομικής συμπαράστασης.

Με προγράμματα συμβουλευτικής και έμφαση στα προγράμματα για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας, για την ανεκτικότητα και την ενσωμάτωση στο σχολικό περιβάλλον.

 

6. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Τεχνολογίας και του Περιβάλλοντος.

Χρειαζόμαστε επειγόντως παρεμβάσεις μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης προϋποθέτει την ενσωμάτωση των αρχών ενεργειακής εξοικονόμησης, της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης και της αναβάθμισης των υποδομών. 

Δίνουμε προτεραιότητα στην ενσωμάτωση της υψηλής τεχνολογίας στη διακυβέρνηση του Δήμου. Με νέες ψηφιακές εφαρμογές στην υπηρεσία του πολίτη. 

 

7. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης.

Πολλές λειτουργίες της πόλης ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκη. Και δεν μπορούν να βελτιωθούν, παρά μόνο μέσα από ένα νέο μητροπολιτικό τρόπο διακυβέρνησης, που σήμερα δεν υπάρχει. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να αναλάβει το ρόλο που αντιστοιχεί στην κεντροβαρική του θέση και σημασία. Να συντονίσει με αποφασιστικότητα όλα τα ανοικτά ζητήματα που ταλαιπωρούν την πόλη.

 

8. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Καθημερινότητας.

Από ένα απλό πιστοποιητικό μέχρι την ασφάλεια, τη στήριξη της οικογένειας, την προσβασιμότητα.

Από την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, τη στάθμευση, την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα.

Από  την κοινωνική πρόνοια, μέχρι τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, η πόλη, ο Δήμος, πρέπει και μπορεί να είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes από το κατάμεστο Ολύμπιον για την εκδήλωση του Στέλιου Αγγελούδη:

aggeloudi16.jpg
aggeloudi17.jpg
aggeloudi15.jpg
aggeloudi14.jpg
aggeloudi13.jpg
aggeloudi10.jpg
aggeloudi9.jpg
aggeloudi7.jpg
aggeloudi6.jpg
aggeloudi5.jpg
aggeloudi3.jpg
aggeloudi2.jpg
aggeloudi1.jpg
aggeloudi.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Δεκέμβριο τα έργα του μετρό στη Βενιζέλου
Η τιμή του εισιτηρίου του μετρό δεν θα απέχει πολύ από αυτή του ΟΑΣΘ, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Δεκέμβριο τα έργα του μετρό στη Βενιζέλου
Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία
Σήμερα το μεγάλο live που διοργανώνει η ΤΕΧΑΝ, καλώντας τους δημότες να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν μοναδικά δώρα
Θεσσαλονίκη: Ο Αργυρός θα ξεσηκώσει τη Νέα Παραλία - Μεγάλη δωρεάν συναυλία