Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την μεταφορά των μαθητών

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την μεταφορά των μαθητών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Περιμένουν όλοι οι φορείς την επίσημη ανακοίνωση

Επιμέλεια: Γεωργία Σκονδράνη

Λύση πρόκειται να δοθεί στο αιώνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) να υπεγράφη τελικά από τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας αναμένουν να λάβουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, έχουν, όμως, ήδη ξεκινήσει μια προετοιμασία και θα παραμείνουν ανοιχτές και τα απογεύματα και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι μεταφορές και των υπολοίπων 4.000 μαθητών που δεν εξυπηρετούνταν ως τώρα από δρομολόγια λεωφορείων» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παππάς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, διπλασιάζεται το ελάχιστο κόστος των δρομολογίων ώστε να μην είναι ασύμφορα για τους ιδιοκτήτες λεωφορείων που αναλαμβάνουν τις μεταφορές.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως το πρόβλημα που εκδηλώθηκε εντοπιζόταν κυρίως στα δρομολόγια των μικρών αποστάσεων. Αντίθετα, τα δρομολόγια με τα περισσότερα χιλιόμετρα σύμφεραν οικονομικά τους οδηγούς των λεωφορείων καθώς προσεγγίζουν πιο πολύ τις προηγούμενες συμβάσεις.

Πρόεδρος Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης Μ. Πεζίκογλου στον «Τ.Θ.»: «Έχουμε βαρεθεί 10 χρόνια τώρα, περιμένουμε να δοθεί λύση»

«Περιμένουμε από την Περιφέρεια να μας καλέσει για να μας ανακοινώσει και επίσημα την υπογραφή της ΚΥΑ» δήλωσε μιλώντας στον «Τ.Θ.» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης Μιχάλης Πεζίκογλου.

«Είναι θετική η εξέλιξη, που πήρε το θέμα, αλλά περιμένουμε και εμείς να μας ανακοινωθούν οι τιμές των νέων δρομολογίων. Κάποια από αυτά θα αλλάξουν πιστεύουμε και κάποια όχι. Αν συμφωνήσουμε θα το δούμε εκεί»

Ο κ. Πεζίκογλου σε ερώτηση του «Τ.Θ.» για το τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποια δρομολόγια και πάλι δεν τους συμφέρουν, απάντησε πως «εδώ και 10 χρόνια έχουμε βαρεθεί να περιμένουμε το υπουργείο να πάρει μια απόφαση. Βγάζουν τα δρομολόγια με μαθηματικούς τύπους και όχι με βάση την πραγματικότητα. Ευελπιστούμε να διορθωθεί επιτέλους αυτή η κατάσταση. Έχουμε κουραστεί» κατέληξε.

Διαμαρτυρία στο δήμο Λαγκαδά

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες, στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά εκπαιδευτικοί, μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της ΕΛΜΕ και σύσσωμη η Διοίκηση του δήμου, με αίτημα τους την άμεση λύση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Ο δήμαρχος, Ιωάννης Αναστασιάδης είπε μεταξύ άλλων, ότι η Διοίκηση συνεχίζει ακούραστα να δίνει τον αγώνα της, διεκδικώντας το αυτονόητο: Ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία, σε όλα τα χωριά του δήμου Λαγκαδά. Έναν αγώνα που όπως είπε, ξεκίνησε για την διατήρηση των σχολείων σε λειτουργία όταν αυτά απειλούνταν με υποβιβασμό και κατάργηση, για τον εφοδιασμό των μαθητών με αντίγραφα σχολικών βιβλίων όταν αυτά απουσίαζαν για μια ολόκληρη χρονιά από τις σχολικές αίθουσες και σήμερα, για την άμεση, συνεπή και κυρίως ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Ακόμα, ο κ. Αναστασιάδης, έθεσε εαυτόν και συνεργάτες στην διάθεση καθηγητών, γονέων και μαθητών για δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων «στην περίπτωση που η ολιγωρία της κυβέρνησης επιτείνει ακόμη περισσότερο την επιβάρυνση της εκπαιδευτικής λειτουργίας».

Εκπροσωπώντας τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λαγκαδά κ. Φώτης Νάκος, εξέφρασε την κοινή απαίτηση για άμεση έναρξη των σχολικών δρομολογίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Λαγκαδά για την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ στηρίζοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Δήμο Λαγκαδά, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, δίνοντας την ευκαιρία και στους καθηγητές να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους.

Μετά την γνωστοποίηση της υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση των μαθητών στο δήμο Ωραιοκάστρου και στο δήμο Θέρμης που είχε προγραμματιστεί για χθες και για σήμερα.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Απόλυτο χάος στην άγρια μετακανταφική Λιβύη

LEADER: Κατατέθηκαν δεκάδες προτάσεις επενδυτικών σχεδίων