Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαφάτης: Επιχειρείν σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερο μέλλον

«Είναι πράξη το γεγονός ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας, τα νοικοκυριά, οι άνεργοι, στηρίχθηκαν στην ώρα της κρίσης με 43 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης

«Επιχειρείν σημαίνει ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Νέες θέσεις εργασίας σημαίνουν καλύτερο μέλλον για σας και για τα παιδιά μας συνολικά», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”, που οργάνωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με το τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην αίθ. «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογράμμισε: «Βλέπουμε στην πράξη ότι η Κυβέρνηση, με την προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία. Το απέδειξε εμπράκτως. Εν αντιθέσει με άλλους πολιτικούς χώρους, που μιλούν πολύ και παράγουν ελάχιστα, εμείς μιλάμε λίγο και παράγουμε πολύ: 

Είναι πράξη το γεγονός ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας, τα νοικοκυριά, οι άνεργοι, στηρίχθηκαν στην ώρα της κρίσης με 43 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Είναι πράξη το γεγονός ότι στηρίχθηκαν πάλι νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου ν΄αντιμετωπίσουν τις εφιαλτικές ανατιμήσεις από την ενεργειακή κρίση με άλλα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

kalafatis_2_2.jpg

Είναι επίσης πραγματικότητα και πράξη ότι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού εξασφαλίστηκαν 72 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουμε να χτίσουμε την ώρα του μέλλοντος».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε τη συμβολή του Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα Ανάπτυξης: «Σ΄ αυτό το πνεύμα και σ΄αυτή την ευρύτερη πολιτική ο Τομέας Μακεδονίας - Θράκης παραμένει πιστός συνοδοιπόρος. Έχουμε αξιοποιήσει και έχουμε αναβαθμίσει τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων. Εξετάζουμε και αξιολογούμε επενδύσεις στα πλαίσια του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Είχε γίνει πολλή κουβέντα στη Θεσσαλονίκη, ότι αυτή η υπηρεσία θα καταργούνταν και θα μεταφέρονταν στην Αθήνα. Η υπηρεσία -όχι μονάχα δεν καταργήθηκε αλλά και- ενισχύθηκε. Πλέον, υποβάλλονται εδώ όλα τα επενδυτικά σχέδια από τη Μακεδονία και τη Θράκη ύψους από ένα ως τρία εκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας και την αξιολόγηση των φακέλων από τους δύο προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους».

Ειδικά για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, τόνισε: «Στην Κυβέρνηση πιστεύουμε απόλυτα στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών. Πιστεύουμε ότι αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας. Η Ελλάδα είναι γεγονός ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό δυναμικό γυναικών που επιχειρούν, εργάζονται και πετυχαίνουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου το 51% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ήδη στο 50% του συνόλου οι γυναίκες που έχουν διδακτορικό. Βλέπουμε συνεχώς γυναίκες να μπαίνουν στο χώρο της καινοτομίας και βεβαίως να πετυχαίνουν και να μεγαλουργούν.

Στην Κυβέρνηση μιλάμε με πράξεις. Θα αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Το ένα αφορά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας Τζι Άι Ελ For Women (#GIL4W), ώστε να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε επιχειρήσεις που βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία. Και ένα ακόμη έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη είναι SHARE που απονέμει Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών στα στελέχη τους, ανεξαρτήτως φύλου. Είναι ενδεικτικά δύο μόνον από τις πολλές δράσεις μας που αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην  επιχειρηματικότητα».​

kalafatis_3_2.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα
Κρίθηκε ένοχος για τους φόνους του 31χρονου πατέρα, της 37χρονης μητέρας και των δύο παιδιών τους, ηλικίας δύο και τριών ετών
Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα