Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φεβρωνία - Φαίη Τύρη: Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του Πολιτισμού της

Για το όραμά της για τη Θεσσαλονίκη μίλησε η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Θεσσαλονίκης

Για την απόφαση να κατέβει υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και για τις βασικές προτάσεις και το όραμά της για τη Θεσσαλονίκη, μίλησε χθες στη διάρκεια φιλικής συνάντησης με δημοσιογράφους η Φεβρωνία (Φαίη) Τύρη.

Μια υποψηφιότητα προερχόμενη μέσα από την κοινωνία και τους πολίτες, μια γυναίκα της καθημερινότητας, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, με κοινωνική προσφορά και χωρίς κομματικά «ένσημα», η κ. Τύρη επιθυμεί να φανεί χρήσιμη, να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη της χώρας πάντα κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του.

Ως «γέννημα θρέμμα» της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη, η Φαίη Τύρη, η νεότερη υποψήφια της Α' Περιφέρειας με τη ΝΔ, τονίζει την ανάγκη να συνεχιστούν τα έργα στα δυτικά, να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά την επέκταση του μετρό, τον προαστιακό, το ογκολογικό νοσοκομείο, το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά κλπ. Τονίζει πάντως ότι πρέπει να γίνονται πράγματα σε όλη την πόλη γιατί για να μπορέσει να προχωρήσει θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία, όπως είπε.

Η συγγενική σχέση της με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα (σ.σ. είναι θείος της) την καθόρισε, όπως θα πει η ίδια, αλλά και ενέπνευσε τις προσπάθειές της από μικρό παιδί, να βρίσκεται πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, να βοηθάει και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η ίδια είναι επί πολλά έτη εθελόντρια στη Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.

Παράλληλα, εργαζόμενη επί 16 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς στην αγορά εργασίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «ΤyposThes» επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για νέους με καλές συνθήκες, ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια αλλά ούτε και αδικία, να γίνουν νέες επενδύσεις και έργα για να μη φύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, αλλά, αντιθέτως, να έχουν ευκαιρίες να εργαστούν αλλά και να δημιουργήσουν οικογένειες στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε τη σημασία του προγράμματος απόκτησης πρώτης κατοικίας, μέσω χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων «Σπίτι μου».

Σημειώνεται ότι το δεύτερο μεταπτυχιακό της είναι πάνω στην Εργασιακή Ψυχολογία και η ψυχική υγεία στην καθημερινότητα των εργαζομένων αποτελεί βασικό αντικείμενο πάνω στο οποίο έχει δουλέψει. 

Επίσης τόνισε ότι οραματίζεται την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του Πολιτισμού της. Όπως τόνισε ο πολιτισμός έχει πολλές προεκτάσεις και σημειώνει ότι το πολιτικό της αφήγημα είναι «Πολιτισμός ως μέσο Ανάπτυξης».

Οι προτάσεις της, συνδέουν τα μεγάλα Αναπτυξιακά έργα με τον Πολιτισμό, ώστε να προκύψουν σε όλες τις πλευρές της πόλης, μικροί «θύλακες» οικονομικής ανάπτυξης, προτείνοντας για παράδειγμα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Τονίζει όμως και την ανάγκη ανάπτυξης του ψηφιακού πολιτισμού, της εκπαίδευσης των μαθητών αλλά και των γονέων. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον
Εξέφρασε τον φόβο ότι οι εσωκομματικές διαμάχες των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να πλήξουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον