Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Την Κυριακή το δεύτερο οικογενειακό ραντεβού στα δημοτικά Άλση Συκεών και Πεύκων

Ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και στα άλση του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η Κυριακή 11 Ιουνίου είναι η δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει αφιερώσει στο περιβάλλον και στην οικογένεια.

Μετά το πρώτο ραντεβού στα δημοτικά Άλση Συκεών (Δενδροφυτεία) και Πεύκων (Δελασάλ) για γονείς και παιδιά από 4 έως 12 ετών, η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος ετοιμάζεται για το επόμενο.

Το «μενού» θα έχει και αυτή την Κυριακή από όλα: Δημιουργική Ρομποτική, διαδραστικές μουσικές παραστάσεις, Family Yoga, βιωματικά περιβαλλοντικά εργαστήρια και εικαστικές δράσεις, επιστημονικά παιχνίδια και πειράματα, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά προγράμματα συναισθηματικής ενδυνάμωσης και σύνδεσης με τη Φύση.

Φυτεύσεις και σεμινάρια

Στο μεταξύ συνεχίζονται από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με τα Τοπικά συμβούλια και των τεσσάρων ενοτήτων του δήμου οι φυτεύσεις στους ελεύθερους χώρους ενώ τα εργαστήρια αστικής κηπουρικής ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με αφιέρωμα στο μπαλκόνι ως ένα μικρό πνεύμονα πρασίνου. (Εγγραφές στον σύνδεσμο https://forms.gle/YSAkcTxKmztwckYWA ή τηλεφωνικά στο 2313 502222). Το ραντεβού για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον κήπο στο μπαλκόνι είναι στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη να κινητοποιηθούμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον: «Όσα μπορούμε να κάνουμε για το περιβάλλον, την προστασία και την ανάδειξή του πρέπει να γίνουν άμεσα. Οφείλουμε να προβληματιστούμε και να κινητοποιηθούμε με τη νεολαία μας στην πρώτη γραμμή. Σε αυτό αποσκοπούν οι Κυριακές στο Άλσος στο να ζωντανέψουμε τα άλση μας με τα παιδιά στο επίκεντρο. Οι φυτεύσεις παντού από την υπηρεσία Πρασίνου, οι δενδροφυτεύσεις εκατέρωθεν των δρόμων, ο διαγωνισμός «Πράσινο Μπαλκόνι» που ενθαρρύνει τη συμμετοχή του πολίτη στην ενίσχυση του αστικού πρασίνου, γι’ αυτό και προτείνουμε την επέκτασή του σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, είναι ελάχιστες μόνο από τις δράσεις πρασινισμού του δήμου και γενικότερα της πόλης μας».

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται μέσα στον Ιούνιο εξίσου σημαντικές για την ενίσχυση και την ανάδειξη του πρασίνου: «Οι συνεχείς φυτεύσεις φυτών, αρωματικών φυτών αλλά και οι δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια αλλάζουν ριζικά την εικόνα γύρω μας. Σε αυτό αποσκοπούν και τα εργαστήρια αστικής κηπουρικής που ολοκληρώνονται την Δευτέρα, όπως και η παράταση συμμετοχής στο «Πράσινο Μπαλκόνι» ως τις 20 Ιουνίου. Εκεί όμως που πρέπει να στρέψουμε όλες μας τις δυνάμεις σύμφωνα με την κ. Γενίτσαρη, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Ακριβώς εκεί εστιάζουν οι Κυριακές στο Άλσος που διοργανώνονται φέτος για δεύτερη χρονιά. «Έχει μεγάλη αξία, τονίζει, τα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα να μαθαίνουν βιωματικά τη σημασία του περιβάλλοντος και της προστασίας του γιατί αυτή η γενιά θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αντιστροφής της καταστροφής η οποία προκάλεσε την κλιματική κρίση που βιώνουμε».

Το πρόγραμμα της Κυριακής 11 Ιουνίου:

ΑΛΣΟΣ ΔΕΛΑΣΑΛ

BAGUTTERIE,  «Τα αντικείμενα χορεύουν»

Διαδραστική μουσική παράσταση: τα παιδιά συμμετέχουν μέσω της κίνησης, της φωνής και του λόγου τους, μετατρέποντας ανακυκλώσιμα αντικείμενα σε μουσικά όργανα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,  «Κινώ τη φύση και η φύση κινείται μαζί μου!».

Διαδραστική ρομποτική κατασκευή με ελεύθερη συμμετοχή και δράση  παιδιών όλων των ηλικιών.

ΑΛΣΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΙΑ)

Physics Partizani

Επιστημονικά παιχνίδια και πειράματα Φυσικής από την εθελοντική ομάδα του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

FAMILY YOGA – για γονείς και παιδιά 4-12 χρονών

Ελάτε να ασκηθούμε, να παίξουμε και να χαλαρώσουμε παρέα μέσα στο δάσος, χρησιμοποιώντας το σώμα και τη φαντασία μας! 

Να έχουμε μαζί μας το στρωματάκι ή το χαλάκι μας.

(Προεγγραφές: https://forms.gle/9wEsrCcL1TFjNBNG9 ή τηλεφωνικά στο 2313 502222)

Η συμμετοχή στις δράσεις προϋποθέτει ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ