Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: «Αντίπαλός μας τα προβλήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου»

Δεσμεύτηκε να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο και να τεθεί σε λειτουργία πάρκινγκ στην πλατεία Ευόσμου ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Ένας δήμαρχος που θα είναι στο πλευρό των πολιτών ανά πάσα στιγμή, που θα δρομολογήσει σημαντικά έργα για τον τόπο του, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους δημότες ελπίδες για όνειρα και προοπτικές, υπόσχεται πως θα είναι ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης που διεκδικεί την δημαρχία στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Μιλώντας για τους στόχους του στο πλαίσιο συνάντησής του με εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης μας ανέφερε ότι εφόσον εκλεγεί θα είναι δήμαρχος 24  ώρες το 24ωρο, και θα σταθεί δίπλα στους δημότες, αλλά και ότι αντίπαλός του θα είναι τα προβλήματα του τόπου του.

Είπε πως στην παράταξή του με τίτλο «Δήμος Πρωταγωνιστής», υπάρχουν ήδη 110 υποψήφιοι, ο καθένας καταξιωμένος στον κλάδο του.

Εστιάζοντας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου σημείωσε πως είναι πίσω σε σχέση με άλλους δήμους του πολεοδομικού μας συγκροτήματος. Ενδεικτικά ανέφερε ότι αν και είναι ο πιο νεανικός δήμος στην Ελλάδα με 18.000 μαθητές και άλλους τόσους φοιτητές, ωστόσο έχει προβληματική αστική σύνδεση με τα πανεπιστήμια. Παράλληλα είπε πως ενώ έχει περισσότερους από 50 πολιτιστικούς συλλόγους δεν έχει την προβολή που θα έπρεπε για το έργο τους. Εξάλλου πρόσθεσε πως η κατασκευή του σταδίου και κολυμβητηρίου του δήμου είναι επί 15 χρόνια σε παύση, αλλά και σχεδιασμένη πάνω σε διαφορετικά πληθυσμιακά δεδομένα, καθώς πλέον ο δήμος έχει περισσότερο πληθυσμό. Δεσμεύτηκε οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή άνωθεν του Περιφερειακού στον Εύοσμο να κατασκευαστούν ακόμη και με ίδιους πόρους του δήμου αν χρειαστεί.

Εξάλλου ο κ Αλεξανδρίδης σημείωσε πως στον προεκλογικό αγώνα πολύτιμη θα είναι η άποψη των πολιτών. Μάλιστα όπως είπε έχει σχεδιαστεί ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μπορούν να συμπληρώσουν οι δημότες ώστε το πρόγραμμα που θα στηθεί ενόψει των εκλογών να είναι περισσότερο κοντά τους και πιο ρεαλιστικό ταυτόχρονα.

«Ο δήμος μας έχει μεγάλες ανάγκες. Εμείς έχουμε στόχο για την ατζέντα μας να ρωτήσουμε και τους ίδιους τους πολίτες την γνώμη τους», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρίδης. *

Ανέφερε πως η καθαριότητα και η έλλειψη ασφάλειας είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα του τόπου του για να προσθέσει πως είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός φωτισμός στους δρόμους, που θα μειώσει περιστατικά παραβατικότητας. Επίσης σχολίασε ότι ένα βασικό ζήτημα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι η αίσθηση των πολιτών ότι δεν έχουν προοπτική. «Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν γίνει έργα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε εφόσον εκλεγώ είναι να αλλάξουν ρυθμοί παραγωγής πολιτικού έργου. Και με αυτό θα αλλάξει και η νοοτροπία πολίτη. Αυτή επηρεάζει συμπεριφορά του πχ για την ανακύκλωση, για θέματα καθαριότητας κλπ.

Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες», σημείωσε.

Είπε πως ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει ελεύθερους χώρους πχ το στρατόπεδο Ζιάκα και την κεραμοποιία Φιλίππου.

Ειδικά για το πρώτο είπε πως θα έπρεπε μαζί με το στρατόπεδο Παπακυριαζή να αποδοθούν στους πολίτες, σχολιάζοντας πως βλέπει με επιφύλαξη την πρόταση για να γίνουν κοινωνικές κατοικίες καθώς όπως τόνισε μια τέτοια απόφαση για κατασκευή πολλών σπιτιών θα έπρεπε να συνοδεύεται και από τις κατάλληλες υποδομές.

Για το θέμα της στάθμευσης οχημάτων υποσχέθηκε να λειτουργήσει υπόγειο πάρκινγκ πίσω από εκκλησία Ευαγγελισμού, στην πλατεία Ευόσμου, ενώ μίλησε και για αναπλάσεις σε κεντρικές οδούς πχ Παπανδρέου, Αντώνη Τρίτση κλπ, αλλά και για την ανάγκη κατασκευής σχολείων. Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα της μόλυνσης  της ατμόσφαιρας που αντιμετωπίζει η περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι σε συνεργασία με δημόσιους επιστημονικούς φορείς, όπως το ΑΠΘ, θα επιδιώξει την εφαρμογή προγράμματος καταγραφής των αέριων ρύπων, ώστε οι πολίτες να μπορούν σε ζωντανό χρόνο και ανά πάσα στιγμή να βλέπουν πού βρίσκονται οι τιμές των ρύπων.

Τέλος μιλώντας για τις αλλαγές που θα επιφέρει το μετρό είπε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην φύγουν οι δημότες της περιοχής και να ψωνίζουν από το κέντρο. «Θα γίνει συμφωνία για κάρτα δημότη ώστε να έχουν έκπτωση σε καταστήματα του δήμου μας. Όσο μπορούμε να κρατήσουμε καταναλωτές στον τόπο μας», δήλωσε.

Ο κ. Αλεξανδρίδης υπήρξε επί δεκαπέντε χρόνια εκλεγμένος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη κ. Ιωάννη Καμαρινού στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

* Το ερωτηματολόγιο έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής», www.alexandridis2023.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ