Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημήτρης Μήτρου: «Η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μήτρου παρουσίασε όλα τα τεχνικά έργα της διοίκησης Ζέρβα αλλά και τον μελλοντικό σχεδιασμό. Με κεντρικό σύνθημα «« Η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Θεσσαλονίκη» και με παράλληλη παρουσίαση οπτικού υλικού ανέλυσε διεξοδικά τα κατασκευαστικά προγράμματα του δήμου αλλά και τις προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα.

Ενός λεπτού σιγή

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της προσέλευσης του κοινού και πριν την ομιλία του, ο κ. Μήτρου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους κατά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, παράκληση που έγινε από όλους δεκτή με περίσσεια σεβασμού.

Χαιρετισμός από Ζέρβα

Προλογίζοντας τον Δημήτρη Μήτρου, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αφού υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μήτρου είναι μηχανικοί και νιώθουν οικεία στον γνώριμο χώρο του ΤΕΕ, μίλησε συνοπτικά για το έργο της τετραετίας και τις σημαντικές επιτυχίες της πόλης τόσο στον τομέα των τεχνικών έργων, όσο όμως και στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οδηγούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν την ανεργία και συμβάλουν στην επιστροφή των επιστημόνων στην πόλη μας».

Έργο παρά τις δυσκολίες

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μήτρου αναφέρθηκε διεξοδικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση Ζέρβα αυτά τα 4 χρόνια αρχής γενομένης από την αριθμητική της απλής αναλογικής, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό και λόγω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. «Κάθε 6 μήνες με 1 χρόνο είχαμε και μια νέα εξωγενή πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε παραδείγματα πως ο πληθωρισμός επηρεάζει την τιμή των δομικών υλικών και εν τέλει την κατασκευή και την πρόοδο των έργων. «Δεν χάσαμε όμως ούτε μία ημέρα, ούτε μία ευκαιρία, ούτε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και τηρήσαμε την βασική μας δέσμευση για μείωση των δημοτικών τελών» επισήμανε εισαγωγικά.

Τέσσερα κατασκευαστικά προγράμματα και εμβληματικές παρεμβάσεις

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε αναλυτικά στα τέσσερα κατασκευαστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα παρουσίασε με τη βοήθεια χαρτών και εικόνων, δίνοντας μια τεχνοκρατική και διεξοδική αναφορά για την πορεία των έργων. Παρεμβάσεις στις γειτονιές, βελτίωση του οδοστρώματος, ανανέωση και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού αλλά και αναζωογόνηση των εμπορικών δρόμων. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις εμβληματικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης – ανάπλαση άξονα Αριστοτέλους, ντεκ παλίας παραλίας, Στάβλοι Παπάφη, διάνοιξη Ψελλού και μητροπολιτικής κλίμακας πάρκο, Μουσείο Ολοκαυτώματος και ανάπλαση της ΔΕΘ. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας, στον οποίο αναφέρθηκε ο ομιλητής αποδίδοντας στη διοίκηση της ΔΕΘ  τα εύσημα για την προετοιμασία αυτού του σημαντικού project.

Ισχυρή εντολή συνέχειας και ολοκλήρωσης των έργων

Κλείνοντας, ο κ. Μήτρου ζήτησε καθαρή εντολή συνέχισης του έργου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά : «εάν όλα αυτά τα έργα, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις σας φαίνονται στη σωστή κατεύθυνση, εάν βλέπετε και εσείς την πορεία των πραγμάτων, την πρόοδο των εργασιών και την αναγκαιότητα να προχωρήσει η πόλη, η επιλογή την Κυριακή των εκλογών είναι μία – Κωνσταντίνος Ζέρβας και ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και ομιλία του κ. Μήτρου:

mitrou2_1.jpg
mitrou1_1.jpg
img-b5f8c8d891b022e511d21d289a202560-v_1.jpg
zerbas_1.jpg
mitrou3_1.jpg
mitrou4_1.jpg
mitrou5_1.jpg
mitrou6_1.jpg
img-7d15032d61e79aa8a62b1cfbbcfc6e0d-v_1.jpg
img-0a2ddb4b98755df9c9b44f79852d0f2b-v_1.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ