Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Ένοχος «Θεματοφύλακας Συντάγματος» για βίντεο κατά δημοσιογράφου

Θεσσαλονίκη: Ένοχος «Θεματοφύλακας Συντάγματος» για βίντεο κατά δημοσιογράφου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση και απειλή διάπραξης εγκλημάτων

Συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 49χρονο, αυτοαποκαλούμενο «διοικητή» των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», για ανάρτηση βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου καταφερόταν εναντίον των «ελληνικών hoaxes» και προσωπικά κατά δημοσιογράφου- αρχισυντάκτη του οργανισμού.

Κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση και απειλή διάπραξης εγκλημάτων. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος κατά του 49χρονου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο μηνυτής - μεταξύ άλλων - έκανε λόγο για απειλές και ύβρεις που εκτόξευσε εις βάρος του ο κατηγορούμενος, αλλά και στοχοποίηση των "hoaxes" με χαρακτηρισμούς όπως «εγκληματική οργάνωση».

Στην απολογία του, ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε των θέσεων που είχε διατυπώσει στο βίντεο για τα "hoaxes".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 143 έφτασαν τα κρούσματα - Σε ποιες περιοχές

Επεισόδιο με τραγουδιστή: «Αν συνέβαινε στην Πάολα θα τον έπαιρναν σηκωτό»