Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης: «Ο Ζέρβας θα κερδίσει τις εκλογές γιατί έτσι πρέπει»

Η μάχη του σταυρού, το… μικρόβιο της αυτοδιοίκησης, η αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και η συμπόρευση με τον Ζέρβα

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

 

Έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την δουλειά. Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση από το 2014. Έχοντας αναλάβει καθήκοντα ως αντιδήμαρχος Παιδείας, αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, αλλά και με παλαιότερη εμπειρία από την προεδρία του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κατεβαίνει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Πέρα από την προσφορά του στον τόπο του, δεν έχει σταματήσει να εργάζεται στον χώρο της εστίασης, σε καταστήματα που συνδυάζουν τοπικά προϊόντα με νέες τάσεις μαγειρικής, και προσελκύουν καλά διαβασμένους πελάτες και λάτρεις του φαγητού, ενώ προέρχεται από μια οικογένεια που έχει στηρίξει το βιβλίο, αλλά και την αυτοδιοίκηση, με πατέρα τον Μανώλη Μπαρμπουνάκη και θείο τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη.

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης μιλώντας στο «ΤyposThes», αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να είναι υποψήφιος και συνεχίσει την πορεία του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Κατεβαίνω ως υποψήφιος σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί αγαπάω την πόλη μου ! Γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια στα έργα μας … Γιατί ως αυτοδιοικητικός μπορώ να προσφέρω περισσότερα !!!. Επέλεξα να είμαι στο πλευρό του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα γιατί είναι ένας άνθρωπος με ιδέες και ιδεώδη, αξίες και εσωτερικό ήθος.

Αποτελεσματικός, φιλικός και προσιτός στον πολίτη καθώς και έχει και την ικανότητα επιλογής συνεργατών!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα να έχει μια ξεκάθαρη ατζέντα για την επόμενη ημέρα»

Στην ερώτησή μας πώς βλέπει το κλίμα, μόλις μια εβδομάδα προ των εκλογών ο κ. Μπαρμπουνάκης απάντησε τα εξής: «Ο Ζέρβας θα κερδίσει τις εκλογές γιατί έτσι πρέπει! Το 2019 όταν εξελέγη δήμαρχος κλήθηκε να διοικήσει την πόλη με επτά δημοτικούς συμβούλους λόγω της απλής αναλογικής, ενώ στη συνέχεια υπήρξε η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τα γνωστά αποτελέσματα που είχε, ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, έδωσε καθημερινό αγώνα ώστε η Θεσσαλονίκη σήμερα να έχει μια ξεκάθαρη ατζέντα για την επόμενη ημέρα, το όραμά του έγινε ξεκάθαρο σχέδιο και πλέον η πόλη έχει συγκεκριμένους στόχους. Οι Θεσσαλονικείς τα γνωρίζουν όλα αυτά και θα δώσουν στον Ζέρβα τη δύναμη να τα κάνει πραγματικότητα».

Φροντίδα για την Παιδεία

3f1.jpg

Ερωτηθείς σχετικά με τις δράσεις και έργα που έγιναν και ξεχώρισαν στην αντιδημαρχία Παιδείας ανέφερε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι από τις πιο σημαντικές δράσεις που έγιναν και συνεχίζουν είναι οι εξής:

-Πρωινά μικρογεύματα: πρόγραμμα παροχής πρωινών μικρογευμάτων  με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

-Κοινωνικά φροντιστήρια: Δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολείων του Δήμου. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα όλων των τάξεων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και Ξένων Γλωσσών. Η διδασκαλία των μαθημάτων στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες της πόλης, από εκπαιδευτικούς εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση.

-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.  

-Δημιουργική Απασχόληση (Υλοποιήθηκε σε 8 δημοτικά σχολεία σε όλες τις περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, εργαζομένων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά χαίρονται  πολύτιμες ώρες ξεγνοιασιάς και δημιουργίας, με παιδαγωγικές δραστηριότητες, δημιουργικά παιχνίδια, γυμναστική, χορό, θεατρικά δρώμενα και ζωγραφική, έχοντας τη συνδρομή παιδαγωγών, γυμναστών και καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων».

Τον ρωτήσαμε πώς θα κάνουμε τη πόλη μας καλύτερη και ο κ. Μπαρμπουνάκης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει:

«-Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για μια βιώσιμη πόλη σκύβοντας στα προβλήματα συμπολιτών μας και της κάθε περιοχής ξεχωριστά.

-Βλέποντας τις ανάγκες της πόλης και δίνοντας βάρος στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα αυτής, ενισχύοντας αξιόλογες πρωτοβουλίες των δημοτών της.

-Δίνοντας βαρύτητα στις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων έχοντας την επιμέλεια και φροντίδα αυτών».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως μέσα στους στόχους της παράταξης είναι «η Θεσσαλονίκη να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης μεγάλων αθλητικών γεγονότων και όχι μόνο». Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι επί δημαρχίας κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέτυχε την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 από την ACES.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ