Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιωάννης Γκιμουρτζίνας: «Ζέρβας νικητής από την πρώτη Κυριακή»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» μιλά στο TyposThes

Συνέντευξη στη Μαρία Κουζούφη

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου, εμφανίζεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Γκιμουρτζίνας, ο οποίος μιλώντας στο «ΤyposThes» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ενός ανθρώπου που, όπως λέει, «έχει όραμα και λειτουργεί πάντα με σχέδιο και προγραμματισμό».

«Κατεβαίνω με τον κ. Ζέρβα γιατί είναι ένας άφθαρτος άνθρωπος, έχει όραμα και λειτουργεί πάντα με σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν πετάει το βελάκι στον τοίχο και να πει σήμερα θα κάνουμε αυτό, εκείνο ή το άλλο. Τον γνωρίζω εδώ και μια 20ετία, ξέρω το χαρακτήρα του, ξέρω τι άνθρωπος είναι και γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι μπορώ να συνυπάρξω μαζί του για να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη σε ένα καλύτερο επίπεδο», τονίζει.

Στο ερώτημα «γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος» ο ίδιος απαντά ότι είναι ένας άνθρωπος που τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέον επιθυμεί να μεταφέρει τις γνώσεις και τις παραστάσεις που αποκόμισε  προς όφελος της πόλης που ζει ο ίδιος και τα παιδιά του.

Μάλιστα επισημαίνει ότι ιδέες του έχουν υλοποιηθεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μέσω της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι έχει εργαστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ελβετία, κυρίως ως στέλεχος εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, ενώ συνεχίζει ως ανεξάρτητος σύμβουλος διοίκησης σε αρκετές εταιρείες.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του έχει στραφεί στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση λύσεων, που αφορούν στις έξυπνες πόλεις (Smart Cities), τη διαχείριση απορριμμάτων, την ανεύρεση θέσεων parking, την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και γενικά σε θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια.

Ο ίδιος θεωρεί ότι με την εμπειρία του μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ώστε οι λύσεις και οι διαδικασίες αυτές να υιοθετηθούν και από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι σπουδές του είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και φέτος διανύει τη δεύτερη χρονιά φοίτησής του στο MBA.

Το έργο που έχει γίνει και το όραμα για την πόλη του αύριο

Στο πρόγραμμα της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» περιγράφονται με σαφήνεια οι  προτάσεις και οι προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Όπως λέει ο κ. Γκιμουρτζίνας μέσα στα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν πολύ σημαντικά έργα που ξεκίνησε η διοίκηση Ζέρβα, όπως το Μουσείο Ολοκαυτώματος, οι στάβλοι Παπάφη, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, η επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο ντεκ, η ανάπλαση εμπορικών δρόμων αλλά και άλλα έργα που θα συμβάλουν ώστε η Θεσσαλονίκη του 2030 να είναι μια πόλη καθαρή και φιλόξενη, προσβάσιμη, με αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο.

img_1233_1.jpg

Στο ερώτημα σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το εκλογικό τοπίο και ποια μηνύματα λαμβάνει από τους πολίτες με τους οποίους έρχεται σε επαφή, ο κ. Γκιμουρτζίνας εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής. «Εγώ θεωρώ ότι την Κυριακή 8/10 θα εκλεγεί η παράταξη Ζέρβα και αυτό έρχεται από τον κόσμο».

 Όπως λέει, απαντά στην κριτική και τα παράπονα που μπορεί να ακούγονται από πολίτες σχετικά με το τι έγινε την περασμένη τετραετία, όχι με «λόγια του αέρα», αλλά με απτά έργα, σημειώνοντας ότι ίσως δεν έχουν επικοινωνηθεί όλα όσα έγιναν από τη διοίκηση, «τα οποία είναι πάμπολλα». «Έχει γίνει τεράστια δουλειά», όπως τονίζει.

 «Υπάρχουν απτά έργα που έχουν γίνει όλη αυτήν την περίοδο. Μη ξεχνάμε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος καθώς για δυο χρόνια με τον κορωνοϊό ήμασταν κλεισμένοι μέσα. Με το που ανέλαβε ο Ζέρβας τη διοίκηση του δήμου άρχισαν οι ασφαλτοστρώσεις, όταν είχε να πέσει άσφαλτος στη Θεσσαλονίκη 20 χρόνια. Αυτήν την στιγμή η διοίκηση έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση περίπου 260 εκατ. ευρώ για έργα. Μιλάμε για μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για κατασκευές κλπ. Δεν μιλάμε για έργα που «θα γίνουν» ή «θα ψάξουμε να βρούμε χρήματα». Οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο δόθηκε είτε από την κυβέρνηση είτε από  την ΕΕ έχει αξιοποιηθεί στο 100%. Πέρα από τον προϋπολογισμό του Δήμου μιλάμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το «Πράσινο Ταμείο», το ΕΣΠΑ κ.ά. Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι δημιουργήθηκαν στο δήμο διαδικασίες οι οποίες μάλιστα έχουν πλέον υιοθετηθεί και από άλλους δήμους της Ελλάδας. Όταν ο κόσμος τα ακούει αυτά αντιλαμβάνεται ότι έχει γίνει έργο και προσπάθεια. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα πάμε δυνατά από την πρώτη Κυριακή. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από άτομα που είναι όλοι “ένας κι ένας”», δήλωσε.

ioannis-gkimoyrtzinas-1.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ