Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας σε Αγγελούδη: Ξεκαθάρισε ποια έργα πρέπει να παγώσουν ή να σταματήσουν

«Bρίσκομαι καθημερινά στη διάθεση του Στέλιου Αγγελούδη ώστε να τον ενημερώσω όποτε και για ό,τι επιθυμεί και ζητά»

Σε δήλωση για το πλαίσιο λήψης αποφάσεων του χρονικού διαστήματος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, προχώρησε ο δημάρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση του Στέλιου Αγγελούδη για ενημέρωσή του, ενώ τον καλεί «να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν και ποια από έργα ή δράσεις κρίνει ότι πρέπει να «παγώσουν» ή να σταματήσουν από όσα έχουμε θέσει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και για τα οποία απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες προσεχώς».

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

Από την πρώτη στιγμή έχω καταστήσει σαφές πως η επιλογή των πολιτών για την επόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι απολύτως σεβαστή. Δεδομένη είναι και η διάθεση της δικής μας διοίκησης και εμού προσωπικά, να συνεργαστούμε και να ενημερώσουμε πλήρως τον επόμενο δήμαρχο κα τους συνεργάτες του για έργα και δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τελευταίο διάστημα, βρίσκομαι καθημερινά στη διάθεση του Στέλιου Αγγελούδη ώστε να τον ενημερώσω όποτε και για ό,τι επιθυμεί και ζητά, είτε εγώ προσωπικά, είτε δια των Υπηρεσιών του Δήμου που έχουν λάβει εντολή να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα ενημέρωσης του νέου δημάρχου και συνεργατών του, που ο ίδιος υποδεικνύει.

Ακόμα περισσότερο, έχω εκφράσει την διάθεση να προσαρμόσω τις τελευταίες μου αποφάσεις ως δημάρχου, στον δικό του προγραμματισμό, πάντα στο πλαίσιο όσων ο νόμος ορίζει και επιτρέπει, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία πως επιθυμώ να δεσμεύσω το νέο δήμαρχο, με επιλογές της απερχόμενης διοίκησης. Επισημαίνω όμως ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου υπάρχουν ανελαστικές, σύμφωνα με το νόμο, διαδικασίες και αποφάσεις που πρέπει να τηρηθούν και να ληφθούν αντίστοιχα, ώστε να μην προκύψει ζημία για τον Δήμο. Οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τα θεσμικά όργανα σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και δημοσιότητας, όπως άλλωστε όλες.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ` όλους ότι η διάθεση αυτή αφορά, τα επισήμως ζητούμενα από το νέο Δήμαρχο και δεν είναι θεσμικά δυνατόν αποφάσεις της διοίκησης να προσαρμοστούν σε δημοσιεύματα, που επικαλούνται «κύκλους» του νέου δημάρχου και προβάλλουν απαιτήσεις αναστολής ή ματαίωσης μεγάλων και σημαντικών έργων που η απερχόμενη διοίκηση έχει εξασφαλίσει για την πόλη, ενδεχομένως αδικώντας τις προθέσεις του νεοεκλεγμένου δημάρχου.

Η καλύτερη και θεσμικά ενδεδειγμένη επιλογή είναι η πλήρης διαφάνεια έναντι των συμπολιτών μας. Είμαι βέβαιος πως ο Στέλιος Αγγελούδης θα συμβάλει ενεργά στη διαφάνεια αυτή, αναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη των προθέσεών του και προστατεύοντας το δικαίωμα των πολιτών να μην ενημερώνονται από ρεπορτάζ και ανυπόγραφες πηγές αλλά από ενυπόγραφες τοποθετήσεις και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Με αυτό το σκεπτικό, τον καλώ είτε στα πλαίσια των επόμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, είτε από όποιο βήμα επιθυμεί, να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν και ποια από έργα ή δράσεις κρίνει ότι πρέπει να «παγώσουν» ή να σταματήσουν, από όσα έχουμε θέσει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και για τα οποία απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες προσεχώς.

Δημοσίως επαναλαμβάνω τη διάθεσή μου, πάντα στο πλαίσιο όσων ο νόμος ορίζει και επιτρέπει, να προσαρμόσω τις τελευταίες αποφάσεις μου στις επαρκώς αιτιολογημένες επιλογές του, διευκολύνοντας το έργο του. Όμως, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δικαιούνται να ξέρουν ποιος φέρει την ευθύνη κάθε μιας από τις συγκεκριμένες επιλογές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ