Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Όλοι οι άνθρωποι του Αγγελούδη: Οι 14 + 11 και τα πρόσωπα «κλειδιά» του νέου δημάρχου

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να αναλάβουν τις αντιδημαρχίες στο δήμο Θεσσαλονίκης υπό τον Στέλιο Αγγελούδη

Της Κωνσταντίνας Καδέρη 

Τα ονόματα των νέων Αντιδημαρχιών και των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό σχήμα στο δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης. Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προκρίνει ένα κράμα έμπειρων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων στην αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας όλους τους «νικητές» τις σταυροδοσίας στις πρόσφατες εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Αγγελούδης, όπως είχε φανεί και με το ψηφοδέλτιό του, εμπιστεύεται σε θέσεις ευθύνης άτομα προερχόμενα από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. 

Τα 25 συνολικά πρόσωπα - από τα 26 που εξέλεξε η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη – αξιοποιούνται σε 14 αντιδημάρχους και 11 εντεταλμένους συμβούλους. Καίριες αντιδημαρχίες πήγαν σε γνωστά «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Αγγελούδη, με τον Βασίλη Γάκη να έχει ισχυρό ρόλο ως αναπληρωτής δήμαρχος, καθώς και αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων & Διαδημοτικής Συνεργασίας – προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής. Από κοντά και ο Παντελής Καζαντζίδης και η Έφη Θεοδωράκη που ορίστηκαν Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Εξυπηρέτησης των Πολιτών και Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης αντίστοιχα. 

Η «καυτή πατάτα» της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, το μεγάλο ζήτημα που κυριάρχησε προεκλογικά πάει στον έμπειρο αυτοδιοικητικό Γιώργο Δημαρέλο, ο οποίος καλείται να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, με τους Δημήτρη Κίρλα και Σάκη Αρναούτογλου να λειτουργούν επικουρικά από τις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων. 

Κι αν αυτές οι επιλογές Αγγελούδη θεωρούνταν αρκετά πιθανές, έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του να αξιοποιήσει στη νέα διοίκηση τον Δρόσο Τσαβλή, επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι εμείς» που συγκέντρωσε 5,69% στις εκλογές και στήριξε τον κ. Αγγελούδη στην δεύτερη Κυριακή όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο κ. Τσαβλής είναι Προτεινόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Αίσθηση, επίσης, προκάλεσαν η αξιοποίηση της Γεωργίας Κωτίδου σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο, αυτό της γενικής γραμματείας του δήμου, καθώς και η επιλογή του Μιχάλη Αλεξανδρίδη για Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΠΘΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού & Δημοτικής Περιουσίας, Γιώργος  Αρβανίτης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων & Γειτονιών, Κώστας Τσιαπακίδης, και ο Αντιδήμαρχος Μέριμνας για την 3η ηλικία,  Λάζαρος Ζαχαριάδης θα αναλάβουν αμισθί τα καθήκοντα της εκάστοτε Αντιδημαρχίας. 

Αναλυτικά οι νέοι Αντιδήμαρχοι και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό σχήμα:

 1.Αναπληρωτής Δήμαρχος  - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων & Διαδημοτικής Συνεργασίας – προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής: Βασίλης Γάκης (1945 ψήφοι - 2ος)

f1_basilis-gakis.jpg

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ν.Ο.Ε του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα. Εργάζεται ως καθηγητής οικονομικών σε ινστιτούτα, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, σε φορείς επιμόρφωσης και ιδιωτικές σχολές. Είναι καταρτισμένος εκπαιδευτής ειδικών ομάδων πληθυσμού. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης των Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (1997-2009) και σύμβουλος εκπαίδευσης σε ιδιωτική σχολή και εισηγητής σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Management-Marketing Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών, «Ειδικές Μορφές Τουριστικής Ανάπτυξης με έμφαση στο Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Τουρισμό», «Μάρκετινγκ Τεχνών», «Επικοινωνία & ΜΜΕ» κ.α. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια της σχολής Δημόσιας Διοίκησης «Οργάνωση και Λειτουργία Δράσεων Πολιτισμού». Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998 εκτός της περιόδου 2014-2019 όπου διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το 2019 (πρώτος σε ψήφους), ενώ από το 2020 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”. Έχει υπάρξει Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (2019-σήμερα), Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (2006-2010), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Π.Θ.Ε. (Δημοτική Τηλεόραση-Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης) 2001-2006. Η πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 1986 όταν σε ηλικία μόλις 21 ετών εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους Σύμβουλος του Πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος. Ενώ από το 1990 έως το 1998 διετέλεσε Πρόεδρός του. Διετέλεσε σε θέσεις άμισθες και τιμητικές όπως: Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2022, παραιτούμενος από τη θέση, προκειμένου να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Τ.Ο.Σ. Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (2005-2011), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (2006-2010) και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (2004-2007). Το 2009 έλαβε από την Ιταλική Δημοκρατία τον τίτλο του ιππότη (Cavaliere) ενώ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από συλλόγους και φορείς της πόλης.

2.Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Κινητικότητας: Πρόδρομος Νικηφορίδης (1256 ψήφοι)

f2_prodromos-nikiforidis.jpg

Σπούδασε στην Ανώτατη Αρχιτεκτονική Σχολή Τουλούζης και την Ανώτατη Σχολή Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ιστορία των Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Toulouse Le-Mirail αλλά και στην Πολεοδομία και Χωροταξία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει αναλάβει την εκπόνηση μεγάλων έργων, όπως την Ανάπλαση Νέας Παραλίας και το Νέο Κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς έχει διατελέσει Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων ΤΕΕ, Πρόεδρος πέντε συνεδρίων για το δημόσιο χώρο, τα διατηρητέα και τα βιομηχανικά κτίρια και Πρόεδρος του συλλόγου Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας  (2012-2022).

Εντεταλμένος Σύμβουλος και προτεινόμενος Προέδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης: Βασίλης Διαμαντάκης (716 ψήφοι)

f3_basilis-diamantakis.jpg

Πολιτικός Μηχανικός. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημαρχία του Γιάννη Μπουτάρη. Μέλος της Διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης (TV100, FM 100). Συμμετοχή σε Διοικήσεις Νομικών Προσώπων του Δήμου και όχι μόνο. Συνδικαλιστική Δράση στον χώρο των Μηχανικών ΤΕ.

3.Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης & Πολεοδομίας: Δήμητρα Αγκαθίδου (757 ψήφοι)

f4_agkathidoy-dimitra.jpg

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Μέλος του ΤΕΕ, ΣΑΘ και ΣΑΔΑΣ , αντιπρόσωπος ΣΑΔΑΣ. Δραστηριοποιήθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο διατηρώντας ομόρρυθμη κατασκευαστική εταιρεία ιδιωτικών έργων. Διατηρεί (από το 1993) γραφείο μελετών, εκπονώντας αρχιτεκτονικές μελέτες και παρέχοντας υπηρεσίες Συμβούλου Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Επί σειρά ετών, διετέλεσε εκτιμήτρια ακινήτων στο Ταμείο Παρακαταθηκώνω& Δανείων και στην Ε.Τ.Ε., μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. Σύμβουλος τεχνικών έργων σε σχήματα εταιρειών Συμβούλων σε έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δ. Θεσσαλονίκης για 2 συνεχόμενες θητείες με τις παρατάξεις της Χ. Αράπογλου (2006-2010) και Γ. Μπουτάρη ( 2010-2014). Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  ΚΕΔΗΘ (2011-2013).

4.Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού & Δημοτικής Περιουσίας:  Γιώργος  Αρβανίτης (Άμισθη Αντιδημαρχία) - (897 ψήφοι)

f5_arbanitis-giorgos.jpg

Μαθηματικός – Οικονομολόγος Διδάκτωρ Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σπούδασε Μαθηματικός (ΑΠΘ) και Οικονομολόγος (ΑΠΘ). Απόκτησε Master στην Οικονομική Επιστήμη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καποδιστριακό). Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (2014-2018) και Αν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τραπ/κών Οργανώσεων Ελλάδος (2019-2022). Υπηρέτησε όλες τις βαθμίδες της Τ.Α. ως αιρετός Διαμερισματικός Σύμβουλος του Δ’ Διαμερίσματος του ΔΘ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΘ (2010-2014 & 2014-2019), ασκώντας τα καθήκοντα του Αντ/ρχου Οικονομικών και Αθλητισμού. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια πληροφορικής Χριστίνα Καζάνη και έχουν δύο γιούς, τον Αργύρη και τον Χριστόφορο.

Εντεταλμένος Σύμβουλος: Σπύρος Τζελέπης (600)

f6_tzelepis-spyros.jpg

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα της Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί σεμινάρια εκπαίδευσης και προετοιμασίας νεοεισερχομένων επαγγελματιών στον κλάδο της ασφάλισης. Διετέλεσε εκπρόσωπος των φοιτητών την περίοδο 2007-2009 στην Γενική Συνέλευση του τμήματος Εφ. Πληροφορικής και ταυτόχρονα συμμετείχε στο Γραφείο Σχολής ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας 2007-2010. Από το 2021 έως σήμερα, ως εκλεγμένος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, του έχει ανατεθεί ο τομέας του Πολιτικού Σχεδιασμού.

5.Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού: Αθανάσιος Ζιώγας (693 ψήφοι)

f7_ziogas-athanasios.jpg

Εργάζεται ως δικηγόρος εδώ και 39 χρόνια. Από το έτος 1998 έως το 2006 διετέλεσε Δήμαρχος στον Δήμο Γρεβενών επί 2 διαδοχικές εκλογικές θητείες.

6.Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας: Γιώργος Δημαρέλος (907 ψήφοι)

f8_dimarelos-giorgos.jpg

Είναι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός. Διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κινητικότητας, Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού και Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Επίσης, διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων του ΟΛΘ και του ΟΑΣΘ, και μέλος του ΔΣ του ΟΣΕΘ. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Νεάπολης Συκεών και ως σύμβουλος σε εταιρία ανάπτυξης λογισμικού έξυπνων πόλεων.

Εντεταλμένος σύμβουλος: Δημήτρης Κίρλας (671 ψήφοι)

f9_dimitris-kirlas.jpg

Γεννήθηκε στο Νικομηδινό Θεσσαλονίκης το 1975 και τα τελευταία 28 χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη στην πόλη μας. Συστρατεύτηκε για πρώτη φορά με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Εντεταλμένος σύμβουλος: Αθανάσιος (Σάκης) Αρναούτογλου (2144 ψηφοι – 1ος)

f10_arnaoytogloy-sakis.jpg

Σπούδασε μετάφραση και διερμηνεία Αγγλικής – Γερμανικής γλώσσας στο Μόναχο όπου και εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο. Παρακολούθησε μαθήματα Μετεωρολογίας στο ΑΠΘ
αναλαμβάνοντας την επιμέλεια – παρουσίαση – αρχισυνταξία των δελτίων καιρού της ΕΡΤ. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Από το Νοέμβριο του 2022 έχει αναλάβει αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. 

7.Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας: Ευθύμιος (Μάκης) Χατζηθεόκλητος (684 ψήφοι)

f11_hatzitheoklitos_eythymios_makis.jpg

Απόφοιτος του Α΄ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ και είναι Διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.Μετά την απόκτηση της ειδικότητας της Χειρουργικής στην Αθήνα, μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, Γερμανία και Ελβετία. Υπηρέτησε ως επιμελητής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ΓΝΘ και στο Παπαγεωργίου ΓΝΘ. Το 2003 ανέλαβε τη Διεύθυνση του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Αγ.Δημήτριος. Από το 2014 δραστηριοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό ως Διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής και υπεύθυνος της Μονάδας Παγκρέατος. Διετέλεσε πρόεδρος της Χειρουργικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής  Χειρουργικής Εταιρείας Πεπτικού. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Β. Ελλάδος. Μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Εντεταλμένος σύμβουλος: Δημήτρης Σκούτας (1019 ψήφοι)

f12_skoytas_dimitrios.jpg

Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος.  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης . Υπεύθυνος Παθολογικού Τομέα στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης «Αναγέννηση» .Εκπαιδευτής σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με γνωστικό αντικείμενο τον ΣΔ. Αναπληρωματικό μέλος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΑΥΣ) από 6/2022. Διετέλεσε επί 11 έτη Ιατρός Παθολόγος στο Κεντρικό Πολυιατρείο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (2003-2014). Πρόεδρος  στην  ΕΛΕΜΕΔ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη) πρώην ΔΕΒΕ.

Εντεταλμένη σύμβουλος: Ελένη Αντωνιάδου (700 ψήφοι)

f13_antoniadoy_eleni_ioan.png

Είναι εκπαιδευτικός υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Διοίκηση-Εκπαίδευση. Εκπονεί  Διδακτορική Διατριβή (2020), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει πολύχρονη συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, συγγραφικό έργο σε επιστημονικά άρθρα και ποιητικά πονήματα. Διακρίθηκε για το εθελοντικό της έργο, σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer.

Εντεταλμένος σύμβουλος και προτεινόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»: Δρόσος Τσαβλής

f14_drosos_tsablis.jpg

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και το τμήμα Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης. Κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους στη Μεθοδολογία της Έρευνας στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας (ΑΠΘ), στην Ιατρική του Ύπνου (ΔΠΘ) και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ στον τομέα Φυσιολογίας – Φαρμακολογίας (PhD) και εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής (Post Doc) στο Ανοσοβιολογικό Εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Sainte Marguerite” στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης  “Γ. Παπανικολάου” και στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Sainte Marguerite” στη Μασσαλία της Γαλλίας, με εξειδίκευση στην Ανοσοθεραπεία – Απευαισθητοποίηση αλλεργικών πνευμονικών νοσημάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “NORD” στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Από το 2006 έως το 2010 ήταν κοινοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της επιτροπής Υγείας, Καθαριότητας και Προστασίας του Καταναλωτή, από το 2011 έως το 2019 ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε το 2019 ως πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη».  Από το 2019 έως το 2021 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του οργανισμού «Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης» και πρόεδρος της Επιτροπής «30η Οκτωβρίου 1944» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης πνευμονολόγος στη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά, ως κλινικός πνευμονολόγος στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» Θεσσαλονίκης και διδάσκει στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Αγγλόγλωσσου τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ (Laboratory Reader of Physiology) .

8.Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης: Έφη Θεοδωράκη (588 ψήφοι)

f15_theodoraki_efi.jpg

Έχει πτυχίο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης από το A.Π.Θ και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στη Τέχνη στο Δίκαιο και Οικονομία και στη Διαχείριση Φιλοξενίας και Τουρισμού του ΔΙΠΑΕ. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος, εκδότρια εφημερίδας και επιμελήθηκε την εκπομπή «Τέχνη και Πολιτισμός» στο ΤV 100. Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Π.Κ.Μ.. Μέλος στο Σωματείο φίλων μνημείων, Ν.Ο.Θ, Σύλλογος Αποφοίτων Α.Π.Θ., Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης κ.α.

Εντεταλμένος Σύμβουλος: Αθανάσιος (Σάκης) Πρίττας (618 ψήφοι) 

f16_prittas_sakis.jpg

Είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με θητεία σε Ξάνθη, Ηρακλή, Άρη, Πανθρακικό και Καβάλα. Πλέον δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών.                               

Εντεταλμένος Σύμβουλος: Χρήστος Τζελέπης (842 ψήφοι)

f17_tzelepis_hristos.png

Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Εργάζεται τα τελευταία 36 χρόνια στο Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αρχικά ως Τεχνολόγος Τροφίμων του Τμήματος Διατροφής και έπειτα ως Προϊστάμενος αυτού. Επί σειρά ετών διατελεί πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Είναι ενεργό / εκλεγμένο συνδικαλιστικό στέλεχος του Τομέα Υγείας (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν) αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης (Α.Δ.Ε.Δ.Υ).

9.Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας &  Κοινωνίας των Πολιτών: Θεοδώρα Λειψιστινού (749 ψήφοι)

f18_leipsistinoy_theodora.jpg

Φιλόλογος- Συγγραφέας. Δημοτική σύμβουλος στο Δήμος Θεσσαλονίκης (2006- 2014). Πρόεδρος Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (2010-2014).  Εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κοζάνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Συγγράφει έργα ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Συστήνει την εθελοντική ομάδα Ελλήνιον για παιδιά υποβαθμισμένων περιοχών. Λειτουργεί το Εργαστήρι λόγου στις φυλακές Διαβατών (2006-2019)  και επιμελείται τέσσερες ποιητικές συλλογές. Ίδρυσε και λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Λυκείου (2012-σήμερα). Δραστηριοποιείται στους Ρομά και στους Πομάκους της Θράκης και στη φυλή των Καλλάς με τους Έλληνες Εθελοντές. Συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Βοϊακής Εστίας. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  ̈Μύριχος ̈ του χωριού της Πελεκάνος Κοζάνης. Διοργανώνει από το 2016 έως σήμερα τις Μέρες Γιορτών Βοϊου Πέλεκον.

10.Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού: Κούλα Γιαννακίδου (632 ψήφοι)

f19_giannakidoy_kyriaki.jpg

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Εργάσθηκε 33 χρόνια στην εκπαίδευση εκ των οποίων 20 χρόνια δίδαξε στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και 13 στην Μέση Εκπαίδευση. Πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον στίβο – Βαλκανιονίκης. Προπονήτρια στίβου στον ΠΑΟΚ, στον ΑΣ ΑΡΗ, στην Εθνική Ομάδα Στίβου και στην Εθνική Ομάδα Τεννις. Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θέρμης. Συντονίστρια το Μέλισσα. Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης της ΧΑΝΘ, της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Γυναικών, της Αγροτικής Παιδικής Φωλιάς, του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, του Ολυμπιακού Μουσείου.

Εντεταλμένος Σύμβουλος: Γιώργος Τουρσουνίδης (781 ψήφοι)

f20_toyrsoynidis_georgios.jpg

Επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής από το 1984 – 2000 με την  ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., 1η Εθνική Κατηγορία.  Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νέων από το 1984 έως το 1986 και της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ανδρών από το 1988 έως το 1994. Μέλος της Ομάδας Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που δραστηριοποιείται σε κοινωνικές αθλητικές δράσεις και αγώνες. Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA B  και ΝΕΩΝ – UEAF B, από το 2020. Εθελοντής και Ομιλητής σε Δράσεις Αθλητισμού και Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε Ευρωπαϊκές Δράσεις ERASMUS Plus + Sports.

Εντεταλμένος Σύμβουλος: Σαράντης Μονοπόρτης (1026 ψήφοι - εκλογική περιφέρεια Τριανδρίας )

f21_monoportis_sarantis.jpg

Επιχειρηματίας. Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τριανδρίας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριανδρίας (ΔΗΚΕΤ), μέλος του Δ.Σ. του Αθλητισμού Οργανισμού Δήμου Τριανδρίας (ΑΟΔΤ), μέλος στις Σχολικές Επιτροπές των σχολείων της Τριανδρίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Είναι μέλος του ΔΣ ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ιδιοκτήτης 3 εταιριών: 1) Entomecta (Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις), 2) Σκουπόξυλο (συνεργείο καθαρισμού) και 3) Flowercity (κάθετοι κήποι, διατηρημένα φυτά, πράσινοι τοίχοι). 

11.Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Εξυπηρέτησης των Πολιτών: Παντελής Καζαντζίδης (1557 ψήφοι)

f22_kazantzidis_pantelis.jpg

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Χαριλάου Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), με ειδικότητα στην Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού. Υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας. Κατά την περίοδο 2007-2008 εκλέχθηκε στο συμβούλιο νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης (2009-2010), εκπρόσωπος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ στα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας. Στις βουλευτικές εκλογές το 2012 ήταν υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για 9 συναπτά έτη. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Δ.Σ του Ο.Α.ΣΘ, Μέλος του Φορέα Λαϊκών Αγορών της Π.Ε Θεσσαλονίκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ καθώς επίσης και Μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

12.Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κώστας Βασιλόπουλος (1183 ψήφοι)

f23_basilopoylos_kostas.jpg

Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1987, έχοντας παρουσία σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και τον ηλεκτρονικό Τύπο, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επί 12 χρόνια εργάστηκε στο γραφείο τύπου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως εκπρόσωπος Τύπου, ενώ είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, του ΠΣΑΤ και της AIPS (Διεθνής Ένωση Αθλητικού Τυπου).

13.Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων & Γειτονιών: Κώστας Τσιαπακίδης (Άμισθη Αντιδημαρχία) – (1147 ψήφοι) 

f24_tsiapakidis_konstantinos.jpg

Υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία 30 έτη με έντονη παρουσία στα Συνδικαλιστικά και Συλλογικά όργανα του χώρου. Υπήρξε αθλητής στην Αναγέννηση (ΜΠΆΣΚΕΤ) και Προοδευτική Τούμπας (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ), και στην συνέχεια μέλος του Δ.Σ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δ’ Κοινότητας (Τούμπα) το 2014-2019. Κοινοτικός Σύμβουλος (2019-σήμερα), όπου συντοπίτες με τίμησαν με την ψήφο τους. Μέλος του Δ.Σ Κ.Α.Π.Η (2010-2014). Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πενταμελή Διοικούσα του Κλειστού Γυμναστηρίου Μ.Ε.Ν.Τ. (2014-2019 και 2022-σήμερα). Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στον ΟΛΘ (2018-2019). Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός (2019-2023).

14.Αντιδήμαρχος Μέριμνας για την 3η ηλικία: Λάζαρος Ζαχαριάδης (Άμισθη Αντιδημαρχία) – (825 ψήφοι)

f25_zahariadis_lazaros.jpg

Ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας για την Θεσσαλονικη». Συμμετείχε από θέσεις ευθύνης στην διοίκηση επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη με σημαντικό έργο στην καθαριότητα της πόλης. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος το 2003-2006, από το 2011 έως το 2019 και πρόεδρος σε όλων των ειδών τις δημοτικές επιχειρήσεις [ΔΕΠΘΕ(TV100, FM100,FM100,6 ) ΚΑΠΗ, ΚΕΤΑ]. Διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, ειδικός γραμματέας στην ΕΔΟΘ και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Σπύρος Βούγιας (1478 ψήφοι)

f26_boygias_spyros.jpg

Σπούδασε στο ΑΠΘ Τοπογράφος Μηχανικός και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, παίρνοντας το πτυχίο Masters στο Σχεδιασμό Μεταφορών, το 1976. Την επόμενη χρονιά απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Imperial College και το 1980 διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ, στο οποίο εργάστηκε επί 39 χρόνια μέχρι το 2019, όταν και αφυπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής. Από το 1984 είναι διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Διετέλεσε  πρόεδρος στην Επιτροπή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΑΠΘ, διευθυντής του Τομέα Συγκοινωνιών και Οργάνωσης και του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής. Σήμερα, με απόφαση της Συγκλήτου, είναι Ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Στο διάστημα αυτών των 40 χρόνων συμμετείχε σε εκατοντάδες μελέτες και ερευνητικά προγράμματα, με βασικό αντικείμενο τον αστικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό. Ειδικότερα, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με θέματα ήπιας κυκλοφορίας, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μεταφορών, τον σχεδιασμό και την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος για 4 συνεχόμενες θητείες. 

Παράλληλα, ενεπλάκη σταδιακά στην πολιτική, υπηρετώντας αρχικά την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός σύμβουλος από το 1994-2006, ενώ ήταν και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1998, το 2002 και το 2019.  Βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2000-2004, υπηρέτησε ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης από το 2009-2012, ορίστηκε αρχικά Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  και στη συνέχεια Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Σήμερα είναι και πάλι μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Έχει γράψει 4 βιβλία: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πεταλούδα» (1998), «Περπατώντας ανάμεσα» (2006), την ποιητική συλλογή «Άδειες κερκίδες» (2008) και το βιβλίο «Μεταφορές και Περιβάλλον» των διδακτικών του διαλέξεων στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με δικά του λόγια,  είναι ένας «Δημόσιος επιστήμονας», ένας «επίμονος Συγκοινωνιολόγος».

Γενική Γραμματέας Δήμου Θεσσαλονίκης: Γεωργία Κωτίδου

Υπηρέτησε ως διοικήτρια στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ως πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και επίσης ως πρόεδρος στο Τεχνικό Επιμελητήριο/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Προτεινόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΠΘΕ: Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Προτεινόμενη Πρόεδρος Δ.Σ. Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου: Μίνα Φιλιοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ