Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα Bazaar για καλό σκοπό

Ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές εταιρείες φέρνουν στολίδια, λιχουδιές και αντικείμενα για την ενίσχυση του έργου τους

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Οι γιορτές είναι πάντα μια ευκαιρία να σκεφτούμε τον συνάνθρωπό μας. Εκείνους που έχουν ανάγκη. Ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές εταιρείες με κοινωνικό έργο πραγματοποιούν παζάρια ενόψει των γιορτών, προσφέροντας στους πολίτες που θα τα επισκεφθούν τη δυνατότητα να αποκτήσουν προϊόντα σε καλές τιμές και να κάνουν μια πράξη που θα βοηθήσει συμπολίτες τους.

Τo Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου μάς καλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Αγάπης που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Χωριού, και σήμερα 10 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 19:00.

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι μετά από χρόνια το παζάρι θα γίνει στις εγκαταστάσεις μας, μέσα στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι, και όχι σε κάποιο χώρο στο κέντρο της πόλης, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι επισκέπτες θα δουν το πώς είναι το ίδρυμα. Ανοίγουμε τι πόρτες μας να έρθει ο κόσμος μέσα στους χώρους μας», ανέφερε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου κ. Ηλίας Δροσάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε στο TyposThes πως στο παζάρι θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκίσματα, μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών και δώρων. «Είναι από εταιρείες και ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Από το υστέρημά τους έδωσαν εμπορεύματα σε καλύτερες τιμές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Όλα τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες του Παιδικού Χωριού συγκεκριμένα την λειτουργία του. Αυτή την στιγμή φιλοξενούμε 42 παιδιά τα οποία έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους γιατί εκεί βίωναν κακοποιητικές συμπεριφορές ή υπήρχε έκθεσή τους σε κίνδυνο».

Να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, υποστηρίζοντας με κάθε αγορά τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

«Η στήριξη όλων είναι πολύτιμη. Φέτος, τα Χριστούγεννα, ας στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγάπης!», κατέληξε ο κ. Δροσάκης.

1ο Χριστουγεννιάτικο Smile Bazzar

Σήμερα ολοκληρώνεται το 1ο Χριστουγεννιάτικο Smile Bazzar που πραγματοποιείται από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ - Helexpo. 

Όσοι το επισκεφθούν το από 10:00 έως  21:00, θα δουν από κοντά τα δεκάδες είδη που μπορούν να αγοράσουν. Παράλληλα θα υπάρχουν και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις!

Παράλληλα όμως έχουν προγραμματιστεί και άλλα παζάρια από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής των Βazaars στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής:

-27/11-31/12/23: Οικίσκος στο κέντρο της πόλης Στον Πεζόδρομο, Αγίας Σοφίας με Ερμού | Ώρες λειτουργίας καταστημάτων

-1-10/12/2023 στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 10.00-21.00 Δευτέρα έως Πέμπτη: 17.00-21.00

-15-29/12/23: One Salonica Outlet Mall, Κώττα Ρούλια 10, Θεσσαλονίκη | Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

-16-30/12/23: Mediterranean Cosmos, 11o χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών | Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

-21-22/12/23: "Μαγεμένη Πλατεία" Δήμου Παύλου Μελά, Πλατεία Ελευθερίας, Ηλιούπολη | 17:00-20:00.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Οργανισμού θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα Χριστουγεννιάτικά δώρα, χειροποίητα γούρια, όμορφα στολίδια και πρωτότυπες δημιουργίες των εθελοντών, παιχνίδια, βιβλία, είδη σπιτιού και γραφείου, είδη ένδυσης και αξεσουάρ, όλα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με τον τρόπο αυτό συμμετέχουν έμπρακτα και αξιόπιστα, μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην κάλυψη αναγκών δεκάδων χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους, και κάνετε την ευχή τους πράξη.

Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο» «Φέτος, προσπαθούμε όλοι μαζί να καλύψουμε μία από τις πιο βασικές ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουμε με τόση αγάπη και φροντίδα στα Σπίτια μας, τη θέρμανση. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να βρείτε όλα τα είδη του Οργανισμού μέσα από το e-shop: https://www.hamogelo.gr». Σημείωνεται ότι με την πολύτιμη υποστήριξη όλων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 28 χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να υποστηρίξει 2.055.586 Παιδιά.

Γιορτινό bazaar στον Κύκλο

cgiannis_dimaridis.123.jpg

Ο Κύκλος - το εργαστήριο της incommon φοράει τα γιορτινά του και ανοίγει τις πόρτες του το διήμερο που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 11.30 μέχρι τις 19.30 (Αγίας Σοφίας 105 στην ΄Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης). Μια πρόταση για ένα bazaar λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, γεμάτο δημιουργίες, ιδέες και προτάσεις για βιώσιμες αγορές.

«Είναι ένα γιορτινό κάλεσμα με στόχο να δούμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας με ένα διαφορετικό μάτι και να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλώνουμε κάνοντας ένα “δώρο” όχι μόνο σε εμάς ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και στο περιβάλλον… μας! Όλα αυτά στηρίζοντας εγχειρήματα και επιχειρήσεις της πόλης μας που προωθούν την κυκλικότητα, τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη, δύο στοιχεία της κυκλικής γειτονιάς που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ως μοντέλο στην Άνω Πόλη», αναφέρει η Σόφη Σαρρή, Υπεύθυνη Αστικής Καινοτομίας της incommon.

Ο ζεστός χώρος του Κύκλου θα γεμίσει μεταξύ άλλων με eco-friendly ημερολόγια, φυσικά καλλυντικά, χειροποίητες νοστιμιές από βιολογικά προϊόντα, καλλιτεχνικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, βιβλία και ρούχα από δεύτερο χέρι, καθώς και προϊόντα ελληνικής παραγωγής από οργανικό βαμβάκι.

«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και φέτος όσους και όσες επιλέξουν να κάνουν τη διαφορά μέσα από τις γιορτινές αγορές τους. Είναι, εξάλλου, μια ωραία αφορμή να ξαναβρεθούμε με όλα τα μέλη της κοινότητας απολαμβάνοντας γευστικά μελομακα΄ρονα, τσάι με βότανα ή ζεστό κρασί», σημειώνει η Σόφη Σαρρή.

Περισσότερες πληροφορίες 2316009518.

Ο Γιώργος Τσαλίκης φόρεσε το γιλέκο του Ερυθρού Σταυρού

tsalikis.jpg

Δεν είναι όμως μόνο τα εορταστικά παζάρια που ενισχύουν το έργο των ιδρυμάτων ή φορέων που κάνουν κοινωνικό έργο. Για την ενδυνάμωση του εθελοντισμού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Γιώργο Τσαλίκη.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής, πρωταγωνίστησε αφιλοκερδώς σε τηλεοπτικό σποτ του Ε.Ε.Σ, με σκοπό την προσέλκυση νέων εθελοντών που θα ενισχύσουν άμεσα την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά ο Οργανισμός για να ανταποκριθεί πλήρως στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας.

Στο εν λόγω κοινωνικό μήνυμα, ο Γιώργος Τσαλίκης, υποδύεται εργαζόμενο με ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, ο οποίος μετά το πέρας του εργασιακού ωραρίου δεν ξεχνά την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και  ξεκινάει αμέσως τη δράση του ως εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  •  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ