Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σηκώνουν μανίκια και πιάνουν δουλειά οι νέοι δήμαρχοι στη Θεσσαλονίκη

Σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος έγιναν οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Έτοιμοι να… σηκώσουν μανίκια και να πιάσουν δουλειά είναι οι νέοι δήμαρχοι καθώς σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης έγιναν κυρίως  μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ορκωμοσίες για τα δημοτικά συμβούλια που εκλέχθηκαν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Επίσημα θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Γενάρη του 2024.

Ορκωμοσία Αγγελούδη στο δήμο Θεσσαλονίκης

orkomosia7.jpg

«Η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση» ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης στη τελετή ορκωμοσίας του ο εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος. Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εστιάζοντας στις προτεραιότητες της διοίκησής του η οποία θα αρχίσει από την 1η Γενάρη 2024  ανέφερε πως αυτές θα είναι ομείς όπως: η καθαριότητα, η προστασία του δημόσιου χώρου, η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς, η ανάδειξη των κορυφαίων τοποσήμων της πόλης, η δημιουργία ικανών χώρων πρασίνου, η αποκατάσταση της Νέας Παραλίας, η δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με το ξύλινο ντεκ, η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η εύρεση δημοτικών οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Την oρκωμοσία τέλεσε ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

 

Κυρίζογλου: «Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου»

4abelokikoi_menemeni.jpg

«Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου», ανέφερε στην ορκωμοσία του το πρωί του Σαββάτου 16/12 στο κατάμεστο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου στη σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα αγωνισθούμε με βάση το πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης που αναπτύξαμε προεκλογικά. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί αυτόν τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί και έτσι όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου χωρίς διακρίσεις και με τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του ανθρωπισμού. Με σεβασμό και έμπρακτη αγάπη προς τους πολίτες και την πόλη μας. Ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα προβλήματα του δήμου μας θα αγωνισθούμε και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα και για την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Για την βελτίωση της θεσμικής και οικονομικής της θέσης. Για την ανάκτηση του εδάφους που έχει χαθεί λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί. Θα συνεργασθούμε με την κεντρική εξουσία. Θα συγκρουσθούμε όμως όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας».

Η τελετή ξεκίνησε  με Αγιασμό και τον Θρησκευτικό όρκο. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, με την παρουσία των προϊσταμένων και εφημερίων των Ιερών Ναών του Δήμου.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

 

«Η 5ετία που ακολουθεί θα είναι δυσκολότερη», είπε ο Σίμος Δανιηλίδης

4sykies.jpeg

Στον ακρωτηριασμό των αρμοδιοτήτων που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε στην τελετή της ορκωμοσίας του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ως επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση». Επισήμανε ότι οι δήμοι βρίσκονται σε οικονομική κατάρρευση, υπογράμμισε ότι εξαιτίας αυτών των επιλογών της κυβέρνησης η 5ετία που ακολουθεί θα είναι δυσκολότερη, υποσχέθηκε όμως πως οι κοινωνικές παροχές θα ενισχυθούν αφού η κοινωνική πολιτική είναι σημαντική σε έναν δήμο όπως ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με δημότες οι οποίοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος.

Κλείνοντας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και υποσχέθηκε να τους δικαιώσει και να μην τους προδώσει. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους συνεργάτες του να έχουν υπόψιν τους ότι «θα αγωνιζόμαστε πάντα χωρίς υπεροψία και αλαζονεία».

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χαρακτήρισε τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών έναν καλό άξιο και πιστό συνεργάτη που αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του τόπου του αλλά και ευρύτερα της «Εσπερίας Θεσσαλονίκης» όπως συνηθίζει να αποκαλεί τη Δυτική πλευρά της πόλης.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών τα έδρανα θα μοιράζονται τρεις παρατάξεις. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Σίμο Δανιηλίδη καταλαμβάνει τις 28 από τις 35 συνολικά έδρες του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταγράφοντας ποσοστό 78,80.

Τέσσερις έδρες καταλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γουσόπουλο και ποσοστό 12,16% και τρεις η «Πόλη Αλλιώς – Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών» με επικεφαλής τον Γιάννη Λαθήρα και ποσοστό 9,04%.

Ασλανίδης: «Όραμά μας να κάνουμε τον Δήμο Παύλου Μελά έναν δήμο πρότυπο»

aslanidis2.jpg

«Επιδίωξή μας είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο δήμος Παύλου Μελά να γίνει ένας δήμος πρότυπο. Ένας τόπος με καλύτερο επίπεδο ζωής. Ένας προορισμός εγκατάστασης νέων οικογενειών, να χαίρεται κανείς να εργάζεται, να δημιουργεί και να ζει εδώ. Η καθημερινότητα, αλλά και τα μεγάλα έργα που μεταμορφώνουν την πόλη είναι η δική μας ατζέντα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης μετά την ορκωμοσία του.

Ο κ. Ασλανίδης έστειλε μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας καλώντας τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε μια εποικοδομητική συνέργεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε από κοινού μαχητικές διεκδικήσεις από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για την προσφορά του, δηλώνοντας ότι τιμά και σέβεται την πολύτιμη παρακαταθήκη του έργου που παρέδωσε.

Ο νέος δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, ευχαρίστησε από καρδιάς τους δημότες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν με την ψήφο τους. «Ευχαριστώ τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά για το ανεπανάληπτο αγκάλιασμα εμπιστοσύνης και αγάπης που μου επιφύλαξαν τον Οκτώβριο. Τους περήφανους αυτούς αγωνιστές της καθημερινότητας δεσμεύομαι να μην τους προδώσω ποτέ».

Η τελετή έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

Πλήθος δημοτών παραβρέθηκε για να ευχηθεί «καλή θητεία» στη νέα δημοτική αρχή. Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Μήνυμα συνεργασίας στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου

4kordelio.jpg

«Σήμερα αλλάζει η σελίδα σε έναν δήμο με πολλά προβλήματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με σύνθεση, συνεργασία και συνεννόηση με τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων, αλλά και με όσους μη εκλεγμένους θέλουν να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο».

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του, έστειλε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από την 1η Ιανουαρίου, ημέρα που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, θα κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή του, ότι «στο νέο δημοτικό συμβούλιο δε θα υπάρχουν παρατάξεις και συνδυασμοί, αλλά όλοι μαζί θα δουλέψουμε για έναν τόπο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξω να πάρουν θέσεις ευθύνης και άτομα που εκλέχτηκαν με άλλους συνδυασμούς. Δε μας χωρίζει τίποτα. Ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα».

Στην έναρξη της σύντομης τοποθέτησής του, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης χαρακτήρισε τον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου ως «τόπο του μόχθου, του ιδρώτα και του άγχους για την καθημερινή επιβίωση» και υπογράμμισε ότι διαθέτει το μικρότερο συντελεστή ηλικίας και τα περισσότερα νέα παιδιά στη χώρα, «τα οποία έχουν ανάγκη από μια καινούργια προοπτική, έχουν ανάγκη να τους δώσουμε ελπίδα».

Σημείωσε ακόμα, ότι προτεραιότητά του είναι να ασχοληθεί με το τρίπτυχο καθημερινότητα, καθαριότητα, σχολική στέγη, καθώς και με τη βελτίωση του βεβαρημένου περιβάλλοντος του δήμου. «Θα διεκδικήσουμε οι βιομηχανίες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να αλλάξουν οι συνθήκες στο δήμο μας. Θα διεκδικήσουμε, παράλληλα, την τοποθέτηση αισθητήρων ελέγχου ρύπανσης, ώστε οι δημότες να βλέπουν τις τιμές σε real time», υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου.

Την τελετή ορκωμοσίας, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

 

Ορκίστηκε η Χρύσα Αράπογλου δήμαρχος Καλαμαριάς

4kalamaria.jpg

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου καθώς και του νέου δημοτικού συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την Πρωτοχρονιά.

«Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού» τόνισε η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και φυσικά τους πολίτες της Καλαμαριάς, από τους οποίους ζήτησε να είναι συμμέτοχοι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά.

«Καμία πόλη σε Ανατολή και δύση δεν συμπεριφέρεται έτσι στο δημόσιο χώρο. Για εμάς η περιφρούρηση του δημόσιου χώρου είναι προτεραιότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις μας. Αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση», τόνισε η νέα δήμαρχος στη διάρκεια της ομιλίας της.

«Να κάνουμε την Καλαμαριά τον τόπο της καλής μεριάς στη Θεσσαλονίκη. Η Καλαμαριά είναι μια περίκλειστη πόλη. Μία είναι η ανάσα μας. Η θάλασσα, και αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο μας έργο. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το παραλιακό μας μέτωπο, γιατί έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος της ακτής» τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα για το πιο επιτακτικό από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος.

Για 7η φορά ορκίστηκε δήμαρχος ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος

4thermi.jpg

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή, στο κατάμεστο από πολίτες δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14 δημοτικών κοινοτήτων που αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού στην οποία χοροστάτησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θέρμης, πατέρες Δωρόθεος και Σεραφείμ. Ακολούθησαν οι ορκωμοσίες των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με θρησκευτικό ή και πολιτικό όρκο.

Ο επανεκλεγείς για έβδομη φορά δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Τόνισε πως «το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο λειτούργησε σε πολύ καλό κλίμα και με συνεργασία όλων των παρατάξεων πήραμε αποφάσεις που πήγαν τον τόπο μπροστά». Ανέφερε πως το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει περισσότερες γυναίκες, έχουν εκλεγεί 11 σε σύνολο 35, ενώ 16 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για πρώτη φορά.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα έχει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «στην Ελλάδα η αυτοδιοίκηση δεν έχει το ρόλο που της αναλογεί. Για την αυτοδιοίκηση ισχύουν ακόμη οι μνημονιακοί νόμοι που περικόπτουν τους πόρους και είναι ενδεικτικό ότι είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση η οποία ανέρχεται μόλις στο 2,5% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 11,5%”. Σημείωσε πως η υποχρηματοδότηση θα συνεχιστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι η αύξηση του μισθολογικού κόστους είναι επιπλέον 170 εκατ. ευρώ για τους δήμους και ο προϋπολογισμός προβλέπει μόνον 140 εκατ.

Ο δήμαρχος Θέρμης επισήμανε πως η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάργηση του νομικού προσώπου του δήμου, της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ΔΕΠΠΑΘ, αλλά και της ΔΕΥΑΘ καθώς η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο που προβλέπει τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ. Επίσης, έχει μπροστά της τη σημαντική αύξηση στο κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων εξ αιτίας της επιβολής του Τέλους Ταφής, το οποίο χαρακτήρισε “χαράτσι”, των αυξήσεων που επέβαλε ο ΦοΔΣΑ καθώς και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως «Θα αφουγκραστούμε τους πολίτες καθώς και τις άλλες παρατάξεις, και άσχετα με τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε σε ορισμένα ζητήματα, θα συνεργαστούμε και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας».

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μήνυμα ενότητας και εντατικής δουλειάς από τον Π. Τσακίρη

orkomosia_nea_dimotiki_arhi_d._oraiokastroy_2.jpg

Μήνυμα ενότητας και συνέχισης του έργου που ξεκίνησε το 2019 έστειλε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα δώσαμε όρκο τιμής και ευθύνης για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε την προηγούμενη τετραετία προς όφελος των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να αναβαθμίσουμε κάθε Κοινότητα, κάθε συνοικία και γειτονιά. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη όσα δεσμευθήκαμε κατά την προεκλογική περίοδο, να συνεχίσουμε την εποικοδομητική πορεία που ξεκινήσαμε το 2019 και το 2028 να μπορούμε με χαρά και ικανοποίηση να πούμε ότι αλλάξαμε τον τόπο μας, να τον παραδώσουμε στους πολίτες καλύτερο και πιο όμορφο».

«Ως άνθρωπος είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με λογική ισοπεδωτική, αλλά έχουμε καθήκον απέναντι στον τόπο και στους πολίτες να προχωράμε με λογική σύνεσης και συνεργασίας. Οι διχαστικές λογικές απέχουν πολύ από την δική μου ιδιοσυγκρασία, βρίσκομαι εδώ για να ενώσω, έτσι όπως έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου, έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και υπογράμμισε: «Η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας είναι πολύ σημαντική. Σήμερα ορκίστηκαν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τα νέα Συμβούλια των Κοινοτήτων μας. Την ερχόμενη πενταετία θα κληθούμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στη νέα διοίκηση του Δήμου, ο κ. Τσακίρης είπε: «Όλοι θα εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε όλες τις Κοινότητες, στο Ωραιόκαστρο, στην Μυγδονία και την Καλλιθέα. Στην προσπάθεια να κάνουμε καλύτερο τον Δήμο Ωραιοκάστρου δεν περισσεύει κανείς».

Ο κ. Τσακίρης ευχαρίστησε τους πολίτες που του έδωσαν καθαρή εντολή στις εκλογές του Οκτωβρίου για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019 και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους αιρετούς.

Την ορκωμοσία κατά το θρησκευτικό σκέλος τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Δήμαρχος Λαγκαδά: «Θα είμαι συνεπής στις δεσμεύσεις μου»

andreadou-lagkadas2.jpg

«Θα είμαι Δήμαρχος όλων. Εκείνων που μας ψήφισαν, αλλά και εκείνων που δεν μας ψήφισαν. Θα είμαι Δήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά και όχι μόνο της πόλης του Λαγκαδά. Ό,τι έχω πει ισχύει. Χωρίς την παραμικρή έκπτωση. Θα είμαι απολύτως συνεπής».

Τα παραπάνω τόνισε κατά την ορκωμοσία της η Δήμαρχος Δήμου Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα «Μυγδονία» στα Λουτρά Λαγκαδά.

Η νέα Δήμαρχος Δήμου Λαγκαδά συμπλήρωσε: «Δίνουμε την υπόσχεση για έναν Δήμο ανθρώπινο, ανοιχτό σε κάθε εξέλιξη, ανταγωνιστικό, που θα υιοθετεί και θα εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογίες, που θα είναι πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνείδησης, που θα έχει τον πολιτισμό του στο επίκεντρο, που θα διαχειρίζεται ορθολογικά τα οικονομικά του, θα αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα προωθεί και θα καθιερώνει την ταυτότητά του, μα, πάνω απ' όλα, θα φροντίζει ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός στα θέματα της καθημερινότητας. Είμαι αποφασισμένη στο τέλος αυτής της πενταετίας να επιδείξουμε ισοσκελισμό προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων».

Την Τελετή Ορκωμοσίας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ Πλάτων, ο οποίος δώρισε στην κα. Ανδρεάδου μία εικόνα του Ιησού Χριστού.

Στην επόμενη μέρα του δήμου Δέλτα αναφέρθηκε η Γερακίνα Μπισμπινά

gerakina_bisbina.jpg

Μια νέα σελίδα ξεκίνησε στο Δήμο Δέλτα, με την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία του Δήμου, τη Γερακίνα Μπισμπινά, η οποία ορκίστηκε το Σάββατο 16/12 στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου. 

Η νέα δήμαρχος Δέλτα ορκίστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα.

Η κα Μπισμπινά ευχαρίστησε αρχικά τους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά της.

Στη συνέχεια, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του Δήμου Δέλτα, τονίζοντας: «Είναι η ώρα να δείξουμε την ωριμότητα που επιβάλλεται, αλλά και τη θέληση και τη διάθεσή μας να πάμε τον Δήμο Δέλτα μπροστά, μακριά από το λαϊκισμό, την τοξικότητα και τις στείρες αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν τον δημότη και υποβαθμίζουν το κύρος των αυτοδιοίκητων θεσμών. Εγώ πρώτη δεσμεύομαι να δώσω το παράδειγμα για μια διοίκηση συμμετοχική, στην οποία η λογοδοσία θα έχει τον πρώτο ρόλο.

Με τη συμβολή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο, των φορέων, των σωματείων αλλά και σύσσωμης της κοινωνίας των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα Δήμο που θα μεριμνά και θα είναι εκεί για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, στον οποίο θα ακούγονται όλα τα κακώς κείμενα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι ιδέες και προτάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε στην άκρη όσα εμποδίζουν τον Δήμο Δέλτα να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Μπορούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και νέες ιδέες να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που να ξεχωρίζει».

Στον Σταυρό η ορκωμοσία του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα

4volvi.jpg

«Δεσμευόμαστε να διεκπεραιώνουμε με ευσυνειδησία το καθήκον μας έναντι των συνδημοτών μας, και να αντιμετωπίζουμε κάθε πολίτη με ειλικρίνεια και εντιμότητα, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από τις πολιτικές και προσωπικές του προτιμήσεις».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, την Κυριακή στην ορκωμοσία στο κλειστό γυμναστήριο Σταυρού.

Τη θρησκευτική ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος - παρουσία εκπροσώπων των Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής Ρεντίνης, και Σερρών και Νιγρίτης-  καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να εργαστεί με ενότητα για το κοινό καλό.

Με αναφορές στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Αριστοτέλη ο κ. Λιάμας στον λόγο του υπογράμμισε ότι το κοινό καλό θα επιτευχθεί με εργατικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Μίλησε ακόμα για μια πενταετία προκλήσεων για όλο τον δήμο, με την ολοκλήρωση βασικών υποδομών και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης, το άνοιγμα νέων προοπτικών για τον τουρισμό, την βελτίωση των κοινωνικών παροχών, τη στήριξη του πολιτισμού και της παιδείας, κλείνοντας με την ευχή: «να έχουμε μια αποτελεσματική και δημιουργική θητεία και ο Θεός να μας δίνει υγεία, φώτιση και αντοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 25μελές δημοτικό συμβούλιο των 6 γυναικών και 19 ανδρών, οι νεοεισερχόμενοι είναι έντεκα. Στις 22 κοινότητες του δήμου Βόλβης όπου οι 17 απέκτησαν νέο πρόεδρο, η ανανέωση έφτασε το 50% (36 επανεκλεγέντες και 36 νεοεισερχόμενοι) με δυναμική την παρουσία των 26 γυναικών συμβούλων επί συνόλου 72 εκλεγμένων.

Σταύρος Αναγνωστόπουλος: «Ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες»

4xalkidona.jpg

Για ένα νέο ξεκίνημα στο οποίο, όπως τόνισε, θέλει όλους τους συμπολίτες του αρωγούς και συμπαραστάτες έκανε λόγο ο δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατά την ορκωμοσία του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου.

«Ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες που θέλουμε όχι μόνο να τις εξαντλήσουμε, αλλά και να τις διευρύνουμε. Όλοι μαζί, συντεταγμένα θα προχωρήσουμε στις νέες απαραίτητες και καινοτόμες πρωτοβουλίες για να συνεχίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε βέβαιοι πως με τη συνεργασία όλων μαζί, της Διοίκησης, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Υπηρεσιών, αλλά και όλων των δημοτών και κατοίκων, θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα  και θα έχουμε μια αποδοτικότερη θητεία», σημείωσε.

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού

Στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ  ΗΛΙΟΥ» (SUN BEACH) στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, την Κυριακή το πρωί 17.12.2023,  ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή δήμου Θερμαϊκού. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέκος Θεόδωρος επικράτησε με 63,36% έναντι του Γιώργου Τσαμασλή, που έμεινε στο 36,64%.

Σήμερα η ορκωμοσία στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Ποδαρικό στη νέα θητεία κάνουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους τίμησε με την ψήφο της η τοπική κοινωνία στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Την ορκωμοσία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος, θα τελέσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, ο συνδυασμός «Δύναμη Ενότητας» του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, που επικράτησε από την πρώτη Κυριακή με 61%, θα κατέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο 22 δημοτικούς συμβούλους. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη