Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ποια ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης με τον Θεόδωρο Καραπάντσιο

Για την τεχνογνωσία που μπορεί να παρέχει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του Α.Π.Θ., την οποία συντονίζει το Τμήμα Χημείας, στην παρακολούθηση της δημόσιας υγείας, μέσα από την καταγραφή της συγκέντρωσης παθογόνων οργανισμών στα λύματα, ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, ο κ. Καραπάντσιος σημείωσε ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την περίοδο του κορωνοϊού, μπορεί να αξιοποιηθεί στη μελέτη εποχιακών ή χρόνιων παθήσεων, καθώς και στην έρευνα για την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Επίσης, αναφέρθηκε στην ερευνητική διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας των πόσιμων και επιφανειακών υδάτων στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πρότεινε τη σύμπραξη ΥΜΑΘ, Α.Π.Θ. και φορέων της πόλης για τη δημιουργία συνεργασιών με χημικές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας εστίασε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Υφυπουργείου με τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης, που αποτελούν πόλους ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στο 2,3% τον Ιούνιο ο πληθωρισμός – Άνοδος 54,8% στο ελαιόλαδο μέσα σε ένα χρόνο

Νέο επίδομα ανεργίας: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του - Τι αλλάζει και πώς διαμορφώνονται τα ποσά