Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 13:30. Η μια συγκέντρωση θα γίνει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης επί της οδού Κολοκοτρώνη 22 στη Σταυρούπολη και η άλλη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη.
Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός είναι να γίνουν μόνο συγκεντρώσεις και δεν αναμένεται να γίνει και κάποια πορεία.
Συγκέντρωση και στην Αθήνα
Διαμαρτυρία θα γίνει και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 14:00.
Η διαμαρτυρία γίνεται κατά των συγχωνεύσεων/καταργήσεων τμημάτων, κατευθύνσεων, τομέων και ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα και με αίτημα τη συνάντησή αντιπροσωπείας τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες.
Όπως τονίζουν, «πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας».
* Φωτογραφία αρχείου