Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται «θαυματουργή» εικόνα της Παναγιάς στον Εύοσμο – Πότε η υποδοχή

Η άνω των 1.000 ετών εικόνα βγαίνει για πρώτη φορά από το μοναστήρι της – Μαζί και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, από το ομώνυμο μοναστήρι του Παγγαίου και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη θα υποδεχθεί με όλες τις τιμές, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Η εικόνα της χαριτοβρύτου Υπεραγίας Θεοτόκου θα βρίσκεται για προσκύνημα από τους πιστούς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Εορτής. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών θα τελούνται ακολουθίες και θα διεξάγονται εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για γεγονός ιστορικής σημασίας, αφού η άνω των 1.000 ετών εικόνα βγαίνει για πρώτη φορά από το μοναστήρι της.

Την ιερή εικόνα θα μεταφέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Δωρόθεος, συνοδεία μοναζουσών. Θα την υποδεχθεί στον Εύοσμο και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καραολή και Δημητρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας. Από εκεί με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διοργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ANAKEM στη Σαντορίνη (ΦΩΤΟ)
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των υπόχρεων διαχειριστών ΑΕΚΚ, των θεσμικών φορέων και των εμπλεκομένων για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ
Διοργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ANAKEM στη Σαντορίνη (ΦΩΤΟ)
Μαρτυρία σοκ για τον πνιγμό 3χρονης στη Ρόδο: «Δεν είχε αισθήσεις, έβγαζε φαγητό»
«Της κάναμε μαλάξεις, της κρατούσα σφυγμούς, δεν είχε σφυγμούς» είπε ο άνδρας που την έβγαλε από την πισίνα
Μαρτυρία σοκ για τον πνιγμό 3χρονης στη Ρόδο: «Δεν είχε αισθήσεις, έβγαζε φαγητό»