Επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο ναύτη, ο οποίος απείλησε με μαχαίρι συνάδελφό του σε πλοίο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από ναυτικό πράκτορα ότι ένας 47χρονος ναύτης από τις Φιλιππίνες ο οποίος εργάζεται σε φορτηγό πλοίο σημαίας Ολλανδίας, απείλησε με χρήση μαχαιριού έναν άλλον ναυτικό του ίδιου πλοίου. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, τα οποία ανέβηκαν στο πλοίο και ακινητοποίησαν τον 47χρονο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο όπου από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει:
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης από ναυτικό πράκτορα ότι ένας 47χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Φιλιππίνων) μέλος πληρώματος (ναύτης) ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Ολλανδίας, προέβη σε απειλή με χρήση μαχαιριού, εναντίον έτερου μέλους πληρώματος του πλοίου. Άμεσα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν στο πλοίο, όπου συνέλαβαν τον 47χρονο και τον οδήγησαν στη Λιμενική Αρχή, όπου υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος για παράβαση του Ν. 2168/1993 («Περί όπλων»).
- Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρή γυναίκα στη Χαλκιδική – Την παρέσυρε αυτοκίνητο
- Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται 24ωρο με βροχές, κεραυνούς – Ποιες 4 περιοχές επηρεάζονται
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων στην Επανομή – Στον αέρα η μεταφορά 138 μαθητών
- Πέθανε ξαφνικά 15χρονος χωρίς γνωστό πρόβλημα υγείας – «Βρήκαν το παιδί πεσμένο μπρούμυτα»