Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική της Θεσσαλονίκης από πληροφορίες για φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με μαθητές το οποίο κινούνταν στον Περιφερειακό.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 09:25 στο ρεύμα του Περιφερειακού με κατεύθυνση προς ανατολικά, λίγο πριν από την έξοδο για Κωνσταντινουπολίτικα. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν υπήρχε φωτιά, αλλά για άγνωστο λόγο άνοιξε ο πυροσβεστήρας του οχήματος μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Επειδή από τον Πυροσβεστήρα βγήκε καπνός, θεωρήθηκε ότι υπήρξε φωτιά. Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και άμεσα κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 Πυροσβέστες και μετέβησαν στο σημείο που βρισκόταν το λεωφορείο.
Το λεωφορείο εκκενώθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία που έφτασε στο σημείο έλεγξε το όχημα. Εν τέλει επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε φωτιά και το περιστατικό έλαβε τέλος.
* Φωτογραφία αρχείου